Τετάρτη 13 Απριλίου 2022

Δυσαρεστημένοι με την εισαγγελική πρόταση οι γονείς του Ζακ


Δυσαρεστημένοι εμφανίστηκαν οι γονείς του Ζακ Κωστόπουλου, με την εισαγγελική πρόταση, καθώς ανέμεναν από τον εισαγγελέα, όπως είπαν, να προτείνει την μετατροπή της κατηγορίας από «θανατηφόρα σωματική βλάβη» σε «ανθρωποκτονία εκ προθέσεως» και να εισηγηθεί την ενοχή και των τεσσάρων κατηγορούμενων αστυνομικών, (εκτός από τον κοσμηματοπώλη και τον μεσίτη) οι οποίοι, όπως είπαν, δεν έπραξαν το καθήκον τους.

Η μητέρα του 33χρονου, που πέθανε από το φονικό λιντσάρισμα  δήλωσε:
«Περιμέναμε την αλλαγή κατηγορίας. Από τις απολογίες τους προέκυψε ότι δεν έχουν μετανοήσει και το μυαλό μου πάει στη λέξη δόλος. Υπήρχε κάτι που τους οδήγησε να συμπεριφερθούν έτσι. Οι αστυνομικοί υπερέβησαν το καθήκον τους και σαν αστυνομία δεν έκαναν τίποτα. Ακόμα υπάρχουν πολλά σημεία που δεν διερευνήθηκαν, δεν συλλέχθηκαν στοιχεία, μάρτυρες δεν βρέθηκαν. Αυτό τους καθιστά, όπως είχε πει και ο άντρας μου, δίπλα υπεύθυνους για τη βία που άσκησαν και δεν βοήθησαν. Να εξιχνιαστεί αυτή η υπόθεση. Πολλά στοιχεία και μαρτυρίες χάθηκαν και τους θεωρώ υπεύθυνους».

Παρόμοια ήταν η αντίδραση και του πατέρα του Ζακ, που πρόσθεσε:

«Περίμενα από τον εισαγγελέα να είναι πιο αυστηρός για τους αστυνομικούς. Δεν έλεγξαν τα κινητά τηλέφωνα των κατηγορουμένων. Υπήρχε καθαρά δόλος. Υπάρχει βιντεοληπτικό υλικό που τον κλωτσοπατάνε. Δεν θα πιστεύουμε ούτε αυτό που βλέπουμε;».

Πάντως το τελικό λόγο για την απόφαση τον έχουν οι δικαστές, με την ετυμηγορία τους, που ενδέχεται να μην υιοθετήσει την εισαγγελική πρόταση.