Δευτέρα 11 Απριλίου 2022

Νέα ένταση στη δίκη Λιγνάδη, με τις ερωτήσεις Κούγια, που μίλησε για σκευωρία


Γιά τις 15 Απριλίου διακόπηκε η δίκη Λιγνάδη, μετά από ένταση και διαξιφισμούς ανάμεσα στους συνηγόρους Υπεράσπισης και Πολιτικής Αγωγής.

Την αρχή έκανε ο συνήγορος Υπεράσπισης του σκηνοθέτη, Αλέξης Κούγιας, ο οποίος, στη διάρκεια της διαδικασίας, όπου υπέβαλλε ερωτήσεις στο δεύτερο μάρτυρα κατηγορίας, μίλησε γιά  «κατασκευασμένη» καταγγελία και «σκευωρία», που «στήθηκε» σε βάρος του Δημήτρη Λιγνάδη.

Ο 25χρονος Αιγύπτιος δέχτηκε σωρεία ερωτήσεων από τον κ. Κούγοα, που προσπάθησε να καταδείξει ότι, υπήρχαν  διαφορές  σε ημερομηνίες και τοποθεσίες, στις οποίες είχε αναφερθεί ο μάρτυρας.

Επιπλέον ο Αλέξης Κούγιας ζήτησε να προσκομιστούν στο δικαστήριο όλες οι συνομιλίες από το κινητό του μάρτυρα με άλλους μάρτυρες αλλά και συνηγόρους υποστήριξης της κατηγορίας.

«Θα πρέπει να συμπεριληφθεί κάθε επικοινωνία, που είχε ο 25χρονος από την 11η Φεβρουαρίου του 2022, οπότε και ξεκίνησε η ακροαματική διαδικασία, με κάθε πρόσωπο, ανεξαρτήτως αν σχετίζεται ή όχι με την υπόθεση», τόνισε ο συνήγορος υπεράσπισης.

Οι συνήγοροι Πολιτικής Αγωγής αντέδρασαν κάνοντας λόγο, γιά προσβολή προσωπικών δεδομένων και για ένα αίτημα, που δεν θα εισφέρει στην υπόθεση αλλά στόχο έχει την άσκηση πίεσης σε βάρος του 25χρονου μάρτυρα.

Ο Αλέξης Κούγιας επέμεινε ότι,  θα  πρέπει να γίνει έλεγχος στον μάρτυρα ανάλογος με αυτόν στους υπολογιστές και τα κινητά του προφυλακισμένου σκηνοθέτη, ενώ επιτέθηκε  στην συνήγορο πολιτικής αγωγής Μαρία Κουρτέση την οποία χαρακτήρισε "ενορχηστρώτρια".

Ενώ ακολούθησε ο παρακάτω διάλογος:

"Κανονικά πρέπει να σας πάρουν την άδεια δεν είναι εδώ πολιτικό γραφείο", είπε ο συνήγορος Λιγνάδη  απευθυνόμενος στη συνάδελφο του Μαρία Κουρτέση.

Με τη σειρά της εκείνη απάντησε: «Ξέρετε πολύ καλά τη δικονομία και τι ισχύει, εκτός αν είστε αδιάβαστος…»

 Κούγιας: «Είναι ντροπή, έστησες μια σκευωρία».

 Κουρτέση: «Όχι σε μένα αυτά!»

Κούγιας: «Ποια είσαι εσύ; Μια που στήνεις υποθέσεις…».

Μ. Κουρτέση: «Ο πανικός είναι κακός σύμβουλος».