Κυριακή 17 Απριλίου 2022

Αλλά μέτρα?


Διαβάζουμε στο Μetrosport: https://www.metrosport.gr/i-proklisi-gia-tin-efeseon-tha-meinei-atimoritos-563941


Η ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΕΣΕΩΝ: Θα μείνει ατιμώρητος;

"Η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ καλείται για μια ακόμη φορά να απονείμει δικαιοσύνη, όπως το έκανε στις περιπτώσεις του ΠΑΟΚ, του ΠΑΣ Γιάννινα και του Λεβαδειακού. Τότε που ανέτρεψε πορίσματα επιτροπών και αποφάσεις πρωτοβάθμιων οργάνων.

Μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα θα αποφανθεί για την ένσταση του Μακεδονικού για αντικανονική συμμετοχή ποδοσφαιριστή της ΑΕ Λευκίμμης. Η ένσταση ουσιαστικά θα κρίνει ποια ομάδα της Γ' Εθνικής θα πάει στα μπαράζ και ποια θα υποβιβαστεί. Η περίπτωση αντικανονικής συμμετοχής ποδοσφαιριστή είναι πρωτοφανής για τα ελληνικά δεδομένα, καθώς ο διαιτητής τον αναγράφει στο φύλλο αγώνα ότι τον προπηλάκισε και τον εξύβρισε.

Παρόλα αυτά δεν τον αποβάλλει! Δυο μέρες αργότερα ούτε η πρωτοβάθμια πειθαρχική επιτροπή επιβάλλει οποιαδήποτε τιμωρία στον παρεκτραπέντα ποδοσφαιριστή! Χθες η ίδια επιτροπή αναγκάζεται να απορρίψει την ένσταση του Μακεδονικού για να φυλάξει τα νώτα της".

Είναι δυνατόν όμως ένας ποδοσφαιριστής που αναγράφεται στο φύλλο αγώνα ότι απώθησε με το μέτωπο τον διαιτητή και ότι τον απείλησε και τον εξύβρισε, να μείνει ατιμώρητος; Αυτό είναι το ζήτημα που οφείλει να επιλύσει η Επιτροπή Εφέσεων, η οποία αποτελείται από έμπειρους δικαστές-εφέτες, ανθρώπους που έχουν βουτήξει με ευθικρισία και στο παρελθόν στα πιο βαθιά νερά της δικαιοσύνης.

Ο εξ απορρήτων".