Τετάρτη 6 Απριλίου 2022

Βάλτε τις εκεί, πού ξέρετε...


Γράφει ο δικηγόρος Νίκος Αγαμέμνων Καραβέλος

ΤΟ ΠΕΙΣΜΑ ΤΟΥ ΑΝΕΠΑΡΚΟΥΣ (και το Συνάφι )- Εγκώμιον.

"Έξεστι ηλιθίοις βλακεύειν" ( Αρμόζει στους ηλίθιους να κάνουν βλακείες ).
Γεμάτοι πείσματα και κακίες οι ανεπαρκείς, τίγκα στις εμμονές, και ξέχειλοι μοχθηρίας, μέχρις επάνω εμπαθείς, όταν η τύχη άραχλη για τους γύρω, τους εφοδιάζει με προνόμια.
Αν δε η άνοδός στηρίζεται , σε πράξεις κληρονομικής διαδοχής (ο πατέρας μεταβιβάζει στο παιδί τον τίτλο τον ηγέτη), τότε γεννιούνται οι τύραννοι. Άτομα επικίνδυνα, στερούμενα συναισθήματος. Ανύπαρκτοι, έτοιμοι για όλα.
Ο βουλευτής του κ. Μητσοτάκη, κ. Χ. Κέλλας τον ξεμάρκαρε εύκολα, τον γιβέντισε, τον εξέθεσε πατόκορφα. Είπε πως η μη επαναφορά των υγειονομικών στα πόστα τους, δεν οφείλεται σε λόγους τάχα δημόσιας υγείας, αλλά στο "πείσμα" του Μητσοτάκη. " Το έχει πάρει πεισματικά ο Μητσοτάκης", είπε ο βουλευτής καθαρά ! Πεισματάρικο το παιδί το σοϊλίτικο! Πώς λέμε, Le fils a papa ( ο μπεμπές του μπαμπά)!
Κι έτσι από την εμμονή και το πείσμα του ουτιδανού ..(ψάξτε το λεξικό..), στερούνται το ψωμί και την υγεία τους χιλιάδες οικογένειες!
Θα πείτε να κάνει πίσω τώρα κοτζάμ πρωθυπουργός;
Ναι, να κάνει πίσω! Να φανεί, έστω τώρα, πως είναι άντρας.
Αλλά, δυστυχώς, δεν ελπίζουμε σε τέτοια θαύματα...
Το τραγικό της υπόθεσης των αναστολών και της εξαθλίωσης των υγειονομικών, δεν είναι μόνο το "πεισματάρικο" κακομαθημένο τέκνο και το στενό συνάφι του.
Είναι το άλλο το εσνάφ (τουρκ. esnaf= συνάφι). Εκείνο ντε των κατήδων (τουρκ. Kadi =δικαστής) του Σ.Τ.Ε, ( το γνωστό Συμβούλιο της Επικρατείας), που για να ικανοποιήσει τις κακοήθειες του πεισματάρη ( όπως τον ζωγράφισε ο δικός του, ο κ. Χ. Κέλλας ) ," μαστόρεψαν" την αναγκαία απόφαση, με την οποία βάφτισαν "το κρέας χόρτα", και καταδίκασαν τον κόσμο της υγείας στην απελπισία, την ανεργία, την εξαθλίωση, την πείνα.
Απόφαση με την οποία βράβευσαν τον Μέγα Εκβιαστή, αποδεικνύοντας ότι τα νομικά δεν είναι επιστήμη, αλλά μαγειρική. Για την απόφαση αυτή, το σύνολο των δικαστικών, εξ αντανακλάσεως, θα νιώθει , ελπίζουμε για καιρό, βαριά ντροπή.
Υ.Γ 1. Ο Ανεπαρκής απέδειξε ακόμη μια φορά την εμμονή του. Συνήθως οι άρρωστοι έχουν εμμονή με την υγεία, παράδειγμα ο Αδόλφος Χίτλερ (ο μέγας ιατρός, όπως τον αποκαλούσε ο άψογος στο επικύπτειν ιατρικός κόσμος).
Έβγαλε λοιπόν τα δυο του μαντρόσκυλα να τρομάξουν τον κόσμο με την 4η δόση από Σεπτέμβριο! , (τη Γκάγκα, κι εκείνη την απίστευτη Θεοδωρίδου), ενώ ο πόλεμος μαίνεται και η χώρα μας εξ αιτίας του κινδυνεύει με πείνα, με γενική ψύξη, με δυστυχία. Βγήκαν, λοιπόν, τα σκυλιά της επίσημης ιατρικής αγέλης, να κάνουν αυτό που μόνο ξέρουν. Από τη φύση τους: Να αλυχτάνε και να γαυγίζουν!
Μια η απάντηση:
" Αγαπητέ κύριε και αγαπητές κυρίες!
Με τον αρμόζοντα, για την περίσταση, σεβασμό.
Την 4η δόση και τις επόμενες, για να μη σας μείνουν αμανάτι και θυμώσει και ο "λογοτέχνης" της Πφάιζερ, ο κ. Μπουρλάς, μπορείτε παρακαλώ να τις τοποθετήσετε στο δικό σας και μόνο το σώμα.
Και μάλιστα και ....κάπου αλλού, εκτός από το μπράτσο σας".