Κυριακή 17 Μαρτίου 2024

Υπόθεση Κολωνού: Η πρώτη εξέγερση κατά της Δικαιοσύνης, για μη πολιτική απόφαση!


Μετά την υπόθεση του πολύνεκρου δυστυχήματος των Τεμπών, που ευαισθητοποίησε και έβγαλε τον κόσμο στους δρόμους, η υπόθεση της 12χρονης στον Κολωνό, είναι η μοναδική ποινική δίκη, χωρίς εμφανή πολιτική απόχρωση, όπως ήταν η περίπτωση της Χρυσής Αυγής, που προκαλεί λαική εξέγερση.

Συγκεντρώσεις και συλλαλητήρια διοργανώθηκαν από τον κόσμο, που έσπευσε να διαμαρτυρηθεί απέναντι σε μία εισαγγελέα, που με την πρόταση της, που ξεσήκωσε όλη την Ελλάδα εναντίον της, καθώς ζήτησε την απαλλαγή του 55χρονου βασικού κατηγορούμενου Ηλία Μίχου, όχι μόνον για το κακούργημα του βιασμού, αλλά για τις μαστροπείες σε βάρος της ανήλικης.

Ο κόσμος βγήκε στους δρόμους, όταν πληροφορήθηκε από τα ΜΜΕ, που ομόφωνα ανέδειξαν την ευνοϊκή μεταχείριση του κατηγορουμένου από την εισαγγελική ετυμηγορία.

Ο κόσμος βγήκε στους δρόμους, απέναντι στην εισαγγελέα Μαρία Ελένη Νικολού, που δέχτηκε ότι, το 12χρονο το παιδί, το πήγαινε μαζί του, με την συναίνεση του, γι΄αυτό και – προφανώς - ζήτησε την απαλλαγή του, για το αδίκημα του βιασμού!

Ο κόσμος βγήκε στους δρόμους, απέναντι στην εισαγγελέα, που δέχτηκε ότι, ο 55χρονος Μίχος, που δήλωσε "ερωτευμένος" με τη 12χρονη, τη διευκόλυνε στο να εκδίδεται σε 26 άνδρες – τόσους αναφέρει το αρχικό κατηγορητήριο - χωρίς να την εξαναγκάζει και χωρίς να ο ίδιος κερδοσκοπεί!!!!

Ασφαλώς δεν δικάζει η κοινή γνώμη, που δοκίμασε σοκ, όταν πληροφορήθηκε την άποψη της εισαγγελέα, για την οποία – μέχρι τότε - δεν είχε την παραμικρή εικόνα, αφού η δίκη έγινε και γίνεται κεκλεισμένων των θυρών.

Ωστόσο, η πρόταση της εισαγγελέας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Μαρίας – Ελένης Νικολού, που ζήτησε την απαλλαγή του βασικού κατηγορούμενου, για ανοσιουργήματα σε βάρος ενός μικρού παιδιού, έρχεται σε μία κρίσιμη και ήδη βεβαρημένη, για Κυβέρνηση και Δικαιοσύνη, συγκυρία, όπως είναι το πολύνεκρο έγκλημα των Τεμπών.

Εφόσον στο συλλογικό υποσυνείδητο η ποινική γενναιοδωρία της εισαγγελέα Μαρίας – Ελένης Νικολού για τον πρώην κομματάρχη της ΝΔ Ηλία Μίχο, συνδυαστεί με την εικόνα συγκάλυψης, που έχει δημιουργηθεί, για την υπόθεση των Τεμπών, η «υπόθεση του Κολωνού», μπορεί να αποτελέσει μία ακόμη «σκιά» όχι μόνον για την Κυβέρνηση, αλλά και για την ίδια τη Δικαιοσύνη.

Ας το σκεφτούν αυτό και οι δικαστές, οι οποίοι δεν δεσμεύονται από την πρόταση της εισαγγελέα, αλλά κρίνουν κατά νόμο και κατά συνείδηση!

ΠΗΓΗ: ΕΣΤΙΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ