Τετάρτη 13 Μαρτίου 2024

Ακόμη και εάν δεν εξιχνιαστεί η δολοφονική απόπειρα Λίβα, το μήνυμα που περνάει η νέα δικαστική έρευνα, είναι ηχηρό...



Ενα τυχαίο γεγονός έγινε αιτία, να ανασυρθεί από το αρχείο, μία από τις εμβληματικότερες υποθέσεις βίας, με ποδοσφαιρική εμπλοκή.

Αφορά την απόπειρα δολοφονίας σε βάρος του δικηγόρου της Super League - τότε - Αργύρη Λίβα, ο οποίος το 2015 πυροβολήθηκε από αγνώστους, τρεις φορές στα πόδια, ενώ βρισκόταν στα γραφεία της ΕΠΟ και με την μοτοσυκλέτα του κατευθυνόταν προς το σπίτι του στο Παλαιό Φάληρο.

Λίγο πριν φθάσει, δύο άτομα, που επέβαιναν σε μοτοσυκλέτα μεγάλου κυβισμού τον προσέγγισαν τον έριξαν κάτω και τον πυροβόλησαν στα πόδια τρεις φορές.

Ο δικηγόρος κ. Λίβας είχε καταθέσει μήνυση κατ΄αγνώστων, αλλά η υπόθεση είχε καταλήξει στο αρχείο αγνώστων δραστών.

Εννέα χρόνια τώρα, όχι μόνον δεν είχαν βρεθεί οι δράστες, αλλά ούτε και κάποιο στοιχείο, που να καταδεικνύει το κίνητρο τους, καθώς τείνει να γίνει κανόνας ότι, στις υποθέσεις βίας του ποδοσφαίρου, επικρατεί η "ομερτά"!

Τα όσα διημείφθησαν ωστόσο, κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας στην πειθαρχική επιτροπή της Λίγκας, για το ρατσιστικό επεισόδιο Μπέου, έγιναν αιτία να ανοίξει μιά μικρή "ρωγμή" στο τοίχος σιωπής.

Λίβας: «Θα με παρακαλάς».Μπέος: «Με απειλείς;»

Λίβας: «Αφού ξερεις ποιος με πυροβόλησε γιατί δεν το λες».

Μπέος: «Εσύ ξέρεις».

Λίβας: «Εσύ είπες πως το ξέρεις».

Μπέος: «Το στρατόπεδο που είσαι τώρα».

Αυτός ο αναπάντεχος διάλογος, είχε μιά αναπάντεχη συνέχεια!


Προκάλεσε την προσοχή της Δικαιοσύνης, που διά της Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Βιργινίας Σακελλαροπούλου, ξανανοίγει το φάκελο της υπόθεσης Λίβα.

Δεν γνωρίζουμε ποιό θα είναι το αποτέλεσμα της έρευνας και εάν θα αποκαλυφθούν οι ένοχοι της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος του δικηγόρου.

Εκείνο όμως που έχει μεγαλύτερη σημασία, ακόμη και από την αποκάλυψη και σύλληψη των ενόχων, είναι να πάψει η αίσθηση ατιμωρησίας στο ποδόσφαιρο, που τα τελευταία χρόνια, τείνει να παγιωθεί!

Τριάντα οκτώ δολοφονικές απόπειρες έχουν σημειωθεί στο ποδόσφαιρο, με σημαντικότερη την απόπειρα δολοφονίας από τέσσερεις δράστες σε βάρος του διαιτητή Θανάση Τζήλου.

Σχεδόν όλες, έχουν καταλήξει στο αρχείο αγνώστων δραστών.

Ακόμη και στην περίπτωση Τζήλου, που αποδεδειγμένα, από βιντεοληπτικό υλικό, οι δραστες ήταν τέσσερεις, με τη δικαστική απόφαση στην οποία κατέληξε η Δικαιοσύνη, το αίσθημα ατιμωρησίας εμπέδωσε!

Τώρα λοιπόν, που μία Αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, η κ. Σακελλαροπούλου, επέδειξε ευαισθησία και άμεσα αντανακλαστικά, ακόμη και εάν δεν εξιχνιαστεί η δολοφονική απόπειρα Λίβα, το μήνυμα που περνάει είναι ηχηρό...

ΠΗΓΗ: monobala.gr