Πέμπτη 21 Μαρτίου 2024

Ντόμινο εκρηκτικών εξελίξεων στη Δικαιοσύνη, από την επίθεση Αδωνη, Αρείου Πάγου και Προέδρου Διοικητικών Δικαστών, κατά της Ευρωπαίας Εισαγγελέα Kövesi!


Η υπόθεση των Τεμπών προμηνύεται ότι, θα προκαλέσει ντόμινο εκρηκτικών εξελίξεων και στο εσωτερικό της Δικαιοσύνης.

Μετά την πολυμέτωπη επίθεση εναντίον της Γενικής Ευρωπαίας Εισαγγελέα Laura Codruta Kövesi, από:

- Τον Πρόεδρο των Διοικητικών Δικαστών Παναγιώτη Δανιά, ο οποίος σε ανάρτησή του μίλησε απαξιωτικά για την κ. Kövesi, για Γενική Ευρωπαία Εισαγγελέα Laura Codruta Kövesi, για τις δηλώσεις της ότι, εξαιτίας του νόμου περί ευθύνης Υπουργών, στην Ελλάδα εμποδίζονται στην αναζήτηση της αλήθειας για το έγκλημα των Τεμπών, από:

- Τον Άρειο Πάγο και την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, που με κοινή ανακοίνωση τους σήμερα τοποθετήθηκαν με αιχμές κατά της Ευρωπαίας Γενικής Εισαγγελέα, Laura Codruta Kövesi, γιά όσα είπε γιά το νόμο περί ευθύνης υπουργών, που μπλοκάρει την έρευνα, γιά το πολύνεκρο δυστύχημα των Τεμπών.

- Τις επιθετικές δηλώσεις του Υπουργού Υγείας Αδωνη Γεωργιάδη, κατά της Ευρωπαίας Εισαγγελέα.

Αλλά και μετά από την ανακοίνωση δύο μελών της Ένωσης Διοικητικών Δικαστών, που διαχώρισαν τη θέση τους από τις δηλώσεις Δανιά, καταγγέλοντας τον, για απαξίωση της τραγωδίας των Τεμπών.

Τα έξι μέλη της μειοψηφίας του ΔΣ της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων ζητάνε την σύγκληση έκτακτου εναντίον Διοικητικού Συμβουλίου, για να πάρει θέση η Ενωση, κυρίως απέναντι στις επιθετικές δηλώσεις του Υπουργού Υγείας Αδωνη Γεωργιάδη κατά της Γενικής Ευρωπαίας Εισαγγελέα.

Παράλληλα τα μέλη της μειοψηφίας του ΔΣ της ΕνΔΕ, ζητάνε να συζητηθεί η ημερομηνία διεξαγωγής των αρχαιρεσιών της Ένωσης για εκλογή νέου ΔΣ και ΕΕ.

Διαβάστε την ανακοίνωση τους:

Χριστόφορος Σεβαστίδης, ΔΝ Εφέτης,

Χαράλαμπος Σεβαστίδης, Εφέτης,

Παντελής Μποροδήμος, Πρωτοδικης,

Μιχάλης Τσέφας, Πρόεδρος Πρωτοδικών,

Ιωάννης Ασπρογέρακας, Πρόεδρος Πρωτοδικών,

Έφη Κώστα, Ειρηνοδίκης,

Μέλη του ΔΣ

Αθήνα, 20.3.2024

Ζητούμε τη σύγκληση έκτακτου ΔΣ προκειμένου να συζητηθούν: α) η ημερομηνία διεξαγωγής των αρχαιρεσιών της Ένωσης για εκλογή νέου ΔΣ και ΕΕ και β) οι επιθετικές δηλώσεις του Υπουργού κ. Αδωνι Γεωργιάδη σε βάρος της Ευρωπαίας Εισαγγελέα και η διατύπωση της θέσης της Ένωσης.