Σάββατο 23 Μαρτίου 2024

Παράνομος στοιχηματισμός: Πότε θα... σκοράρει ο Εισαγγελέας?



https://monobala.gr/paranomos-stoichimatismos-i-bala-sta-cheria-tou-eisangelea/

Περισσότερο από ένας χρόνος χρειάστηκε, για να καταλήξει στα χέρια του αθλητικού - ποδοσφαιρικού εισαγγελέα Κώστα Σπυρόπουλου η περιβόητη και πολυαναμενόμενη δικογραφία, για την ελληνική εκδοχή του διεθνούς κυκλώματος παράνομου στοιχηματισμού, στην οποία εμπλέκονται ομάδες της SL2, αλλά και της SL1.

Τόσο διήρκεσε η έρευνα της Οικονομικής Αστυνομίας σε υπολογιστές, λαπτοπ και κινητά των εμπλεκομένων, σε συνδιασμό με τις νόμιμα καταγεγραμμένες τηλεφωνικές επικοινωνίες, αλλά και τις καταθέσεις μαρτύρων.

Η δικογραφία βρίσκεται στον εισαγγελέα κ. Σπυρόπουλο, ο οποίος ακόμη τη μελετά, προκειμένου να αποφασίσει τις επόμενες κινήσεις του.

Τι θα κάνει ο εισαγγελέας?

1. θα ασκήσει προσωπικές ποινικές διώξεις στους εμπλεκόμενους, που υπολογίζονται περίπου 30?

2. θα εντοπίσει τα αδικήματα και - εάν όπως υπολογίζεται είναι κακουργήματα - θα διαβιβάσει τη δικογραφία στον ανακριτή, για προσωποποιήσει εκείνος τις κατηγορίες?

3. Η, θα ζητήσει επέκταση της έρευνας, εάν κρίνει ότι, δεν επαρκούν τα στοιχεία, για την άσκηση ποινικών διώξεων?

4. H, θα αρχειοθετήσει την υπόθεση, για ορισμενους, εάν κρίνει ότι, γι΄αυτούς δεν υπάρχουν στοιχεία?

Aπό τα τέσσερα παραπάνω ενδεχόμενα, μόνο το τελευταίο θα έχει σύντομη κατάληξη, αφού ούτε έρευνα θα χρειαστεί, ούτε και δίκη θα γίνει.

Για όλα τα άλλα, όμως, με τους ρυθμούς, που λειτουργεί η Ελληνική Δικαιοσύνη, θα απαιτηθεί χρόνος και μάλιστα αρκετός, αφού θα πρέπει να εξεταστούν εκ νέου μάρτυρες και στοιχεία, ενώ θα πρέπει να απολογηθούν και οι κατηγορούμενοι, αφού λάβουν προθεσμίες κλπ. κλπ...

Με δυό λόγια, για την ποινική εξέλιξη της υπόθεσης, όχι μόνο το φετινό πρωτάθλημα θα έχει τελειώσει, αλλά ενδεχομένως και το επόμενο, μέχρι να γίνει δίκη...

Και να σκεφτεί κανείς ότι, στην Αυστρία από όπου ξεκίνησε η έρευνα για το διεθνές κύκλωμα παράνομου στοιχηματισμού, μέσα σε δύο μήνες, όχι μόνον είχαν γίνει οι συλλήψεις, άλλα έπεσαν και καταδίκες!