Τρίτη 12 Μαρτίου 2024

Τρία χρόνια από τον θάνατο του Ιάσονα, που τον παρέσυρε υπηρεσιακό όχημα της Ντόρας Μπακογιάννη, έξω από τη Βουλή – Η αδερφή του τίμησε τη μνήμη του!


Με λίγα ροδοπέταλα, που έριξε μπροστά από τη Βουλή, προσπάθησε να τιμήσει τη μνήμη του δικυκλιστή Ιάσονα Λαλαούνη, η αδελφή του Κατερίνα, καθώς σήμερα συμπληρώνονται τρία χρόνια, από την ημέρα που ο 23χρονος έχασε τη ζωή του, όταν έπεσε πάνω του όχημα συνοδείας της Ντόρας Μπακογιάννη, το οποίο προσπαθούσε να μπει από την πλαϊνή είσοδο, κόβοντας την κυκλοφορία στο αντίθετο ρεύμα.


Η ώρα ήταν 1 το μεσημέρι, όταν η νεαρή, φορώντας το κράνος του αδελφού της, γονάτισε μπροστά από τη Βουλή, στο σημείο, που έπεσε νεκρός ο αδελφός της. Ερριξε λίγα ροδοπέταλα και έμεινε σιωπηλή, ενώ τριγύρω είχε διακοπεί η κυκλοφορία.

Την απομάκρυνε ο τροχονόμος και  οι κόρνες από τα αυτοκίνητα, που βιάζονταν να περάσουν.

 Στην κολόνα, έξω από τη Βουλή, όπου υπάρχει η φωτογραφία του Ιάσονα, η αδελφή του και φίλοι του, έβαλαν μπουκέτα με λουλούδια και κεράκια, μαζί με ένα γράμμα.



Στο μεταξύ, ενώ έχουν περάσει τρία χρόνια από το τροχαίο δυστύχημα και η δίκη με κατηγορούμενο τον οδηγό του υπηρεσιακού οχήματος συνοδείας της Ντόρας Μπακογιάννη, ακόμη δεν έχει γίνει, καθώς αναβάλλεται διαρκώς.

Η αδελφή του Ιάσονα είπε στις "Δικογραφίες" ότι, η υπόθεση προσδιορίζεται πάντα τελευταία στο πινάκιο του Α Τριμελούς Πλημμελειοδικείου, όπου έχει προσδιοριστεί να εκδικαστεί, με αποτέλεσμα να αναβάλλεται λόγω παρέλευσης ωραρίου.

Η επόμενη δικάσιμος είναι για τις 25 Απριλίου στο ίδιο δικαστήριο, όπου ο οδηγός, που προκάλεσε το τροχαίο δυστύχημα είναι κατηγορούμενος σε βαθμό πλημμελήματος, για ανθρωποκτονία από αμέλεια.

Οπως είπε η αδελφή του Ιάσονα, η Δικαιοσύνη δεν έβαλε στο κατηγορητήριο και το αδίκημα της εγκατάλειψης, που είναι σε βαθμό κακουργήματος, ενώ θα έπρεπε να το έχει κάνει, καθώς ο οδηγός του υπηρεσιακού οχήματος συνοδείας της κ. Μπακογιάννη, δεν σταμάτησε να βοηθήσει τον αδελφό της, αλλά προσπέρασε και μπήκε στη Βουλή.