Τετάρτη 13 Μαρτίου 2024

Κολωνός: Καταπέλτης η Εισαγγελέας για τη μητέρα της 12χρονης - Ένοχη για μαστροπεία


Την πλήρη ενοχή για τη μητέρα της 12χρονης από τον Κολωνό εισηγήθηκε η εισαγγελέας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου. Για ποιες κατηγορίες κρίθηκε ένοχος ο Μίχος.


Να κυρηχθεί ένοχη η μητέρα της 12χρονης από τον Κολωνό, ζήτησε το μεσημέρι της Τετάρτης η εισαγγελέας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, Μαρία Ελένη Νικολού στη δίκη, η οποία διεξάγεται κεκλεισμένων των θυρών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εισαγγελέας ζήτησε να κηρυχθεί ένοχη η κατηγορούμενη για τα αδικήματα της διακεκριμένης περίπτωσης πορνογραφίας και της διακεκριμένης περίπτωσης μαστροπείας με την επιβαρυντική περίσταση ότι η ίδια είναι πρόσωπο που έχει την επιμέλεια και την φροντίδα της ανήλικης, καθώς και της εκβίασης σε βαθμό πλημμελήματος την οποία φέρεται ότι τέλεσε σε βάρος της πρώην συζύγου του Ηλ. Μίχου

Ω προς τη μαστροπεία, κατά την εισαγγελέα το αδίκημα φέρει τη μορφή εξώθησης και διευκόλυνσης μέσω αφόρητων πιέσεων, συναισθηματικού εκβιασμού και προτροπών προς την ανήλικη κόρη της να εκδίδεται για να της φέρνει λεφτά, αλλά και μέσω πληροφοριακών συστημάτων με τη μορφή αφόρητων πιέσεων και προτροπών να παράγει η ανήλικη βίντεο και φωτογραφίες ώστε να της φέρνει χρήματα.

Σημειώνεται ότι η εισαγγελέας πρότεινε την απαλλαγή του Μίχου και για το αδίκημα της εμπορίας ανθρώπων.

Συγκεκριμένα ζήτησε την ενοχή του 55χρονου για διακεκριμένη κατάχρηση ανηλίκου σε ασέλγεια, κατοχή πορνογραφικού υλικού με ανήλικο, αλλά χωρίς εξαναγκασμό και κερδοσκοπία αλλά και για διευκόλυνση της ανήλικης να εκδίδεται, καθώς και για οπλοκατοχή.

Αντιθέτως, ζήτησε να κηρυχθεί αθώος λόγω αμφιβολιών για βιασμό του παιδιού, για μαστροπεία σε οίκους ανοχής και για μαστροπεία μέσω εξαναγκασμού με αποκόμιση πορνικών εσόδων.

Ως προς τον δεύτερο βασικό κατηγορούμενο γνωστό ως «Μιχάλη» ζητήθηκε να κριθεί ένοχος για διακεκριμένη μαστροπεία προσώπου νεότερου 15 ετών με σκοπό κέρδους και για διακεκριμένη πορνογραφία ανηλίκου κάτω των 12 ετών.

Τέλος, ζητήθηκε η αθώωση του για γενετήσια πράξη με ανήλικο έναντι αμοιβής καθώς φέρεται να υποστηρίχθηκε ότι δεν προέκυψε ότι συναντήθηκε ερωτικά με την 12χρονη.

Νωρίτερα η εισαγγελέας είχε προτείνει την ενοχή του Μίχου για διευκόλυνση της ανήλικης να εκδίδεται, ενώ πρότεινε την απαλλαγή του, για το βιασμό!

Συγκεκριμένα, η εισαγγελέας ζήτησε την ενοχή του 55χρονου για διακεκριμένη κατάχρηση ανηλίκου σε ασέλγεια, κατοχή πορνογραφικού υλικού με ανήλικο, αλλά χωρίς εξαναγκασμό και κερδοσκοπία αλλά και για διευκόλυνση της ανήλικης να εκδίδεται, καθώς και για οπλοκατοχή, πρότεινε προς το δικαστήριο ο εισαγγελέας της έδρας.

Αντιθέτως, ζήτησε να κηρυχθεί αθώος λόγω αμφιβολιών για βιασμό του παιδιού, για μαστροπεία σε οίκους ανοχής και για μαστροπεία μέσω εξαναγκασμού με αποκόμιση πορνικών εσόδων.

Η εισαγγελέας συνεχίζει την αγόρευσή της, σε μία διαδικασία που διεξάγεται κεκλεισμένων των θυρών και για τους άλλους 25 κατηγορούμενους μεταξύ των οποίων είναι και η μητέρα του κοριτσιού.