Κυριακή 24 Μαρτίου 2024

Η αφωνία του Αρείου Πάγου


Γράφει ο Ευάγγελος Αντώναρος

Άφαντη κι άλαλη η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, μετά τις σημερινές ανείπωτες αποκαλύψεις στο ΒΗΜΑ, για την τραγωδία στα Τεμπη, που συγκλονίζουν συθέμελα την κυβέρνηση. 

Κι ας είχε έτοιμες απόψεις - προκλητικές λέω εγώ - απέναντι στους συγγενείς των θυμάτων στα Τέμπη. όταν πήγαν να τη δουν. Στους μεν συνέστησε να αναζητήσουν παρηγοριά στην εκκλησία, σε άλλους χαρακτήρισε «μικρό ηθικό θέμα» το μπάζωμα του τόπου του εγκλήματος.

Ίσως μέσα στο εορταστικό τριήμερο, να μη βρήκε καιρό να διαβάσει εφημερίδα. Ίσως να μην είναι εξοικειωμενη με τον σύγχρονο τρόπο ηλεκτρονικής ενημέρωσης. 

Αν και ως εισαγγελέας του Ανώτατου Δικαστηρίου θα έπρεπε με το αυτοκίνητο. που της έχουν παραχωρήσει οι Έλληνες πολίτες να, πηγαίνει τουλάχιστον μια φορά το 15θημερο στη Λάρισα για να ενημερώνεται επί τόπου για την πορεία των ερευνών για το τεράστιο φονικο σκάνδαλο που συγκλονίζει το πανελλήνιο. 

Δεν ξέρω αν έχει πάει έστω και μια φορά. 

Ελπίζω τις επόμενες ώρες να ξαναβρεί τη λαλιά της που δεν την έχασε στην επίθεση που έκανε τόσο στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο όσο και στην Ευρωπαία Εισαγγελέα…

Και μάλιστα με ασυνήθιστη ταχύτητα.