Κυριακή 17 Μαρτίου 2024

Δολοφονία Καρολάιν - Φάκελος "Κολωνός": To κοινό στοιχείο των δύο υποθέσεων!


Τι κοινό μπορεί να έχουν η υπόθεση της δολοφονίας της Καρολάιν, με την υπόθεση βιασμού και σεξουαλικής εκμετάλλευσης της 12χρονης στον Κολωνό?

Και τις δύο υποθέσεις χειρίστηκε, η πρώην Εισαγγελέας Ανηλίκων Βασιλική Τριανταφύλλου!



Στην υπόθεση της δολοφονίας της Καρολάιν Κρόουτς, η κ. Τριανταφύλλου, η οποία τότε υπηρετούσε στην Εισαγγελία Ανηλίκων της Αθηνας, είχε χειριστεί το σκέλος, γιά την επιμέλεια της µικρής Λυδίας, η οποία – αν και βρέφος έξι μηνών τότε – βίωσε τη δολοφονία της μητέρας της από τον πατέρα της Μπάμπη Αναγνωστόπουλο, ο οποίος εκτίει ποινή ισοβίων και επιπλέον κάθειρξης 11,5 ετών.

Η μικρή Λυδία, που το Μάιο του 2021 ήταν περίπου 6 μηνών, είχε βρεθεί πάνω στο νεκρό σώμα της μητέρας της Καρολάιν, την οποία είχε δολοφονήσει ο πατέρας της.

Στην υπόθεση της 12χρονης από τον Κολωνό, η Εισαγγελέας κ. Τριανταφύλλου, η οποία τώρα υπηρετεί ως προισταμένη της Ποινικής Δίωξης στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας, τότε υπηρετούσε στο τμήμα Ανηλίκων της Εισαγγελίας και ήταν εκείνη, που χειρίστηκε τις καταγγελίες της θείας της 12χρονης, για τον 53χρονο, που βίαζε και εξέδιδε το παιδί, όπως επίσης και τις αλλεπάλληλες καταθέσεις, που έδωσε η 12χρονη, περιγράφοντας τη φρίκη, που βίωνε.

Μάλιστα η κ. Τριανταφύλλου ήταν εκείνη, η οποία παρήγγειλε την παράλληλη δικαστική έρευνα, γιά εμπλοκή και άλλων προσώπων στους βιασμούς και στη σεξουαλική εκμετάλλευση της 12χρονης.

Με την δικαστική έρευνα, την οποία ξεκίνησε τότε η κ. Τριανταφύλλου, μπήκαν στο «κάδρο» και άλλες καταγγελίες, για σεξουαλική κακοποίηση και σεξουαλική εκμετάλλευση ανηλίκων, για την οποία μέχρι τώρα, δεν υπάρχει εξέλιξη.

Δεν πρέπει να περάσει απαρατήρητο ωστόσο πως, σημαντικό ρόλο στο ότι, η 12χρονη βρήκε το θάρρος και έκανε τις αποκαλύψεις, για τον 55χρονο Ηλία Μίχο, τους βιασμούς και τη σεξουαλική εκμετάλλευση, που δέχτηκε, έπαιξε και ο τρόπος, που την αντιμετώπισε η τότε εισαγγελέας Ανηλίκων κ. Τριανταφύλλου.

Καμία σχέση με την συνάδελφό της, εισαγγελέα της έδρας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Μαρία Ελένη Νικολού, που πρότεινε την απαλλαγή Μίχου, για τους βιασμούς και την αθώωση του επίσης για τη σεξουαλική εκμετάλλευση του παιδιού.

ΠΗΓΗ: "ΑΔΕΚΑΣΤΟΣ" στη Δημοκρατία της Κυριακής