Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Ενοχος ο Ηλίας Μίχος, για βιασμό και μαστρωπεία της ανήλικης. Αθώα η μητέρα της, που καταδικάστηκε μόνο για εκβίαση!


Δικαίωση για τη 12χρονη ήταν η απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Αθήνας, που έκρινε ένοχο για βιασμό και μαστρωπεία της ανήλικης τον 55χρονο Ηλία Μίχο.

"Σκαμπίλι" για την εισαγγελέα της έδρας Μαρία Ελένη Νικολού  η απόφαση δικαστών και ενόρκων, που δεν υιοθέτησαν την απαλλακτική για τον Ηλία Μίχο πρόταση της, η οποία ξεσήκωσε τη λαική οργή.

Θύελλα χαράς και ενθουσιασμού ξέσπασε στο δικαστήριο, όταν ανακοινώθηκε η απόφαση, που έκρινε ένοχο τον Ηλία Μίχο και αθώα τη μητέρα της 12χρονης.

Με δάκρυα στα μάτια υποδέχτηκε ο κόσμος που είχε συγκεντρωθεί στη δικαστική αίθουσα την απόφαση των δικαστών, που ήταν ομόφωνη!

Ο Πρόεδρος του δικαστηρίου ξεκίνησε την ανακοίνωση της απόφασης από τους υπόλοιπους 23 κατηγορούμενους, έξι από τους οποίους κρίθηκαν αθώοι, για το βιασμό του παιδιού.

Ο Ηλίας Μίχος, σύμφωνα με το δικαστήριο, είναι ένοχος εκτός από τον βιασμό και για :κατάχρηση ανηλίκου που δεν έχει συμπληρώσει τα 14 έτη,
πορνογραφία ανηλίκου (κατείχε και διένειμε το υλικό μέσω πληροφορικών συστημάτων)
μαστροπεία
παράνομη κατοχή όπλων και πυρομαχικών

Αναφορικά με τον επονομαζόμενο «Μιχάλης» κρίθηκε ένοχος για τις πράξεις της διακεκριμένης μαστροπείας και της παιδικής πορνογραφίας, ενώ αθωώθηκε για απόπειρα γενετήσιων πράξεων με την ανήλικη.

Παράλληλα, ένοχοι κρίθηκαν 16 κατηγορούμενουι που είχαν το ρόλο «πελάτη» κατά πλειοψηφία για το αδίκημα της γενετήσιας πράξης έναντι αμοιβής, που επισύρει ποινή έως 15 έτη και χρηματική ποινή.

Επίσης ένας κατηγορούμενος κρίθηκε ένοχος για παιδική πορνογραφία.

Τέλος, έξι κατηγορούμενοι κηρύχθηκαν αθώοι για το αδίκημα της γενετήσιας πράξης τετελεσμένης ή σε απόπειρα.

Η απόφαση για τον Ηλία Μίχο και την μητέρα της 12χρονης ανακοινώθηκε στο τέλος και προκάλεσε ξέσπασμα χαράς μέσα στη δικαστική αίθουσα, αλλά και έξω από τα δικαστήρια, όπου είχε συγκεντρωθεί πλήθος, που χειροκροτούσε και φώναζε συνθήματα.

Το δικαστήριο ξεκίνησε με 10λεπτη καθυστέρηση, επειδή προπηλακίστηκε ο Ηλίας Μίχος από το πλήθος, που είχε συγκεντρωθεί και του επιτέθηκε την ώρα της μεταγωγής του.

Η δίκη συνεχίζεται, για να αποφασίσει το δικαστήριο επί των ποινών, που θα επιβληθούν στους καταδικασθέντες.