Τετάρτη 13 Μαρτίου 2024

Σφοδρές αντιδράσεις από την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων στην ανάρτηση του Αχιλλέα Μπέου, που μιλάει για διαπλοκή


Σφοδρές αντιδράσεις προκάλεσαν οι δηλώσεις του Δημάρχου Βόλου Αχιλλέα Μπέου, στις οποίες οι δικαστικές ενώσεις απάντησαν με ανακοινώσεις.

Ο δήμαρχος Βόλου και ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Βόλος είχε εκφράσει, διαδικτυακά την αντίθεσή του στην απόρριψη της έφεσης από την ΕΠΟ, για το παιχνίδι με την Κηφισιά.

Σε ανάρτηση του στο Facebook ανέφερε:

"Αυτή είναι η Ελλάδα. Της διαπλοκής και των συμφερόντων. Και δεν αλλάζει. Δυστυχώς. Ας το πάρουμε όλοι απόφαση ότι πρέπει να πορευτούμε με συμβιβασμούς και συμψηφισμούς, με συγκεκριμένες αντιλήψεις, νοοτροπίες και συμπεριφορές. Και όποιος αντέξει. Δυστυχώς…».

Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων σχετικά με τις δηλώσεις του δημάρχου Βόλου, αναφέρει:.

Δεν είναι πρώτη φορά που ο δήμαρχος Βόλου βάλλει κατά των Δικαστικών Λειτουργών, που υπηρετούν στο Πρωτοδικείο Βόλου. Διαχρονικά, με τις δηλώσεις του προσβάλλει τη Δικαιοσύνη, ενώ προσπαθεί να ακυρώσει και να απαξιώσει τους θεσμούς, να λοιδορήσει Δικαστικούς Λειτουργούς, να επιτελέσει δολοφονία χαρακτήρων. Με δημόσιο λόγο, ισοπεδωτικό και απαξιωτικό, κατά του πυλώνα του Κράτους Δικαίου, τη Δικαιοσύνη, το μόνο που
αποδεικνύει είναι το ήθος του ανδρός που διοικεί την πόλη του Βόλου. Ο ίδιος, πριν από λίγες ημέρες, χαρακτήρισε ως «κατάπτυστη» απόφαση του Αθλητικού Δικαστή, που επέβαλε τιμωρία, για ρατσιστική επίθεση κατά τη διάρκεια αγώνα ποδοσφαίρου της super league, συμπεριφορά, που εκθέτει τη χώρα, η οποία έχει ως θεμελιώδη, κατά το Σύνταγμα, αποστολή την προστασία και το σεβασμό της αξίας του ανθρώπου και τη διαφύλαξη της αρχής της ισότητας.

Ο δήμαρχος Βόλου ενοχλείται από την αποτελεσματική, ανεξάρτητη και εγγυήτρια των δημοκρατικών ελευθεριών Δικαιοσύνη και ονειρεύεται αλλιώς τη λειτουργία των Θεσμών. Ας αναζητήσει το όνειρο του σε άλλη χώρα. Η Ελληνική Πολιτεία διέπεται από την Αρχή του Κράτους Δικαίου.

Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, εκφράζοντας την ανησυχία της στα πιο πάνωvφαινόμενα παρακμής, δεν θα ανεχθεί την απαξιωτική συμπεριφορά του δημάρχου Βόλου και θαvασκήσει όλα τα νόμιμα μέσα, ώστε να προστατεύσει τα μέλη της και το θεσμό της Δικαιοσύνης,vτο τελευταίο καταφύγιο των αδυνάτων στην αυθαιρεσία των ισχυρών.

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ

ΕΝΩΣΗΣ ΔΙΚΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ

Μαργαρίτα Στενιώτη, Πρόεδρος Εφετών , Πρόεδρος ΕνΔΕ

Ευστάθιος Βεργώνης, Εισαγγελέας Εφετών, αν. Γενικός Γραμματέας ΕνΔΕ

Κωνσταντίνος Βουλγαρίδης, Εφέτης, Εκπρόσωπος Τύπου ΕνΔΕ

Στο ίδιο κλίμα και ανακοίνωση της Ενωσης Εισαγγελέων, που αναφέρει:

«Με αφορμή δημόσιες, απαξιωτικές και περιφρονητικές για το θεσμό της Δικαιοσύνης δηλώσεις του, γνωστού για την αμετροέπειά του, Δημάρχου Βόλου, με τις οποίες καταφέρεται με σκαιότητα σε βάρος των δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών, που υπηρετούν στο Βόλο, και επιπλέον στοχοποιεί συγκεκριμένη εισαγγελική λειτουργό, που υπηρετεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Βόλου, στρεφόμενος ονομαστικά κατ’ αυτής, η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος καταδικάζει απερίφραστα τέτοιες αήθεις πρακτικές, που υποκρύπτουν άλλες σκοπιμότητες και γίνονται με προφανή υστερόβουλα κίνητρα κι επιδιώξεις, και τονίζει ότι οι ύβρεις, οι προσβολές αλλά και η στοχοποίηση των λειτουργών της Δικαιοσύνης, ερειδόμενη σε προσωπικές προθέσεις, με απώτερο σκοπό τον εκφοβισμό τους και την αποθάρρυνσή τους κατά την νόμιμη άσκηση των καθηκόντων τους, αφενός μεν συνιστά σφοδρή και ανεπίτρεπτη παραβίαση των κανόνων του κράτους δικαίου και της διάκρισης των λειτουργιών, διόλου ανεκτή για πρόσωπα που έχουν ταχθεί να υπηρετούν το δημόσιο συμφέρον, αφετέρου δε, ως πασίδηλα καταχρηστική συμπεριφορά, ενέχουσα κινδύνους για την κοινωνική συνοχή, ουδόλως ωφελεί και πρέπει να εκλείψει» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος.

«Η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος υπογραμμίζει και πάλι ότι τέτοιου είδους πρακτικές δεν πρόκειται να επιφέρουν τις επιδιωκόμενες παρενέργειες, δηλαδή τον κλονισμό της εμπιστοσύνης των πολιτών προς την εισαγγελική αρχή και τη Δικαιοσύνη εν γένει, καθόσον οι Έλληνες εισαγγελείς δεν επηρεάζονται από ευθείες ή έμμεσες απειλές, πιέσεις και εκφοβισμούς, από οποιαδήποτε πηγή και αν προέρχονται, αλλά ασκούν το λειτούργημά τους και θα συνεχίσουν να το πράττουν, με βάση τον νόμο και τη συνείδησή τους, με υψηλό αίσθημα ευθύνης και αφοσίωσης στο καθήκον, με αυταπάρνηση και κυρίως με παρρησία, λειτουργώντας ως εγγυητές των ελευθεριών του πολίτη» καταλήγει η ανακοίνωση".