Κυριακή 31 Μαρτίου 2024

Η επιδεικτική αδράνεια της Δικαιοσύνης, για τη "μονταζιέρα" των Τεμπών


Εγινε γνωστό, ένα χρόνο μετά ότι, η Εισαγγελία Aθηνών διενεργεί έρευνα, εδώ και ένα χρόνο, για τη διαρροή των ηχητικών (διαλόγων) του ΟΣΕ για τα Τέμπη, μετά από εξώδικο, που είχαν στείλει οι μηχανοδηγοί.

Η έρευνα, που αφορά τους καταγεγραμμένους διαλόγους των μηχανοδηγών τη βραδιά της σύγκρουσης των δύο τρένων, με αποτέλεσμα 57 νεκρούς, διενεργείται από Εισαγγελέα Πρωτοδικών, για το αδίκημα της παραβίασης υπηρεσιακού απορρήτου και δεν έχει καταλήξει σε πόρισμα.

Οι αποκαλύψεις ή οι καταγγελίες, περί "μονταζιέρας" στις συνομιλίες που διέρρευσαν τότε, έγιναν τώρα, ένα χρόνο μετά.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι, η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας, που ασχολείται μόνο με τη διαρροή των συνομιλιών, δεν θα κάνει έρευνα για το μοντάζ στις συνομιλίες, θεωρώντας ότι, αφού το γνήσιο υλικό βρίσκεται στα χέρια του ειδικού εφέτη ανακριτή Σωτήρη Μπακαίμη, ως ανώτερη αρχή, έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων για την τυχόν διερεύνηση.

Αντίστοιχα, πηγές από το Εφετείο Λάρισας αναφέρουν ότι, αφού ο κ. Μπακαίμης έχει στα χέρια του το γνήσιο υλικό, το έργο της ανάκρισης δεν επηρεάζεται, ώστε να κινήσει διαδικασία ο ίδιος ποινικής διερεύνησης.

Ερώτημα 1: Δηλαδή, γιά τη Δικαιοσύνη, η διαρροή των συνομιλιών, είναι σημαντικότερη από την αλλοίωση τους?

Eρώτημα 2: Δεν ενδιαφέρει τη Δικαιοσύνη, να διερευνήσει εάν, όπως καταγγέλθηκε, αλλοιώθηκαν οι συνομιλίες, αλλά μόνο πως και από ποιόν διέρρευσαν?

Ερώτημα 3: Το ποιός τις κατασκεύασε και γιατί, δεν είναι αυτεπαγγέλτως ερευνητέο και διωκόμενο αδίκημα?

Ερώτημα 4: Ποιός είναι ο ρόλος της Δικαιοσύνης, σε από τα μεγαλύτερα εγκλήματα με θύματα 57 αθώους?













-