Η δίκη αναβλήθηκε, καθώς απουσίαζαν μάρτυρες, μεταξύ των οποίων βουλευτές της ΝΔ και στελέχη της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, τα οποία και είχαν υποβάλλει το 2016 μηνυτήρια αναφορά για την υπόθεση στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου.
Οι συνήγοροι υπεράσπισης ζήτησαν να γίνει η δίκη, καθώς, όπως τόνισαν λοιδωρούνται από ΜΜΕ για μεγάλο χρονικό διάστημα και αναμένουν την κρίση της Δικαιοσύνης.
Στην υπόθεση είχε εκδώσει πόρισμα ο πρώην οικονομικός εισαγγελέας Παναγιώτης Αθανασίου, στο οποίο, μεταξύ άλλων, αναφερόταν ότι, ο κ. Κρέτσος και πέντε μέλη της Επιτροπής Αξιολόγησης προχώρησαν σε ενέργειες ή παραλείψεις «με αποκλειστικό σκοπό να ευνοήσουν την εταιρεία του Ιωάννη-Βλαδίμηρου Καλογρίτσα, μη ελέγχοντας καθόλου, ή πάντως όχι ουσιωδώς, τον τρόπο κτήσεως των περιουσιακών στοιχείων με τα οποία θα κατέβαλε το ποσό της προσφοράς του, ή λαμβάνοντας υπόψη έγγραφα και δικαιολογητικά, τα οποία με βάση την προκήρυξη δεν έπρεπε και δεν μπορούσαν να λάβουν υπόψη».
Κατηγορούμενος, για ηθική αυτουργία σε ψευδή βεβαίωση είναι και ο Ιωάννης Καλογρίτσας, γιος του επιχειρηματία Χρήστου Καλογρίτσα.
Μάλιστα, όπως είναι γνωστό, η οικογένεια Καλογρίτσα είχε προσφύγει στη Δικαιοσύνη για το θέμα των τηλεοπτικών αδειών καταγγέλλοντας εικονική σύμβαση με λιβανέζικο κατασκευαστικό όμιλο με την εμπλοκή του της τότε κυβέρνησης και του Νίκου Παππά. Σκοπός ήταν, σύμφωνα με την πλευρά Καλογρίτσα να καταβληθεί η απαιτούμενη εγγύηση και ο ΣΥΡΙΖΑ να αποκτήσει τηλεοπτικό σταθμό πανελλαδικής εμβέλειας.