Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2022

Δίκη Παπαγγελόπουλου: "Δεν είμαι Ρασπούτιν"!


Το ξέσπασμα του πρώην αναπληρωτή Υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, ήταν η κορυφαία στιγμή στη σημερινή συνεδρίαση του Ανωτάτου Ειδικού Δικαστηρίου.

Την ώρα, που είχε τεθεί από τους συνηγόρους υπεράσπισης Παπαγγελόπουλου - Τουλουπάκη αίτημα για τηλεοπτική κάλυψη της δίκης κι ενώ ανέπτυσσε τα επιχειρήματα του ο συνήγορος της κατηγορούμενης πρώην Εισαγγελέα Διαφθοράς, Βασίλης Χειρδάρης, ο πρώην Υπουργός πήρε το λόγο και είπε:

«Θα θέσω μια ανθρώπινη παράμετρο. Το προσωπικό μου δράμα. Προσπαθούν να με εμφανίσουν ως κακούργο. Tι Ρασπούτιν με αποκάλεσαν, τι αυτό! Όταν η ανεξάρτητη δικαιοσύνη είπε ότι δεν ισχύουν όλα αυτά, διέρρεαν ότι κατηγορούμαι για σωρεία κακουργημάτων. Έχω εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη, θα αποδειχθεί η αλήθεια, θα τη μάθει ο ελληνικός λαός» .

Νωρίτερα είχε θέσει αίτημα τηλεοπτικής κάλυψης της διαδικασίας στο Ειδικό Δικαστήριο η πλευρά της κατηγορούμενης εισαγγελέα Ελένης Τουλουπάκη.
«Αν συναινεί ο εισαγγελέας και οι διάδικοι κάτι τέτοιο επιτρέπεται από το νόμο. Γιατί να θελουμε ζωντανή μετάδοση; Δεν αρκούν οι δημοσιογράφοι του εντύπου τύπου ή των καναλιών; Όμως απαιτείται το ανώτατο επίπεδο δημοσιότητας γιατί τώρα καλύπτεται ένα μέρος της διαδικασίας» τόνισε ο εκ των συνηγόρων υπεράσπισης της Εισαγγελέα Εφετών Βασίλης Χειρδάρης.

Στην αρχή της διαδικασίας, το Ειδικό Δικαστήριο αποφάσισε την απόρριψη του αιτήματος υποστήριξης της κατηγορίας από την πρώην εισαγγελέα Γεωργία Τσατάνη και απέβαλλε τους συνηγόρους της Θέμη Σοφό και Δημήτρη Νινόπουλο από τη διαδικασία.

Την ίδια άποψη είχε εκφράσει προηγουμένως και η Εισαγγελέας του Ειδικού Δικαστηρίου Ολγα Σμυρλή, η οποία τόνισε:

«Η μάρτυρας Γεωργία Τσατάνη δήλωσε παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας πριν την έναρξη της αποδεικτικής διαδικασίας κατά την πρώτη συνεδρίαση του δικαστηρίου, αλλά και στις 16 Φεβρουαρίου 2022 στην ανακρίτρια είχε υποβάλλει γραπτή Δεν προέκυψε προγενέστερη δήλωση πριν την παρέλευση της πενταετίας που απαιτεί ο νόμος από την τέλεση της πράξης όποτε και έχει παραγραφεί η δήλωση».