Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2022

Δίκη Παπαγγελόπουλου - Τουλουπάκη: "E, όχι και τον περιπτερά της γειτονιάς στην έδρα του Ειδικού Δικαστηρίου"!


"Διαφωνούμε με την άποψη της Εισαγγελέα ότι, η Βουλή μπορεί να στείλει στο Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο, τον... περιπτερά της γειτονιάς"!

Με αιχμηρό τρόπο σχολίασε ο εκ των συνηγόρων υπεράσπισης της Εισαγγελέα Εφετών Ελένης Τουλουπάκη, Βασίλης Χειρδάρης, την πρόταση της Εισαγγελέα του Ανωτάτου Ειδικού Δικαστηρίου, Αντεισαγγελέα ΑΠ, Ολγας Σμυρλή, που ζήτησε να απορριφθεί το αίτημα, που είχε υποβάλλει ο ίδιος και οι συνυπερασπιστές του, που υποστήριξαν ότι, δεν μπορεί να συγκροτηθεί νόμιμα το Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο, καθώς ο εκ των Αρεοπαγιτών Γεώργιος Κοκκόρης, που έχει κληρωθεί στη 13μελή σύνθεση τη έδρας ως ένα από τα έξι αναπληρωματικά μέλη (σ.σ. τρία από τον Αρειο Πάγο και τρία από το ΣτΕ), απουσιάζει τους τελευταίους μήνες, με αναρρωτική άδεια, λόγω σοβαρών προβλημάτων υγείας.

Λίγο νωρίτερα η Εισαγγελέας της έδρας του Ανωτάτου Ειδικού Δικαστηρίου, που δικάζει τον πρώην αναπληρωτή Υπουργό Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαγγελόπουλο είχε προτείνει να απορριφτεί το αίτημα της υπεράσπισης, με το εξής σκεπτικό:

"Η κλήρωση αυτή γίνεται από τον Πρόεδρο της Βουλής. Επομένως η Βουλή έχει την ευθύνη, για την κλήρωση αυτή και επομένως η τήρηση της νομιμότητας εκφεύγει από την ευθύνη του παρόντος δικαστηρίου" ανέφερε η κ. Σμυρλή.

Νωρίτερα, διά στόματος του έτερου συνηγόρου υπεράσπισης της κ. Τουλουπάκη Γιάννη Μαντζουράνη, αναφέρθηκε στο Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο ότι, αποσύρεται η ένσταση μη νομιμότητας της κληρωσης του δικαστηρίου, καθώς, όπως είπε, "η εντολέας μας επιθυμεί, να μην θεωρηθεί ότι, παρακωλύει τη διαδικασία της δίκης, επειδή επιθυμεί, επιδιώκει και θα αγωνιστεί, να αθωωθεί επί της ουσίας".

Ο κ. Μαντζουράνης τόνισε στη συνέχεια και θα υπακούσουμε στην επιθυμίας της, παρά το ότι, ο υπερασπιστής δεν μπορεί να θεωρείται βραχίονας της εντολέως του".

Και συμπλήρωσε:

"Ξεκαθαρίζουμε ότι, η κ. Τουλουπάκη δεν θα υποβάλλει ένσταση ακυρότητας της διαδικασίας, λόγω πααραβίασης των διατάξεων και δεν θέτουμε θέμα κακής σύνθεσης του δικαστηρίου. Αλλά από τα έγγραφα που έχουμε, αποδεδειγμένα προκύπτουν οι απαράδεκτες μεθοδεύσεις, που ακολούθησαν οι κατασκευαστές πλυντηρίων λεύκανσης της Novartis, γιά να καθίσουν στο εδώλιο ο Παπαγγελόπουλοςκαι η Τουλουπάκη".

Το δικαστήριο έχει διακόψει, για να διασκεφτεί κα να αποφασίσει, εαν υπάρχει θέμα ακυρότητας της σύνθεσης του.