Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2022

Η Έκθεση


Γράφει ο καρδιολόγος Πάνος Σταματόπουλος


Τι λέξη κι αυτή. Πόσες χρήσεις κι έννοιες. Ο κάθε ένας από εμάς την έχει προφέρει, με διάφορες χρήσεις σκέψης, κι έκαστος εξ ημών σαν κοινό παρονομαστή εννοεί την έκθεση της Θεσσαλονίκης. 

Πριν πολλά χρόνια ξεκίνησε δειλά-δειλά στην Θεσσαλονίκη η προσπάθεια να στηριχθεί η Ελληνική Οικονομία οργανωμένα, ταυτόχρονα με άλλα κράτη. Η ανάπτυξη της επιστήμης και της τεχνολογίας στην προσπάθεια να εξασφαλισθεί η επιβίωση της μονάδας, με καλύτερες συνθήκες, έτσι ώστε να βελτιώνει την οικονομία του κράτους, που αποτελεί τον βασικό μοχλό εξέλιξης και πολιτισμού.  Το επίπεδο πολιτισμού στην καλυτέρευση του τρόπου ζωής, της κάθε ζωής. 

Καθοριστικός παράγων η «διαχείριση» με την ισορροπία και με επίτευξη πολιτικής σωστής, να είναι το μεγάλο ζητούμενο και το λαό να επιλέγει τους πιο ικανούς, τους οποίους κρίνει ψηφίζοντας στις εκλογές. Με την πάροδο των ετών οι διαχειριστές απέκτησαν ιδιοκτησιακή αντίληψη για το κράτος και τους πολίτες.

Σημαντική πολιτική προσωπικότητα χαρακτήρισε τον κάθε πολιτικό χώρο «στάνη» και κάθε ψηφοφόρο «πρόβατο» και το πρόβατο αν βγει από την στάνη, θα το εξαφανίσει ο «λύκος». Το πρόβατο προκειμένου να επιζήσει, στήριξε την στάνη του, γιατί ο βοσκός εξουσίαζε την επιβίωσή του, οπότε δεν είχε δικαίωμα άλλης επιλογής. 

Σωστό, είναι αυτό που λέει ο βοσκός! Το σημαντικό πρόβατο, για να εξασφαλίσει την ύπαρξή του, έπειθε τα άλλα για τον ορθό λόγο του βοσκού, ενώ στα δύσκολα το επιχείρημα το καταλυτικό ήταν «το μη χείρον βέλτιστον». 

Τα απλά πρόβατα το έκαναν σημαία με αποτέλεσμα η Δημοκρατία να χάσει την λογική, οπότε προτείνω να λέγεται «προσαρμοστική» λογική εξέλιξη επικαιροποιημένων συνθηκών, απότοκη
«εκβιασμών».

Η ανάλυση γίνεται γνωστή, κάθε προεκλογικό Σεπτέμβριο στην Έκθεση Θεσσαλονίκης. Έτσι έχουμε Έκθεση Ιδεών για το τι θα γίνει στην χώρα και στην τσέπη μας. Επειδή το σκηνικό είναι τρομακτικό, αρχίζουν οι παροχές για να ησυχάσουν τα πρόβατα ότι το «χορτάρι» τους είναι εξασφαλισμένο. Λύση είναι το «μνημόνιο» για να συνεχίσετε να μασάτε. Η αυλή δεν θα σας διώξει
προς το παρόν. Θα μασάτε με leasing. Όμως τι να πεις; Αν βρίσεις το πρόβατο θα σε πουν τρελό, οι σαρκοφάγοι λογικοί. Καλή χώνεψη και να δω πως θα παλέψετε την παχυσαρκία! Με κουτόχορτο; Η πατρίδα στηρίζεται γερά με τέτοιο λαό, κυρίαρχο και προπαντός σοφό.