Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2022

Δίκη Παπαγγελόπουλου - Τουλουπάκη: Απέρριψε το Δικαστήριο αίτημα, να ζητηθούν από τη Βουλή έγγραφα, για τη δήλωση ασθένειας δικαστή μέλους της σύνθεσης


Απορρίφτηκε από το Ειδικό Δικαστήριο αίτημα των συνηγόρων υπεράσπισης, να ζητηθούν από τη Βουλή τα έγγραφα, τα οποία αποδείκνυαν ότι, όταν έγινε η κλήρωση των 19 δικαστών, που συγκροτούν την έδρα, ένας εκ των δικαστών ήταν ήδη σε αναρρωτική άδεια και παρ΄όλα αυτά συμπεριελήφθη στους υποψηφίους, για να συμπληρωθεί ο αριθμός, που απαιτούσε ο νόμος.

Το Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο απέρριψε το αίτημα της Υπεράσπισης Παπαγγελόπουλου - Τουλουπάκη, να αποφασίσει αυτεπαγγέλτως το δικαστήριο εάν πρέπει να ζητήσει από τη Βουλή τα έγγραφα, με τα οποία Αρεοπαγίτης Γεώργιος Κοκόρης, που έχει κληρωθεί αναπληρωματικό μελος του Ανωτάτου Ειδικού Δικαστηρίου, δήλωσε ότι, βρίσκεται σε αναρρωτική άδεια.

Οπως είπε η Πρόεδρος του ΑΕΔ κ. Ηλιοπούλου, δεν συνδέεται με συγκεκριμένο αίτημα των συνηγόρων, καθώς η ένσταση ακυρότητας, που είχε υποβάλλει η κ. Τουλουπάκη έχει αποσυρθεί.

Το δικαστήριο συνεχίζει τη διαδικασία, προκειμένου να κριθεί, εάν θα γίνει δεκτή η παράσταση Πολιτικής Αγωγής από την επίτιμη Εισαγγελέα Εφετών Γεωργία Τσατάνη, η οποία έχει καταγγείλει τον πρώην υπουργό Δημήτρη Παπαγγελόπουλο ότι, της ασκούσε πιέσεις, ως προς το χειρισμό της υπόθεσης Βγενόπουλου.