Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2022

Στις 18 Νοεμβρίου η δίκη του Νίκου Παππά, για τις τηλεοπτικές άδειες, στο Ειδικό Δικαστήριο


Στις 18 Νοεμβρίου ξεκινάει η δίκη του πρώην Υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Παππά, που κατηγορείται για παράβαση καθήκοντος, για τους χειρισμούς του σχετικά με τον διαγωνισμό, γιά τις τηλεοπτικές άδειες.

Ο πρώην υπουργός παραπέμπεται να δικαστεί ενώπιον του Ειδικού Δικαστηρίου, που θα συνεδριάσει στις 18 Νοεμβρίου, με Πρόεδρο την Αρεοπαγίτη Ιωάννα Κλάπα, που ήταν η μία από τις δύο ανακρίτριες στην υπόθεση της Xρυσής Αυγής.

Μαζί με τον Νίκο Παππά παραπέμπεται σε δίκη και ο επιχειρηματίας – εργολάβος Χρήστος Καλογρίτσας, που είχε μετάσχει στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες μετά από προτροπή του πρώην υπουργού, προκειμένου, όπως έχει καταγγείλει, η τότε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να αποκτήσει κανάλι δικής της επιρροής.

Η υπόθεση έφθασε στη Δικαιοσύνη, σε εφαρμογή του νόμου περί ευθύνης υπουργών, μετά τις καταγγελίες Καλογρίτσα περί «στημένου» διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες.

Ο επιχειρηματίας Χρήστος Καλογρίτσας κατήγγειλε στη Βουλή, αλλά και στη Δικαιοσύνη, ότι προκειμένου να λάβει μέρος στον διαγωνισμό και να διεκδικήσει μία τηλεοπτική άδεια, με την καθοδήγηση του Νίκου Παππά, έλαβε 3 εκατ. ευρώ από επιχειρηματικό κολοσσό για να καλύψει την εγγύηση που απαιτούσε ο νόμος για τη συμμετοχή κάποιου στον διαγωνισμό. «Γνώριζα ότι θα καταστώ κατηγορούμενος εξαιτίας των όσων αποκάλυψα. Το έκανα για να αποκαταστήσω το όνομα και την υπόληψή μου», είχε καταθέσει ο Χρήστος Καλογρίτσας.

Ο πρώην υπουργός, από την πρώτη στιγμή αρνείται τα όσα του έχουν καταλογιστεί και έχει υπεραμυνθεί της νομιμότητας της διαδικασίας αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών, ενώ έχει κάνει λόγο για εργαλειοποίηση της Δικαιοσύνης.