Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2022

Ενταση στη δίκη της Χρυσής Αυγής, με Κασιδιάρη


Ενταση στη δίκη της "Χρυσής Αυγής", προκάλεσε η παρουσία του Ηλία Κασιδιάρη, που εμφανίστηκε στο δικαστήριο, στη θέση των κατηγορουμένων, κρατώντας τρικάκι με το όνομα του κόμματος του "ΕΛΛΗΝΕΣ".

Στην αρχή της διαδικασίας υποστηρικτές των κατηγορουμένων υποδέχτηκαν με χειροκροτήματα τους πρώην βουλευτές της Χρυσής Αυγής.

Παρών στο δικαστήριο ήταν και ο κατηγορούμενος Γιάννης Λαγός.

Τα συνθήματα, που φώναζαν υπέρ του καταδικασμένου ως διευθυντή της εγκληματικής οργάνωσης Ηλία Κασιδιάρη «Ηλία θυμήσου, είμαστε μαζί σου». προκάλεσαν την αντίδραση της μητέρας του δολοφονημένου Παύλου Φύσσα και των φίλων του θύματος, που φώναξαν επίσης «ο Παύλος ζει, τσακίστε τους Ναζί».
Ενώ η Μάγδα Φύσσα, διαμαρτυρήθηκε στους αστυνομικούς, με τη φράση: «τι αστυνομία είστε μαζέψτε τους τους φασίστες! Δεν ντρέπεστε λίγο;». .

Το δικαστήριο προχώρησε σχεδόν αμέσως σε διακοπή της δίκης, για να αποφανθεί επί δικονομικών αιτημάτων των συνηγόρων των κατηγορουμένων

Νωρίτερα, η υπεράσπιση του Νίκου Μιχαλολιάκου, αφού προσκόμισε το σχετικό πληρεξούσιο για τη νομιμοποίηση της ζήτησε τα έγγραφα, που σχετίζονται με το αποδεικτικά της κλήτευσης του, προκειμένου, εφόσον χρειαστεί, να επανέλθει με σχετικό αίτημα μη νόμιμης κλήτευσης του.

«Για πρώτη φορά ο Νικ. Μιχαλολιάκος παρίσταται δικονομικά σήμερα. Διατείνεται ότι ποτέ δεν έλαβε γνώση του αποδεικτικού της κλήσης. Ο κ. Μιχαλολιάκος βρισκόταν στη ΜΕΘ μέχρι 12 με 22 Μαϊου 2022. Αγνοεί παντελώς ποιος παρέλαβε την κλήση για λογαριασμό του γιατί ο ίδιος διατείνεται ότι δεν έλαβε γνώση» είπε ο εκ των συνηγόρων του Δημήτρης Παπαδέλης.

Προηγήθηκε η τοποθέτηση του συνηγόρου του Ιωάννη Λαγού, Κωνσταντίνου Πλεύρη, που έκανε κάνοντας λόγο για ακυρότητα της διαδικασίας, προαλώντας την αντίδραση της πρόεδρου.

Ο συνήγορος αναφέρθηκε σε δηλώσεις της Προέδρου της Δημοκρατίας γύρω από την πρωτόδικη καταδίκη αλλά και τη στάση των κομμάτων, φτάνοντας να κάνει αναφορές στη δίκη της Χούντας, για να καταλήξει ότι ο Γιάννης Λαγός είναι πολιτικός κρατούμενος και όχι ποινικός.

Με τη φράση «δεν είμαστε Βουλή, κύριε», η πρόεδρος απάντησε στο συνήγορο Λαγού, ενώ η εισαγγελέας ζήτησε την απόρριψη του αιτήματος.

Εξω από το δικαστικό μέγαρο βρίσκονται δεκάδες συγκεντρωμένοι πολίτες φωνάζοντας συνθήματα κατά του φασισμού.