Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2022

Νέα Τάξη Πραγμάτων στον Αρειο Πάγο!

 


Βγάζει... μάτι το κενό στο λόμπυ του Αρείου Πάγου, καθώς το τελευταίο διάστημα, με εντολή της Προέδρου Αρείου Πάγου Μαρίας Γεωργίου, απομακρύνθηκαν τα ιστορικά δρύινα έπιπλα, που κοσμούσαν την είσοδο του Μεγάρου, τα οποία βλέπετε, στη φωτο, όπως ήταν πριν εξαφανιστούν,  αλλά πλέον δεν υπάρχουν.



Το χειρότερο όμως είναι ότι, έγινε και αποκαθήλωση των πορτρέτων των Τερτσέτη και Πολυζωίδη, που όπως και τα έπιπλα, ήταν ιστορικά κειμήλια, ενώ έχουν βαθύ συμβολισμό, για την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης.

Δεν γνωρίζουμε εάν είναι συμπτωματικό ή έγινε λόγω της έναρξης του Ανωτάτου Ειδικού Δικαστηρίου, που δικάζει Παπαγγελόπουλο - Τουλουπάκη, πάντως σήμερα επέστρεψε στη θέση της, στην είσοδο του Αρείου Πάγου, η μία από τις τρεις βιβλιοθήκες και συγκεκριμένα η μεσαία στη φωτο, που ήταν δωρεά του αείμνηστου προέδρου του Αρείου Πάγου Στέφανου Ματθία.

Η εξήγηση, που δόθηκε από τους αστυνομικούς της εισόδου του Μεγάρου, ήταν ότι, η βιβλιοθήκη είχε πάει για ανακαίνιση και επέστρεψε.

Ωστόσο, όλες οι βιβλιοθήκες, όπως και τα υπόλοιπα έπιπλα, που βρίσκονταν στο λόμπυ του Αρείου Πάγου, ήταν εμβληματικά κειμήλια και κοσμούσαν το «ναό» της Δικαιοσύνης.
Μάλιστα η συντήρηση τους είχε κοστίσει μεγάλα χρηματικά ποσά.

Δεν είδαμε - δυστυχώς, να επιστρέφουν στη θέση τους, τα πορτρέτα των Τερτσέτη - Πολυζωίδη, που ήταν οι δικαστές, οι οποίοι αρνήθηκαν να καταδικάσουν σε θάνατο τους ήρωες της Επανάστασης του ΄21 Θεόδωρο Κολοκοτρώνη και Δημήτρη Πλαπούτα, όπως επίσης και η ιστορική απόφαση της καταδίκης του «Γέρου του Μοριά», που κοσμούσε τον μαρμαρόχτιστο τοίχο της εισόδου στον Αρειο Πάγο.

Αποκορύφωμα της... Νέας Τάξης Πραγμάτων στον Αρειο Πάγο αποτέλεσε η τοποθέτηση του παλιού ξυλόγλυπτου καναπέ στο… κυλικείο του Αρείου Πάγου!