Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2022

Παπαγγελόπουλος - Τουλουπάκη αρνήθηκαν τις κατηγορίες στο Ειδικό Δικαστήριο


Ελένη Τουλουπάκη: Αρνούμαι την κατηγορία, την αρνούμαι εντελώς και θα αποδείξω στην πορεία το ψευδές!

Δημήτρης Παπαγγελόπουλους: Δηλώνω αθώος και γιά τις δύο κατηγορίες! θα αντικρούσω τα αρχικά ψεύδη των εισαγγελέων Ράικου - Αθανασίου - Τσατάνη, με μεταγενέστερα νέα ψεύδη τους".

Με αυτά τα λόγια αρνήθηκαν τις κατηγορίες η πρώην Εισαγγελέας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη και ο πρώην Αναπληρωτής Υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος και έδωσαν το στίγμα, για τη στάση που θα κρατήσουν, στο Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο, όπου δικάζονται.

Πρώτη ρωτήθηκε επί του κατηγορητηρίου η Ελένη Τουλουπάκη, η κατηγορείται για κατάχρηση εξουσίας και δήλωσε:

"Αρνούμαι την κατηγορία, την αρνούμαι εντελώς και θα αποδείξω στην πορεία το ψευδές"!

Στη συνέχεια η Πρόεδρος του ΑΕΔ Μαρία Ηλιοπούλου, ζήτησε από τον κ. Παπαγγελοπουλου, να τοποθετηθεί επί των κατηγοριών της ηθικής αυτουργίας σε κατάχρηση εξουσίας και παράβαση καθήκοντος, για τις οποίες κατηγορείται.

Είπε ο κ. Παπαγγελόπουλος:

"Κυρία Πρόεδρε, κυρία Εισαγγελέα, κύριοι δικαστές, δηλώνω αθώος και γιά τις δύο κατηγορίες! Γιά την κατηγορία, της μη αποστολής αμεληττί στη Βουλή της δικογραφίας για τον πρώην Υπουργό κ. Κουρουπλή, δεν έχω καμμία απολύτως σχέση και καμμία απολύτως ευθύνη. Τα έγγραφα αυτά κατατέθηκαν στην κ. Ράικου, πριν την αντικαστήσει η κ. Τουλουπάκη και η κ. Ράικου αποφάσισε να τα συσχετίσει στη δικογραφία της Novartis, όπως τα συσχέτισε. Θα μπορούσα να κατηγορηθώ σαν ηθικός αυτουργός, στην κατάχρηση εξουσίας της κ. Ράικου.
Γιά τη δεύτερη κατηγορία, την παράβαση καθήκοντος, για πιέσεις στους Εισαγγελείς Ράικου, Αθανασίου και Τσατάνη, θα αντικρούσω την κατηγορία, όχι με το δικό μου λόγο, αλλά με το δικό τους λόγο, απέναντι στο δικό τους λόγο.
Κάθε φορά, που κατέθεταν, κατέθεταν διαφορετικά πράγματα. Τα ψεύδη τους είναι αυταπόδεικτα. Η αλήθεια είναι σταθερό σημείο αναφοράς. Οσες φορές και να ερωτηθείς, θα πείς το ίδιο.
Οταν ψεύδεσαι, ξεχνάς τι έχεις πει και καθε φορά λές άλλα... θα αντικρούσω τα αρχικά τους ψεύδη, με μεταγενέστερα νέα ψεύδη τους".

Η Πρόεδρος του Ειδικού Δικαστηρίου εκφώνησε τους 13 μάρτυρες του κατηγορητηρίου, με πρώτο τον πρώην Υπουργό Ανδρέα Λοβέρδο.

Στη συνέχεια εκφωνήθηκαν οι μάρτυρες υπεράσπισης.

Αυτή την ώρα ο εκ των συνηγόρων Υπεράσπισης του πρώην Υπουργού, Ιπποκράτης Μυλωνάς, αναπτύσσει ενστάσεις, για αοριστία του κατηγορητηρίου.

Με την ανάγνωση του κατηγορητηρίου, από την Αντεισαγγελέα ΑΠ Ολγα Σμυρλή, ξεκίνησε η διαδικασία σήμεραστο Ανώτατος Ειδικό Δικαστήριο, όπου δικάζονται ο πρώην Αναπληρωτής Υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος και η πρώην Εισαγγελέας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη.