Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2022

Νέα στοιχεία καταθέτουν στον ανακριτή, για τη δολοφονία Βαληράκη


Νέα στοιχεία, για να υποστηρίξουν την κατηγορία της δολοφονίας του Σήφη Βαληράκη, καταθέτουν σήμερα στον Ανακριτή  Χαλκίδας οι νέοι συνήγοροι της οικογένειας του πρώην Υπουργού,  Νίκος και Ζωή Ν. Κωνσταντοπούλου, από κοινού με τους άλλους συνηγόρους  συναδέλφους Κώστα Παπαδάκη και Μανώλη Φωτάκη.

Σύμφωνα με όσα αναφέρουν σε ανακοίνωση τους, στον αρμόδιο Ανακριτή έχουν κατατεθεί και κρίσιμα έγγραφα-εκθέσεις, που τεκμηριώνουν τις καταθέσεις των αυτοπτών μαρτύρων, κατά των οποίων εξακολουθούν να ασκούνται πιέσεις.

Υπενθυμίζεται ότι, οι δύο κατηγορούμενοι ψαράδες κρίθηκαν προφυλακιστέοι, με σύμφωνη γνώμη του Β΄ Ανακριτή και του Εισαγγελέα Χαλκίδας, με τα εντάλματα 8 & 9/3-6-2022. Με το 154/8-7-2022 βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Χαλκίδας, η προσωρινή τους κράτηση αντικαταστάθηκε με περιοριστικούς όρους, παρά το ότι, και κατά την κρίση αυτού του βουλεύματος, «προκύπτουν σοβαρές ενδείξεις ενοχής τους, για την κακουργηματική πράξη της ανθρωποκτονίας από πρόθεση κατά συναυτουργία…», διότι, όπως αναφέρεται, «… δεν συντρέχουν οι λοιπές προϋποθέσεις επιβολής της.».


Το πόρισμα του ανακριτή για τους δύο ψαράδες που κατηγορούνται για δολοφονία στην υπόθεση του Σήφη Βαλυράκη, ήταν κόλαφος. Οι αλιείς κρίθηκαν προφυλακιστέοι, με τον ανακριτή να υποστηρίζει πως οι κατηγορούμενοι σκότωσαν με δόλο και σε ήρεμη ψυχική κατάσταση τον πρώην υπουργό και ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ.

Λίγες εβδομάδες αργότερα, έγινε όμως δεκτό το αίτημα αποφυλάκισης των δικηγόρων των δύο ψαράδων, οι οποίοι είχαν τεθεί από τα μέσα Ιουνίου σε προσωρινή κράτηση για το θάνατο του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ Σήφη Βαλυράκη.