Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2022

Η πρώην ανακρίτρια της "Χρυσής Αυγής", θα είναι η Πρόεδρος στο Ειδικό Δικαστήριο γιά τον πρώην Υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Παππά


H Aντιπρόεδρος Αρείου Πάγου και πρώην ανακρίτρια της υπόθεσης της Χρυσής Αυγής Ιωάννα Κλάπα, θα είναι - ως αρχαιότερη - η Πρόεδρος του Ανωτάτου Ειδικού Δικαστηρίου, που θα δικάσει τον πρώην Υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Παππά, για την υπόθεση με τις τηλεοπτικές άδειες.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να οριστεί η ημερομηνία της δίκης, καθώς ολοκληρώθηκε, ενώπιον της Ολομέλειας της Βουλής, η επαναληπτική κλήρωση, για την ανάδειξη τριών τακτικών και δύο αναπληρωματικών μελών του Ειδικού Δικαστηρίου, γιά τη δίκη του Νίκου Παππά.

Η Βουλή προχώρησε σε επαναληπτική κλήρωση, καθώς παραιτήθηκαν οι πέντε Ανώτατοι Δικαστές, που είχαν κληρωθεί αρχικά, καθώς ταυτόχρονα είχαν κληρωθεί και στη δίκη του πρώην υπουργού Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη.

Από τον κατάλογο του Αρείου Πάγου, ως τακτικά μέλη του Ειδικού Δικαστηρίου αναδείχθηκαν οι δικαστές Δημητρία Στρούζα-Ξένου και Μαρία Βάρκα και ως αναπληρωματικό μέλος η δικαστής Μαρία Κουφούδη.

Ενώ εκ του καταλόγου του ΣτΕ, ως τακτικό μέλος του ειδικού δικαστηρίου αναδείχθηκε ο σύμβουλος του ΣτΕ Ηλίας Μάζος, και ως αναπληρωματικός ο αντιπρόεδρος του ΣτΕ, Γεώργιος Τσιμέκας, αντιπρόεδρος ΣτΕ.