Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2022

Ο Αρειος Πάγος έδιωξε από τη Eurojust, τον Εισαγγελέα που βγήκε πρώτος στην Ευρώπη!


Ανεξήγητα κριτήρια εφαρμόζουν στον Αρειο Πάγο, για την επιλογή Εισαγγελέων, που εκπροσωπούν τη χώρα μας σε διεθνείς και ευρωπαικούς φορείς.

Πως αλλιώς να χαρακτηριστεί το ότι, ανανεώθηκε σήμερα στη Γενική Συνέλευση της Διεθνούς Ένωσης Εισαγγελέων, η θητεία του Αντεισαγγελέα Εφετών Πάρη Αδάμη στο ΔΣ της, ως εκπροσώπου της Ευρώπης, ενώ δεν ανανεώθηκε από τον Αρειο Πάγο η θητεία του ως εκπροσώπου της Ελλάδας στη Eurojust?



Kαι αυτό, παρά το γεγονός ότι, κατά γενική ομολογία η θητεία του ήταν ιδιαίτερα επιτυχημένη, αφού κατάφερε να επιβάλει την παρουσία της Ελλάδας έναντι Ευρωπαικών χωρών, που θεωρούνται κολοσσοί, ενώ και η Eurojust τίμησε τον Εισαγγελέα Εφετών, με ειδικό βραβείο για την προσφορά του στην αποχαιρετιστήρια εκδήλωση προς τιμήν του στις 7 Σεπτεμβρίου στην Έδρα της στη Χάγη.


Στη σημερινή Γενική Συνέλευση της Διεθνούς Ενωσης, που έγινε στην Τυφλίδα της Γεωργίας, παρουσία 300 ανωτάτων εισαγγελέων, όπου ανανεώθηκε η θητεία του κ. Αδάμη ως εκπροσώπου της Ευρώπης, εξελέγησαν επίσης, γιά πρώτη φορά, ως ο Michael Leitner, αναπληρωτής Γενικός Εισαγγελέας της Αυστρίας και η Catherine Pierse, Διευθύνουσα τη Γενική Εισαγγελία της Ιρλανδίας.

Την απορία τους εξέφρασαν δικαστικοί κύκλοι από την Διεθνή Ένωσης Εισαγγελέων, γιά απομάκρυνση του Εισαγγελέα Εφετών από τη Eurojust, ενώ όπως έλεγαν χαρακτηριστικά θεωρείται ο μοναδικός που πληρεί τις προϋποθέσεις του Ευρωπαϊκού Κανονισμού για τον Ευρωπαιο Εισαγγελέα δηλαδή εμπειρία στη διεθνή συνεργασία και επιτυχημένο έργο ως Οικονομικός Εισαγγελέας, καθώς είχε χειριστεί μεγάλες υποθέσεις, όπως η Δίκη χρηματιστηρίου, τη δικογραφία για την οικία του Ακη Τσοχατζόπουλου στην Διονυσίου Αρεοπαγίτου κλπ).