Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2022

Mπορεί να κλωνοποιηθεί ο Αντετοκούνμπο? (BINTEO)


Μπορεί να κλωνοποιηθεί ο Αντετοκούνμπο?

Kαι ποιός δεν θα το ήθελε!


Κι όμως. Μπορεί να κλωνοποιηθεί ο Αντετοκούμπο, όπως εξήγησε σε συνέντευξη, που έδωσε στη Μαίρη Μπενέα, για την εκπομπή "Δίκη στο Open", η ψυχομέτρης Εύα Φουντουλάκη.




Η εξειδικευμένη στην επιστήμη της Ψυχομετρίας, ψυχολόγος, αποκάλυψε ότι, μέσω μιά ειδικής εφαρμογής τεχνητής νοημοσύνης, την οποία χρησιμοποιεί η ίδια "μπορούμε να κλωνοποιήσουμε τον Αντετοκούμπο"!



Οπως εξήγησε "μπορούμε να χορηγήσουμε τεστ ψυχομετρίας στον Μπασκετμπολίστα, να χαρτογραφήσουμε τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητας του και κάθε καινούριο άτομο, που κάνει το ίδιο τεστ να συγκρίνεται με τον Αντετοκούμπο και να βλέπουμε πόσο κοντά είναι τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητας του ατόμου, που κάνει το τεστ, με εκείνον".



Η κ. Φουντουλάκη, η οποία στο παρελθόν έχει ψυχομετρήσει εκτός από τον Αντετοκούμπο πολλούς διατητές, ποδοσφαιριστές και παρατηρητές αγώνων ποδοσφαίρου, είπε:

- Tους άρεσε πάρα πολύ αυτό, που κάνουν, είχαν πολύ ισχυρό κίνητρο, είχαν ένα πολύ ισχυρό ενδιαφέρον, ωστόσο σε πολλούς από αυτούς δεν ταίριαζε το ποδόσφαιρο, γαιτί δεν μπορούσαν να το στηρίξουν με την προσωπικότητα τους.

- Πολλοί διαιτητές δεν είδαν το off side, γαιτί δεν μπορούν να δουν σε δύο διαστάσεις. Δεν το έχουν κάνει επίτηδες. Δεν υπήρχε κάποια σκοπιμότητα και δεν σφύριξαν off side, απλά δεν μπορούσαν να το δουν.



-Υπήρξαν διαιτητές και ποδοσφαιριστές, που ψυχομετρήθηκαν επιρρεπείς στο στήσιμο αγώνων.

- Ενισχύοντας ψυχοσυναισθηματικά έναν πολύ καλό ποδοσφαιριστή, όλο αυτό μπορεί να τον βοηθήσει να διατηρηθεί σε μιά πολύ υψηλή βαθμίδα και να έχει πολύ καλές επιδόσεις.

- Η ψυχομετρία μπορεί να διαγνώσει εάν σε κάποιον ποδοσφαιριστή του ταιριάζει να είναι τερματοφύλακας, του ταιριάζει να είναι αμυντικός, του ταιριάζει να είναι επιθετικός; Στην ουσία του κάνουνε μιά ακτινογραφία ψυχής! Και μέσα από ΄κει μπορούμε να βάλουμε τον κατάλληλο αθλητή, στην κατάλληλη θέση και στο κατάλληλο άθλημα.

- Τέλος προέβλεψε ότι, μέσω της ψυχομετρίας, μπορούμε να αποκτήσουμε κι ένα καλό... πρωθυπουργό!



Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη:

ΜΠΕΝΕΑ: Kυρία Φουντουλάκη το ποδόσφαιρο μπορεί να γίνει καλύτερο, με τη δική σας συμβολή;




ΦΟΥΝΤΟΥΛΑΚΗ: Mπορεί στην ουσία να αναβαθμιστεί σε τόσο μεγάλο βαθμό, ώστε η Ελλάδα να κάνει το break through. Mέσα από την επιστήμη της ψυχομετρίας μπορούμε στην ουσία, να δούμε τη δομή της αθλητικής προσωπικότητας των ατόμων, που ασχολούνται στον αθλητισμό και να δούμε πόσο κοντά είναι η προσωπικότητα τους στο συγκεκριμένο άθλημα, που έχουν επιλέξει να κάνουν. Σύμμαχος μας σε αυτό είναι η τεχνητή νοημοσύνη και η ψυχομετρική σειρά ARISTON, που είναι ένα έμπειρο σύστημα, που χαρτογραφεί την αθλητική προσωπικότητα. Ξεκίνησε το 1991, με χρηματοδότηση του Υπουργείου Ανάπτυξης και της Ευρωπαικής Ενωσης, χαρακτηρίστηκε καινοτομικό πρόγραμμα, γι΄αυτό το λόγο και έχει χρηματοδοτηθεί από την Ευρωπαική Ενωση και αυτή τη στιγμή, που μιλάμε χορηγείται σε 16 χώρες στην Ευρώπη και στις αντίστοιχες γλώσσες.

ΜΠΕΝΕΑ: Ξέρω ότι, έχετε κάνει ψυχομετρικά τεστ σε όλους τους διαιτητές του ποδοσφαίρου, σε πολλούς ποδοσφαιριστές και σε πολλούς παρατηρητές. Σωστό;

ΦΟΥΝΤΟΥΛΑΚΗ: Πολύ σωστό! Πως το γνωρίζετε δεν ξέρω...



ΜΠΕNEA: Ε, κακή ερώτηση, για δημοσιογράφο.

ΦΟΥΝΤΟΥΛΑΚΗ: Το πιό σημαντικό εύρημα ήταν το εξής: Oτι τους άρεσε πάρα πολύ αυτό, που κάνουν, ότι, είχαν πολύ ισχυρό κίνητρο, είχαν ένα πολύ ισχυρό ενδιαφέρον γι΄αυτή τη δραστηριότητα, ωστόσο σε πολλούς από αυτούς δεν ταίριαζε αυτό το πράγμα, δεν μπορούσαν να το στηρίξουν με την προσωπικότητα τους. Δηλαδή λείπανε συγκεκριμένα χαρακτηριστικά. Οπως για παράδειγμα, η χωροαντιληπτική ικανότητα. Επηρεάζει στο πως αντιλαμβάνονται στην ουσία, τη θέση των παικτών στον αγωνιστικό χώρο.

ΜΠΕΝΕΑ: Aς πούμε τους επηρεάζει στο off side? Αυτό το... φοβερό off side;

ΦΟΥΝΤΟΥΛΑΚΗ: Ειδικότερα το off side και αυτό το είδαμε, για παράδειγμα πολλοί διαιτητές, που μπορεί να τους έβρισαν οι φίλαθλοι, ή μπορεί να φτάσαμε ακόμη και σε καταστάσεις βίας, μεταξύ των φιλάθλων και των διαιτητών...



ΜΠΕΝΕΑ: Πολλές φορές έχει συμβεί αυτό...

ΦΟΥΝΤΟΥΛΑΚΗ: Nαι, επειδή δεν είδαν το off side, στην ουσία αντιληφθήκαμε ότι, δεν μπορούν να δουν σε δύο διαστάσεις. Δεν το έχουν κάνει επίτηδες. Δεν είναι ότι, για κάποιο λόγο δικό τους, υπήρχε κάποια σκοπιμότητα και δεν σφύριξαν off side, απλά δεν μπορούσαν να το δουν.

ΜΠΕΝΕΑ: Μπορεί η ψυχομετρία να προλάβει, ή να καταγράψει, εάν ένας διαιτητής μπορεί να στήσει αγώνες ή, εάν στήνει αγώνες;

ΦΟΥΝΤΟΥΛΑΚΗ: Σωστά, πολύ σωστά! Μπορούμε να ελέγξουμε το αξιακό τους σύστημα, οπότε με βάση αυτό θα μπορούμε να δούμε πόσο επιρρεπείς είναι σε κάτι τέτοιο.

ΜΠΕΝΕΑ: Οταν ψυχομετρήσατε διαιτητές, διαπιστώσατε κάτι τέτoιο? Δεν θέλω να μας πείτε ποιούς...

ΦΟΥΝΤΟΥΛΑΚΗ: Σε κάποιο ποσοστό υπήρχε κι αυτό.

ΜΠΕΝΕΑ: Στήνανε δηλαδή ή θα μπορούσαν να στήνουν;

ΦΟΥΝΤΟΥΛΑΚΗ: Σε κάποιο ποσοστό υπήρχε κι αυτό.

ΜΠΕΝΕΑ: Στήνανε, δηλαδή, θα μπορούσαν να στήνουν... Το είχαν. Ηταν επιρρεπείς σε αυτό;

ΦΟΥΝΤΟΥΛΑΚΗ: Aκριβώς αυτό!



ΜΠΕΝΕΑ: Ποδοσφαιριστές ήρθανε;

ΦΟΥΝΤΟΥΛΑΚΗ: Ναι βεβαίως.

ΜΠΕΝΕΑ: Κορυφαίοι;

ΦΟΥΝΤΟΥΛΑΚΗ: Kορυφαίοι. Το πρόβλημα τους ήταν ότι, ορισμένοι ψυχοσυναισθηματικά μπορεί να μην ήταν καλά κι επομένως να μην μπορούσαν να διατηρήσουν την ίδια επίδοση σε όλους τους αγώνες. Ενισχύοντας ψυχοσυναισθηματικά έναν πολύ καλό ποδοσφαιριστή, όλο αυτό μπορεί να τον βοηθήσει να διατηρηθεί σε μιά πολύ υψηλή βαθμίδα και να έχει πολύ καλές επιδόσεις. Μέσα από το ARISTON ATHLETES μπορούμε να δούμε και σε ποιά θέση ταιριάζει να παίζει κάποιος αθλητής.

ΜΠΕΝΕΑ: Δηλαδή;

ΦΟΥΝΤΟΥΛΑΚΗ: Δηλαδή του ταιριάζει να είναι τερματοφύλακας, του ταιριάζει να είναι αμυντικός, του ταιριάζει να είναι επιθετικός; Στην ουσία του κάνουμε μιά ακτινογραφία ψυχής! Αυτό είναι το πολύ σημαντικό, που θα ήθελα να κρατήσετε. Και μέσα από ΄κει μπορούμε να βάλουμε τον κατάλληλο αθλητή, στην κατάλληλη θέση και στο κατάλληλο άθλημα.

MΠΕΝΕΑ: Στο Μπάσκετ έχουμε τον Αντετοκούμπο.

ΦΟΥΝΤΟΥΛΑΚΗ: Βεβαίως.

MΠΕΝΕΑ: Τον εξετάσατε;

ΦΟΥΝΤΟΥΛΑΚΗ: Δεν μπορώ να πω ποιόν εξετάσαμε. Ωστόσο, γιά τον Αντετοκούμπο μπορώ να σας πω ότι, μπορούμε να τον κλωνοποιήσουμε!

ΜΠΕΝΕΑ: Δηλαδή; Αυτό κι αν είναι βόμβα τώρα..

ΦΟΥΝΤΟΥΛΑΚΗ: Μπορούμε να τον κλωνοποιήσουμε και σας το λέω μετά λόγου γνώσης και με πάσα βεβαιότητα ότι, μπορούμε να χορηγήσουμε το τεστ στον Αντετοκούμπο, να χαρτογραφήσουμε τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητας του και κάθε καινούριο άτομο, που κάνει το τεστ να συγκρίνεται με τον Αντετοκούμπο και να βλέπουμε πόσο κοντά είναι τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητας του ατόμου, που κάνει το τεστ, με εκείνον.

MΠΕΝΕΑ: Φαντάζομαι το ίδιο μπορεί να γίνει και στο ποδόσφαιρο, να πάρουμε δηλαδή τα χαρακτηριστικά του Ρονάλντο..

ΦΟΥΝΤΟΥΛΑΚΗ: Πολύ σωστά..

MΠΕΝΕΑ: Του Μέσι

ΦΟΥΝΤΟΥΛΑΚΗ: Του Μέσι..

ΜΠΕΝΕΑ: Oι διαιτητές, στο ποδόσφαιρο πάντα, ή οι ποδοσφαιριστές, που ήρθαν, διαπιστώσατε ότι, απαντούσαν ειλικρινά;

ΦOYNTOYΛΑΚΗ: A, πολλή ωραία ερώτηση. Θα ήθελα να σας πω ότι, όλο το έμπειρο σύστημα έχει ανιχνευτές ψεύδους, ή βαθμούς αλήθειας. Αυτό τι σημαίνει; Οτι, σε περίπτωση που κάποιος δεν απαντήσει με ειλικρίνεια, δεν θα πάρει αποτελέσματα, καλείται να επαναλάβει το τεστ και με την ευκαιρία, σε περίπτωση επανάληψης, δεν χρεώνεται δεύτερη φορά, για να μην θεωρηθεί ότι, υπάρχει εμπορική σκοπιμότητα.

ΜΠΕΝΕΑ: Το φύλλο παίζει ρόλο, για τα ψυχομετρικά τεστ κ. Φουντουλάκη;

ΦOYNTOYΛΑΚΗ: Παίζει τεράστιο ρόλο. Η ηλικία, το φύλλο, η κουλτούρα, η χώρα προέλευσης..

ΜΠΕΝΕΑ: Η χώρα προέλευσης;

ΦOYNTOYΛΑΚΗ: Βεβαίως. Η χώρα προέλευσης είναι αυτή, που καθορίζει και την κουλτούρα πολλές φορές. Δεν είναι απαραίτητα να έχουμε Σέρβους, Γερμανούς ή Λατίνους. Αυτό, που είναι απαραίτητο, είναι να βρούμε τα κατάλληλα άτομα, στα οποία ταιριάζει, να κάνουν αυτό το άθλημα.

ΜΠΕΝΕΑ: Πολιτικοί έχουν έρθει ποτέ;

ΦOYNTOYΛΑΚΗ: Εχουν έρθει πολιτικοί.

ΜΠΕΝΕΑ: Τι ψάχνανε;

ΦOYNTOYΛΑΚΗ: Στην ουσία έχουν έρθει και για τα παιδιά τους, γιά επαγγελματικό προσανατολισμό, αλλά ορισμένοι, ξέρετε τους αρέσει όλη αυτή η διαδικασία, γιατί το ταξίδι στην Ψυχομετρία είναι μαγικό. Ειλικρινά, η αυτογνωσία, το γνώθι σ΄εαυτόν, είναι κάτι πάρα πολύ σημαντικό και θέλουν να κάνουν μιά προσωπική ανάπτυξη, μιά προσωπική εξέλιξη, να ανακαλύψουν τις επιπλέον δεξιότητες, που ενδεχομένως έχουν και δεν γνωρίζουν

ΜΠΕΝΕΑ: Οπότε, υπάρχει ελπίδα στη χώρα μας, να αποκτήσουμε ποτέ σωστούς πολιτικούς; Να έχουμε, ας πούμε, ένα καλό πρωθυπουργό;

ΦOYNTOYΛΑΚΗ: Βεβαίως και υπάρχει ελπίδα. Βεβαίως και υπάρχει ελπίδα!

Δείτε την εκπομπή από το δέκατο τρίτο λεπτό: