Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2022

Ο Εισαγγελέας ΑΠ ζητάει, να επιστρέψει στη φυλακή ο 77χρονος μεσίτης, που είχε καταδικαστεί σε 10ετή κάθειρξη, για τη δολοφονία του Ζακ


Ο Αρειος Πάγος άσκησε αναίρεση κατά της απόφασης του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Αθηνών, που ανέστειλε την εκτέλεση της καταδικαστικής απόφασης του μεσίτη, Αθανασίου Χορταριά, ο οποίος μαζί με τον κοσμηματοπώλη είχαν καταδικαστεί, για τη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου σε κάθειρξη 10 ετών.

Εάν η αναίρεση γίνει δεκτή από το Δικαστικό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου, τότε ο καταδικασθείς 77χρονος μεσίτης, θα επιστρέψει στη φυλακή, γιά να εκτίσει την ποινή του.

Υπενθυμίζεται ότι, ο κατηγορούμενος Χορταριάς, είχε καταδικαστεί για την άγρια δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου, αλλά περίπου δύο μήνες μετά την καταδικαστική ετυμηγορία, βρέθηκε εκτός φυλακής, καθως ανεσταλη η ποινή του.

Στον μεσίτη Χορταριά είχε επιβληθεί αρχικά, με απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, κάθειρξη δέκα ετών, ενώ το αίτημα για αναστολή έγινε δεκτό δύο μήνες αργότερα.

Αντίθετα στον κοσμηματοπώλη, το δικαστήριο είχε επιβαλλει, μετά την καταδίκη του, κατ΄οίκον περιορισμό.

Σε ανακοίνωση τους, οι δικηγόροι της οικογένειας του Ζακ Κωστόπουλου, Άννυ Παπαρούσου και Κλειώ Παπαπαντολέων, δήλωσαν:"Η αναίρεση που ασκήθηκε από τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κατά της απόφασης του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Αθηνών, που ανέστειλε την εκτέλεση της καταδικαστικής απόφασης του Αθ. Χορταριά, οδηγεί στην αποκατάσταση της έννομης τάξης.
Ήταν μια ουσιαστικά εσφαλμένη απόφαση που ανέτρεπε, χωρίς νόμιμο λόγο, την πρόσφατη καταδικαστική απόφαση".