Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2022

Μηνυτήρια αναφορά, για τα χιλιάδες χειρουργεία σε αναμονή στο Παίδων!


Στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας, παρέπεμψε ο Εισαγγελέας Αρείου Πάγου Ισίδωρος Ντογιάκος δικηγόρους, οι οποίοι ζήτησαν να καταθέσουν μηνυτήρια αναφορά, για να καταγγείλουν ότι, τρεις χιλιάδες παιδιά περιμένουν, να χειρουργηθούν στο νοσοκομείο Παίδων – Αγία Σοφία.

Οι δικηγόροι Αγαμέμνων Τάτσης, Χρήστος Πετράκος, Γεώργιος Λιάπης, Λεωνίδας Στάμος, Κώστας Χαρίτος και Νικόλαος Λύτρας, ζήτησαν την παρέμβαση του Εισαγγελέα Αρείου Πάγου, επειδή το θέμα αφορά την υγεία χιλιάδων μικρών παιδιών.

Ο κ. Ντογιάκος δεν την παρέλαβε και τους παρέπεμψε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών, γιατί ακόμη και εάν τη δεχόταν, θα τη διαβίβαζε υπηρεσιακά στον νέο Προιστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αντώνη Ελευθεριάνο.

Η κίνηση ωστόσο των δικηγόρων είχε ένα συμβολισμό, καθώς αφορά την υγεία τριών χιλιάδων παιδιών, που εναποθέτουν τις ελπίδες τους στη Δικαιοσύνη.

Η μηνυτήρια αναφορά των δικηγόρων αφορά τα αδικήματα της «έκθεσης σε κίνδυνο ζωής» και «παράβασης καθήκοντος κατά συρροή» και στρέφεται κατά παντός υπευθύνου.


Όπως επισημαίνεται, σύμφωνα με δημοσιεύματα του έντυπου και ηλεκτρονικού Τύπου, έχουν ανασταλεί όλα τα τακτικά χειρουργεία στο νοσοκομείο «Παίδων – Αγία Σοφία», λόγω έλλειψης αναισθησιολόγων. Το αποτέλεσμα είναι «πάνω από 3.000 παιδιά, περιμένουν να χειρουργηθούν, πολλά εκ των οποίων πάσχουν ακόμα και από συγγενείς καρδιοπάθειες, ή άλλα χρόνια σοβαρά νοσήματα».

Όπως επισημαίνεται στη μηνυτήρια αναφορά, από τις 29 Αυγούστου η προϊσταμένη του Αναισθησιολογικού Τμήματος, ενημέρωσε τη διοίκηση του νοσοκομείου ότι εξαιτίας της έλλειψης αυτής «αναστέλλονται από 5/9/2022 όλα τα τακτικά περιστατικά της λίστας λόγω έλλειψης ιατρών αναισθησιολόγων».

«Δηλαδή, ενώ οι υπεύθυνοι γνώριζαν ότι υφίσταται σοβαρό πρόβλημα στο κεντρικό αυτό παιδιατρικό νοσοκομείο όσον αφορά την στελέχωση της κρίσιμης ιατρικής ειδικότητας, εντούτοις δεν έπραξαν ότι όφειλαν να πράξουν προκειμένου να μην εκτεθεί σε κίνδυνο η ζωή και υγεία πλήθους παιδιών, για τα οποία είχε προγραμματιστεί η διενέργεια κάποιας χειρουργικής επέμβασης» επισημαίνεται μεταξύ άλλων στη μηνυτήρια αναφορά των δικηγόρων.