Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2022

Σε ετοιμότητα τρεις Ελληνες Εισαγγελείς στην Ευρώπη, για την Καιλή


Σε ετοιμότητα παραμένουν τρεις  Εισαγγελείς, που υπηρετούν σε δικαστικές  υπηρεσίες της Ευρώπης, προκειμένου να παρέμβουν άμεσα, γιά την υπόθεση της Εύας Καιλή, εάν προκύψει εμπλοκή της χώρας μας από τα στοιχεία της δικογραφίας, που έχουν στα χέρια τους οι Βέλγοι Εισαγγελείς.

Ο Εισαγγελέας Αρείου Πάγου Ισίδωρος Ντογιάκος είναι σε συνεχή επικοινωνία με τον Ελληνα Ευρωπαίο Εισαγγελέα, στο Λουξεμβούργο Δημήτρη Ζημιανίτη, με την Αντεισαγγελέα Εφετών Αμαλία Μπακαλώνη, που εκπροσωπεί τη χώρα μας στη Eurojust (είναι εθνικό μέλος της Ευρωπαικής Δικαστικής Συνεργασίας), καθώς επίσης με τον Σύμβουλο Δικαιοσύνης και Ελληνικών Εσωτερικών Υποθέσεων στις Βρυξέλλες, Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χρήστο Νάιντο, προκειμένου να δράσουν άμεσα.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, επισήμως οι Ελληνικές Δικαστικές Αρχές δεν έχουν καν λάβει γνώση των αδικημάτων, για τα οποία κατηγορείται η Εύα Καιλή.

Επιπλέον, ακόμη δεν υποβληθεί αίτηση αποδέσμευσης περιουσιακών στοιχείων της Εύας Καιλή, τα οποία έχει δεσμεύσει ο ο Πρόεδρος της Αρχής Ξεπλύματος Χαράλαμπος Βουρλιώτης, όπως προαναγγέλλει καθημερινά ο Ελληνας συνήγορος της ευρωβουλευτή Μιχάλης Δημητρακόπουλος.