Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2022

Καλείται άμεσα για εξηγήσεις ο πατήρ Αντώνιος, γιά δύο εναντίον του δικογραφίες


Δύο διαφορετικές κλήσεις για ανωμοτί εξηγήσεις θα λάβει ο Πατήρ Αντώνιος, για την υπόθεση της Κιβωτού, καθώς οι δικογραφίες με τα αδικήματα, που τον βαρύνουν είναι δύο.

Η πρώτη, γιά την οποία θα κληθεί άμεσα να δώσει εξηγήσεις ως ύποπτος για ασέλγεια ανηλίκων κατά συρροήν και για κακοποιήσεις ανηλίκων κατά συρροήν, αφορά τις καταγγελίες από ανηλίκους, πρώην τροφίμους της Κιβωτού, για τις οποίες έγινε έρευνα από την Εισαγγελία Ανηλίκων.

Η δεύτερη αφορά την έρευνα του Προέδρου της Αρχής Ξεπλύματος ε.τ. Αντεισαγγελέα ΑΠ Χαράλαμπου Βουρλιώτη, για τα οικονομικά της Κιβωτού, για τα οποία μαζί με τον πατέρα Αντώνιο θα κληθούν σε ανωμοτί εξηγήσεις η Πρεσβυτέρα Σταματία Γεωργαντή και δύο στελέχη των Δομών.

Στη δεύτερη δικογραφία, που αφορά το πόρισμα Βουρλιώτη, τα αδικήματα για τα οποία καλούνται ως ύποπτοι ο Πατέρας Αντώνιος, η Πρεσβυτέρα και οι δύο στενοί συνεργάτες τους είναι υπεξαίρεση, απιστία και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

Το 10σέλιδο πόρισμα Βουρλιώτη έχει διαβιβαστεί ήδη στον Προιστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας Αντώνη Ελευθεριανου, ο οποίος το χρέωσε σε εισαγγελέα Πρωτοδικών, που θα αποστείλει κλήσεις για ανωμοτί εξηγησεις στους τέσσερεις εμπλεκόμενους.