Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2022

Εύα Καϊλή: Έρχονται δικαστικές εξελίξεις και στην Ελλάδα


Νέο μεγάλο κεφάλαιο στο σκάνδαλο Καϊλή ανοίγει η παρέμβαση του Οικονομικού Εισαγγελέα Χρήστου Μπαρδάκη, που ζήτησε στοιχεία της υπόθεσης από τη Βέλγικη Δικαιοσύνη.

Η παρέμβαση του Οικονομικού Εισαγγελέα ανοίγει τους Ασκούς του Αιόλου και στη χώρα μας, για την υπόθεση της ευρωβουλευτού, καθώς ακόμη και εάν παραμείνει στο Βέλγιο, για να δικαστεί η Εύα Καϊλή, για δωροδοκία και ξέπλυμα, ενδέχεται να διωχθούν άλλα πρόσωπα, ίσως συγγενικά της.

Ο οικονομικός εισαγγελέας ζήτησε μέσω της Eurojust (δικαστική συνδρομή) τα στοιχεία της δικογραφίας Καϊλή, προκειμένου να διαπιστώσει, κατ' αρχήν, εάν υπάρχει δικαιοδοσία της Ελληνικής Δικαιοσύνης, για να διερευνήσει την υπόθεση, για την Εύα Καϊλή, ή εάν θα εμπλακεί η Οικονομική Εισαγγελία, για να ασχοληθεί μόνον με τυχόν άλλα εμπλεκόμενα πρόσωπα, δηλαδή συμμετόχους στην υπόθεση Καϊλή.

Το έναυσμα γι’ αυτό δόθηκε από την κίνηση του προέδρου της Αρχής ξεπλύματος Χαράλαμπου Βουρλιώτη που εντόπισε δύο ΜΚΟ της Μανταλένας Καϊλή, αδελφής της Εύας, οι λογαριασμοί των οποίων και δεσμεύτηκαν.

Άλλο στοιχείο, που μπορεί να ξεκλειδώσει έρευνα και της Ελληνικής Δικαιοσύνης είναι η εμπλοκή προσώπων, που μπορεί να βγουν στη φόρα από τις άρσεις απορρήτου της Εύας Καϊλή και των άλλων εμπλεκομένων.

Σε κάθε περίπτωση, το δρόμο θα δείξουν τα στοιχεία από τη Βέλγικη Δικαιοσύνη, που αναμένονται άμεσα.