Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2022

Μία ακόμη αναβολή στη δίκη Τοπαλούδη, επειδή παραμένουν απλήρωτοι από το Υπουργείο Δικαιοσύνης, οι δικηγόροι νομικής βοήθειας




Μία ακόμη αναβολή στη δίκη, για τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη, επειδή ακόμη παραμένουν απλήρωτοι από το Υπουργείο Δικαιοσύνης, οι δικηγόροι νομικής βοήθειας...

Μία ακόμη φορά, που ήρθαν από το Διδυμότειχο οι γονείς της φοιτήτριας, που βιάστηκε και δολοφονήθηκε στη Ρόδο, αλλά έφυγαν άπρακτοι, αφού η δίκη στον Αρειο Πάγο αναβλήθηκε γιά τις 19 Σεπτεμβρίου 2023.
Η σημερινή δίκη αφορούσε την αναίρεση κατά της απόφασης του Μικτού Ορκωτού Εφετείου της Αθήνας, που είχαν ασκήσει ο 25χρονος Ροδίτης και ο συγκατηγορούμενος του, 24χρονος Αλβανός, οι οποίοι έχουν καταδικαστεί τελεσίδικα σε ισόβια και 15 έτη κάθειρξη, ο καθένας, για τη δολοφονία και το βιασμό της 21χρονης φοιτήτριας στη Ρόδο.

Η δίκη ωστόσο δεν έγινε, αλλά αναβλήθηκε μετά από αίτημα του του Αλβανού κατηγορούμενου, που δήλωσε ότι, ο συνήγορος του, ο οποίος είναι δικηγόρος νομικής βοήθειας απέχει.

Βάσει της απόφασης της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας, οι δικηγόροι νομικής βοήθειας απέχουν, επειδή παραμένουν απλήρωτοι.

Ετσι, η δίκη αναβλήθηκε για τις 19 Σεπτεμβρίου 2023.