Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2022

Ξύλο και χρήση χημικών μέσα στη δικαστική αίθουσα, μετά την αθώωση πρώην αστυνομικού, για την υπόθεση μαστρωπείας της Ηλιούπολης


Eπεισόδια στο Μικτό Ορκωτό της Αθήνας, με ξύλο και χρήση χημικών, μετά την αθώωση του πρώην αστυνομικού, για την υπόθεση μαστρωπείας της Ηλιούπολης, που προκάλεσε οργή των συγγενών στη δικαστική αίθουσα.

Ομάδες καταστολής έκαναν χρήση χημικών και γκλομπς, μέσα στη δικαστική αίθουσα, όπου ξέσπασαν έντονες διαμαρτυρίες, για την απόφαση του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας, που αθώωσε τον αστυνομικό, ο οποίος είχε κατηγορηθεί από νεαρή κοπέλα ότι, την κρατούσε αιχμάλωτη στο διαμέρισμά του, την κακοποιούσε και την εξέδιδε.

Τα επεισόδια ξεκίνησαν κατά την ανακοίνωση της ετυμηγορίας δικαστών και ενόρκων για τον αστυνομικό, που κατηγορείται για μαστροπεία στην Ηλιούπολη, μετά από καταγγελίες μιάς 19χρονης και μιάς 25χρονης.

Πριν ολοκληρωθεί η ανακοίνωση της απόφασης επικράτησε ένταση στην αίθουσα με το κοινό να φωνάζει «ντροπή» και την έδρα να αποχωρεί.

Σύμφωνα με την απόφαση, που ανακοινώθηκε αφού προηγουμένως διέκοψε το δικαστήριο, ο πρώην αστυνομικός κρίθηκε αθώος για σωματεμπορία αστυνομικού, με θύμα την 25χρονη κοπέλα με πλειοψηφία 6-1, ενώ κρίθηκε ένοχος για σωματεμπορία με ψήφους 4-3, με θύμα την 19χρονη, καθώς επίσης ένοχος κρίθηκε για ενδοοικογενειακή βία.

Παράλληλα ο πρώην αστυνομικός αθωώθηκε για το αδίκημα του βιασμού κατ´ εξακολούθηση σε βάρος της 19χρονης ενώ αθωώθηκε και τα αδικήματα που αφορούν παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών και οπλοφορία-οπλοχρησία.

Επίσης σύμφωνα με πληροφορίες, αθώος με ψήφους 6-1 κρίθηκε και ο πατέρας της κοπέλας, που ήταν κατηγορούμενος ότι, την βίαζε όταν ήταν ανήλικη, ενω κρίθηκε ένοχος για το αδίκημα της οπλοκατοχής. Ένοχος κρίθηκε ο τρίτος κατηγορούμενος με ψήφους 5-2. Αθώοι ο 5ος και ο 6ος κατηγορούμενος για όλα.

Μόλις ακούστηκε η λέξη «αθώος» για τον αστυνομικό, επικράτησε ένταση στο δικαστήριο με το κοινό να φωνάζει: «ντροπή», «είστε όλοι βιαστές», «καθίκια».