Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2022

Στα άκρα η ένταση Κούγια - Λύτρα - Παπαδόπουλου, για τα... μάτια της Ρούλας!


Κλιμακώνεται ο πόλεμος ποινικολόγων, που έχουν καταστήσει πεδίο αντιπαράθεσης την υπόθεση της Ρούλας Πισπιρίγκου.



Μετά την ένταση, που ξέσπασε χτες μεταξύ του Αλέξη Κούγια και του Αποστόλη Λύτρα, που υπήρξε ο πρώτος συνήγορος, ο οποίος είχε αναλάβει για την υπόθεση της 33χρονης, που κατηγορείται για τις δολοφονίες και των τριών παιδιών της, από σήμερα στη δημόσια αντιπαράθεση με ανακοινώσεις και δελτία Τύπου μπήκε και ο εκ Θεσσαλονίκης, επίσης πρώην συνήγορος της Ρούλας Πισπιρίγκου, Οθων Παπαδόπουλος.



Σε ανακοίνωση του ο πρώην συνήγορος της Ρούλας Πισπιρίγκου, "σηκώνει το γάντι" και σε οργισμένη ανακοίνωση του κάνει λόγο γιά "αγορά δικαστικής υπόθεσης από δικηγόρο".

Μεταξύ άλλων, αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Παπαδόπουλος:

"Με μεγάλη μου έκπληξη, την 22-12-2022, παρακολούθησα μέσα στα ασυγκράτητα τηλεοπτικά παραληρήματα του κ. Κούγια και σχετική δήλωσή του σε κεντρικό δελτίο ειδήσεων μεγάλου τηλεοπτικού σταθμού ότι «ΤΗΝ ΔΑΠΑΝΗ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΤΩΝ ΙΑΤΡΟΔΙΚΑΣΤΩΝ, που λέει ότι έχει προσλάβει, ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ». Σύμφωνα με την συγκεκριμένη δήλωση, που, σημειωτέον, την έκανε χωρίς να του έχει υποβληθεί σχετικό ερώτημα, τότε Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΠΙΣΠΙΡΙΓΚΟΥ ΔΕΝ ΤΟΥ ΑΝΑΤΕΘΗΚΕ. ΤΗΝ ΑΓΟΡΑΣΕ. Την αγόρασε όταν έκρινε ότι θα μπορούσε να την χρησιμοποιήσει για να εξασφαλίσει τις προσωπικές του επιδιώξεις, που, όπως αποδεικνύεται, είναι να περιφέρεται σε τηλεοπτικούς σταθμούς και παράθυρα, κατηγορώντας τους πάντες για να διαφημίζει τον εαυτό του".

Η "σπίθα" στη δημόσια αντιπαράθεση των τριών δικηγόρων ξεκίνησε με αφορμή δηλώσεις του Αποστόλη Λύτρα, για την υπόθεση της δολοφονίας, από σφαίρα αστυνομικού, του 16χρονου Ρομά, στη Θεσσαλονίκη, την οικογένεια του οποίου υπερασπίζεται.

Με αφορμή τις δηλώσεις του κ. Λύτρα ότι, υπάρχει βίντεο, το οποίο αποδεικνύει ότι ο αστυνομικός πυροβόλησε σε ευθεία βολή, ο κ. Κούγιας, που υπερασπίζεται τον κατηγορούμενο αστυνομικό, ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος, με περιοριστικούς όρους, αναφέρει:

ΑΛΕΞΗΣ ΚΟΥΓΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ 34ΧΡΟΝΟΥ
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ
ΤΗΣ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΕΩΣ ΤΟΥ


Ορισμένοι αυτοπροτεινόμενοι δικηγόροι που, όπως πληροφορήθηκα από την εντολέα μου κα Σ.Π., επιβάλλονται από τις συγκεκριμένες τηλεοπτικές εκπομπές και οι οποίοι συνήθως μόνο και μόνο για λόγους δημοσιότητας, έστω και αν αυτή συνήθως είναι αρνητική, κάνουν αμετροεπείς δηλώσεις, μόνο και μόνο για να δουν την εικόνα τους σε τηλεοπτικές εκπομπές και σε άλλα ΜΜΕ, θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, όταν αναφέρονται σε υποθέσεις που έχουν ήδη κριθεί από τακτικούς Δικαστές.

Ο νέος δικηγόρος της οικογένειας του αειμνήστου 16χρονου θύματος διαδίδει την ψευδή και συκοφαντική για τον 34χρονο αστυνομικό είδηση, ότι δήθεν υπάρχει βίντεο, το οποίο αποδεικνύει ότι ο εντολέας μου πυροβόλησε σε ευθεία βολή κατά του αειμνήστου θύματος.

Σήμερα έλαβα εντολή από τον 34χρονο εντολέα μου να μηνύσω τον συγκεκριμένο δικηγόρο και να καταθέσω αγωγή εις βάρος του γι’ αυτή την ψευδή και συκοφαντική είδηση, αφού κανένα τέτοιο βίντεο δεν υπάρχει στην δικογραφία, και κυρίως να του υπενθυμίσω, εκτός αν δεν έχει διαβάσει τη δικογραφία, ότι ήδη για τη μη προσωρινή κράτηση του 34χρονου και πολυβραβευμένου με ηθικές βραβεύσεις, λόγω της προσφοράς του σε συνανθρώπους μας, των οποίων τη ζωή έσωσε με κίνδυνο της δικής του ζωής, οικογενειάρχη αστυνομικού έχουν αποφανθεί υπέρ της ελευθερίας του, με ό,τι αυτό σημαίνει για το μέλλον της υπόθεσης, με έναν τυπικό μόνο όρο περιοριστικών μέτρων, την απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, μια εμπειρότατη Πρόεδρος Πρωτοδικών και τρεις Πρωτοδίκες συμπεριλαμβανομένου και του Α΄ Τακτικού Ανακριτή Θεσσαλονίκης κου Γόγαλη και του συστήνω να μην επαναλάβει την προσβλητική για τη Δικαιοσύνη και τους τέσσερις αυτούς τακτικούς Δικαστές δήλωση του, ότι, «εάν το θύμα δεν ήταν Ρομά, ο αστυνομικός θα ήταν φυλακή».

Δυστυχώς ορισμένοι συνάδελφοι, προκειμένου να είναι στη δημοσιότητα, δεν σέβονται ούτε το τεκμήριο αθωότητας των κατηγορουμένων, ούτε τους όρους που καθορίζουν την νομική αξιοπρέπεια".

Στις δηλώσεις του κ. Κούγια, απάντησε ο κ. Λύτρας, αναφέροντας:

“Πληροφορήθηκα την ανακοίνωση του κυρίου Κούγια. Καταρχάς θέλω να του επισημάνω, που προφανώς το γνωρίζει, ότι ο κύριος Θεόδωρος Γιάνναρος ήταν αυτός που πρότεινε στον κ. Δασκαλάκη να έλθει σε επαφή μαζί μου και να αναλάβω την υπόθεση τους, όπως και πράγματι έγινε. Αυτό άλλωστε το έχει δηλώσει ο κύριος Γιάνναρος κατ΄ επανάληψη και δημοσίως να τον ενημερώσω δε, ότι όταν χειριζόμουν την υπόθεση, παρουσία και άλλων, η κατηγορούμενη που τώρα εκπροσωπεί, μας ανέφερε ότι ο κύριος Κούγιας την πήρε τηλέφωνο και της ζητούσε να την αναλάβει.

Μπορεί λοιπόν ο κύριος Κούγιας να ρωτήσει την πελάτισσα του αν κάτι τέτοιο συνέβη, καθώς και τι αυτή έλεγε σε εκείνο το στάδιο για τον νυν συνήγορο της. Περαιτέρω να του επισημάνω, κάτι που επίσης γνωρίζει, ότι δεν έχω ανάγκη από δημοσιότητα. Όσον αφορά στην υπόθεση του άτυχου Ρομά, ευτυχώς αυτή την φορά δεν είπε ότι ήταν «θέλημα θεού».

Ο κύριος Κούγιας είναι ένας δικηγόρος που σέβομαι και επαγγελματικά και λόγω ηλικίας, αλλά θα πρέπει να στέκεται στο ύψος του”.

Ακολούθησε ανταπάντηση του κ. Κούγια στον κ. Λύτρα, στην οποία αναφέρει:

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΛΕΞΗ ΚΟΥΓΙΑ ΣΤΗ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΚΗ,
ΑΝΑΙΔΕΣΤΑΤΗ ΚΑΙ ΑΜΕΤΡΟΕΠΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΤΟΥ
16ΧΡΟΝΟΥ ΡΟΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΙΟΙ ΜΟΥ ΖΗΤΗΣΑΝ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΩ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΗΣ Σ.Π.


Διάβασα τη δήλωση του δικηγόρου, για την τρέχουσα εβδομάδα,
της οικογένειας του 16χρονου Ρομά (είμαι βέβαιος ότι την επόμενη
εβδομάδα θα υπάρχει άλλος) και θέλω να του δηλώσω ότι ήδη στην
κατοχή μου έχω υπεύθυνες δηλώσεις της μητέρας της κας Σ.Π, της
αδελφής της, του πατριού της, αλλά κυρίως της ίδιας της Σ.Π. για το
πότε, πώς, μετά από πόσες παρακλήσεις και έναντι ποιας οικονομικής συμφωνίας ανέλαβα την υπεράσπιση της κας Σ.Π.

Τα ίδια πρόσωπα δηλώνουν ότι θα είναι μάρτυρες κατηγορίας για
την οποιαδήποτε νομική μου επιλογή για τους δικηγόρους που τους
επέβαλαν – υπέδειξαν, για να την υπερασπιστούν, συγκεκριμένοι
δημοσιογράφοι από συγκεκριμένη εκπομπή.

Τα ίδια πρόσωπα μού δηλώνουν σε αυτές τις υπεύθυνες δηλώσεις
το πώς ειδικά το συγκεκριμένο πρόσωπο, αφού ανέλαβε επίσημα την υπεράσπισή της, διαβεβαιώνοντάς την ότι έχει εξασφαλίσει και
ιατροδικαστές, οι οποίοι θα ανέτρεπαν τα ουσιαστικά και νομικά
δεδομένα στην υπόθεση της Τζωρτζίνας (όπως είναι γνωστό όμως
κανένας από τους 3 δικηγόρους Ιωάννου, Λύτρας, Παπαδόπουλος δεν εμφάνισε μέχρι την ημέρα που ανέλαβα ούτε έναν ιατροδικαστή, διότι δήθεν κανένας δεν εδέχετο να αναλάβει, ενώ τώρα υπάρχουν 8), μέσα σε λίγες ώρες, με την κωμική δικαιολογία ότι δήθεν επέλεξε να είναι δικηγόρος του Μάνου Δασκαλάκη, αλλά στην πραγματικότητα από φόβο κατά την κρίση της κας Σ.ΠΣ, αφού ο Μάνος Δασκαλάκης δεν κατηγορήθηκε ποτέ για τίποτα και άλλωστε είχε και έχει δικηγόρο από την πρώτη στιγμή τον δικηγόρο Πατρών κο Καράμπελα, την εγκατέλειψε σε έναν δικηγόρο, τον οποίο συνέστησε πάλι η εκπομπή της κουμπάρας του κας Κουτσελίνη, όπως εμφανίστηκε από την πρώτη στιγμή να
διαβεβαιώνει την κα Σ.Π. και η οποία θα αναλάμβανε και την τηλεοπτική υπεράσπισή της μαζί με τον γιο του Πάνου Σόμπολου και όλους τους παρουσιαστές της εκπομπής, και έτσι την παρέδωσαν έρμαιο σε έναν δικηγόρο ονόματι Ιωάννου, ο οποίος, αφού πήρε αντίγραφα της δικογραφίας, τα οποία παρέδωσε αποκλειστικά στον δημοσιογράφο Πέτρο Κουσουλό, ο οποίος τα δημοσίευσε στην εφημερίδα του, ακολούθως σε λιγότερο από 24 ώρες την εγκατέλειψε και σύσσωμο αυτό το «συνεργείο» τής παρουσίασε ως δικηγόρο, ο οποίος θα την υπερασπιζόταν δωρεάν, τον δικηγόρο Θεσσαλονίκης κο Όθωνα Παπαδόπουλο, ο οποίος δήθεν δεν εφοβείτο και δεν υπολόγισε την δημόσια κατακραυγή, γιατί ήταν δικηγόρος Θεσσαλονίκης, και της είπαν ότι δυστυχώς γι’ αυτήν κανένας καλός δικηγόρος των Αθηνών δεν εδέχετο να την αναλάβει.


Δυστυχώς, για τον τελευταίο συνήγορο του 16χρονου Ρομά έχω
στη διάθεσή μου όλα τα τηλέφωνα, αλλά και τα μηνύματα, όπου με
εκλιπαρούσε αρχικά ο πατριός της κας Σ.Π. και ακολούθως σύσσωμη η οικογένειά της, έχω στο γραφείο μου όλο το βιβλίο των ραντεβού για όλες τις υποθέσεις που η γραμματέας μου κα Σιγάλα συμφωνεί για να με συναντήσουν, και μόνος μου δημοσιοποίησα και την πρόσκληση από τον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο σε ανύποπτο χρόνο, για να την υπερασπιστώ, παρά τις κάκιστες μεταξύ μας σχέσεις, αλλά και τα προσωπικά τηλεφωνήματα της κας Σ.Π. που μου ζητούσε συνεχώς να αναλάβω την υπεράσπισή της μαζί με τον Όθωνα Παπαδόπουλο, γεγονός το οποίο αρνήθηκα κατηγορηματικά λόγω του ότι είχα εκπλαγεί με την ολοσχερή
υπερασπιστική εγκατάλειψη της κας κατηγορουμένης επί μήνες παρά την καθημερινή παρουσία του συγκεκριμένου δικηγόρου ακόμη και σε τρεις καθημερινές εκπομπές.


Στον συγκεκριμένο δικηγόρο, του οποίου την επαγγελματική
ύπαρξη αγνοούσα μέχρι πριν λίγα χρόνια, αφού, όπως πληροφορήθηκα πρόσφατα και μου το παραδέχτηκε και ο ίδιος, άργησε πολύ να ασκήσει δικηγορία, γιατί καθυστέρησαν επί πολλά χρόνια οι σπουδές του σε ιταλικό πανεπιστήμιο, αλλά και γιατί ακολούθως προτίμησε, αντί να ασκήσει δικηγορία, να ασκήσει το λειτούργημα του επί τρία χρόνια ιδιοκτήτου beach bar στο Βραχάτι Κορινθίας, του συστήνω για τελευταία φορά και δεν θα επανέλθω, να πάψει να χρησιμοποιεί το ονοματεπώνυμό μου και να προσπαθεί να εμφανιστεί σε υποθέσεις που μου αναθέτουν να υπερασπιστώ λόγω της επαγγελματικής μου ποιότητος και όχι γιατί
αυτοσυστήνομαι ή προτείνομαι από τηλεοπτικές εκπομπές, συμπεριφορά, η οποία προσβάλλει το λειτούργημα του δικηγόρου και με την οποία θα πρέπει να ασχοληθεί ο Δικηγορικός Σύλλογος, και να φτάνει, όταν αναφέρεται σε εμένα, μέχρι εκεί που φτάνει ο ίσκιος του.


Υ.Γ. Όταν δεν σέβεσαι στην πράξη και όχι με λόγια δικηγόρους
που από ηλικίας 25 ετών και επί σχεδόν 50 χρόνια, βήμα – βήμα, έχουν κατακτήσει την επαγγελματική θέση που έχουν, δυστυχώς το
επαγγελματικό σου μέλλον δεν μπορεί να είναι ποτέ ευοίωνο, έστω και αν με οποιοδήποτε τρόπο και όχι μέσα από Δικαστήρια αποκτάς μια πρόσκαιρη δημοσιότητα".

Tελευταίο επεισόδιο στον "πόλεμο" των ποινικολόγων η μακροσκελής ανακοίνωση του πρώην συνηγόρου της Ρούλας Πισπιρίγκου Οθωνα Παπαδόπουλου, ο οποίος αναφέρει:

"Σε σχέση με τις τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση Πισπιρίγκου και τα όσα απίστευτα παρακολουθούμε στο τηλε-ριάλιτυ του νέου της συνηγόρου Κούγια, θα ήθελα να καταστήσω γνωστά τα εξής :

Διασυρμός νομοθετικών διατάξεων και δεοντολογίας

Με τεράστια έκπληξη παρακολούθησα τις τελευταίες εξελίξεις, με τις απίστευτες προσβολές του σε βάρος τόσο των οργάνων της Δικαιοσύνης όσο και σε βάρος των συντελεστών της προανακριτικής και ανακριτικής έρευνας. Ο εξευτελισμός των ηθικών αρχών και ο διασυρμός των διατάξεων του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας και του Κώδικα Περί Δικηγόρων όχι μόνον δεν περιορίζεται, αλλά παίρνει ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

Ο συγκεκριμένος συνήγορος με τρόπο αδίστακτο χρησιμοποιεί εξωφρενικές μεθόδους παραβαίνοντας κάθε κανόνα δικηγορικής δεοντολογίας, καλεί ως μάρτυρες «ειδικών γνώσεων» επιστήμονες τους οποίους δεν έχει φροντίσει κάν να ενημερώσει νωρίτερα για την κλήτευσή τους, πολλοί από τους οποίους δεν εμφανίζονται κάν για να δώσουν κατάθεση, προβαίνει σε δημόσιες δηλώσεις που διακρίνονται από παραληρηματικό και εμμονικό λόγο, διασύρει συστηματικά τα θεσμικά όργανα και ευτελίζει τις νομικές διαδικασίες, ενώ πρόσφατα αυτογελοιοποιήθηκε προτείνοντας ως τεχνικό σύμβουλο μία ιατροδικαστή που είχε ήδη εκπεφρασμένη άποψη για την υπόθεση Πισπιρίγκου, και η οποία στο προγενέστερο χρονικό διάστημα περιφερόταν στα κανάλια διατυπώνοντας δριμύτατες κατηγορίες εναντίον της.

Αγορά δικαστικής υπόθεσης από δικηγόρο

Με μεγάλη μου έκπληξη, την 22-12-2022, παρακολούθησα μέσα στα ασυγκράτητα τηλεοπτικά παραληρήματα του κ. Κούγια και σχετική δήλωσή του σε κεντρικό δελτίο ειδήσεων μεγάλου τηλεοπτικού σταθμού ότι «ΤΗΝ ΔΑΠΑΝΗ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΤΩΝ ΙΑΤΡΟΔΙΚΑΣΤΩΝ, που λέει ότι έχει προσλάβει, ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ». Σύμφωνα με την συγκεκριμένη δήλωση, που, σημειωτέον, την έκανε χωρίς να του έχει υποβληθεί σχετικό ερώτημα, τότε Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΠΙΣΠΙΡΙΓΚΟΥ ΔΕΝ ΤΟΥ ΑΝΑΤΕΘΗΚΕ. ΤΗΝ ΑΓΟΡΑΣΕ. Την αγόρασε όταν έκρινε ότι θα μπορούσε να την χρησιμοποιήσει για να εξασφαλίσει τις προσωπικές του επιδιώξεις, που, όπως αποδεικνύεται, είναι να περιφέρεται σε τηλεοπτικούς σταθμούς και παράθυρα, κατηγορώντας τους πάντες για να διαφημίζει τον εαυτό του. Και το έκανε αυτό χωρίς να υπολογίζει καθόλου τα συμφέροντα της κατηγορουμένης που υπερασπίζεται, ακολουθώντας μία άκρως επικίνδυνη υπερασπιστική τακτική που, πολύ φοβάμαι ότι, όχι μόνον δε θα αποφέρει στην ίδια κανένα όφελος, αλλά θα ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΨΕΙ την θέση της και θα την οδηγήσει στο χειρότερο δυνατό δικαστικό αποτέλεσμα, πράγμα που αν συμβεί, θα αποτελεί προσβολή για τον νομικό κόσμο της χώρας. Ο άνθρωπος αυτός προκαλεί ίντριγκες και συγκεντρώνει οργή και αντίδραση η οποία, όταν εκραγεί, δεν θα ξεσπάσει πάνω του αλλά θα ξεσπάσει στην πλάτη της κατηγορουμένης που υποτίθεται ότι υπερασπίζεται. Με τον τρόπο αυτό, μετά την αγορά της υπόθεσης Πισπιρίγκου από τον ίδιο, την χρησιμοποιεί ως «καυσόξυλο» για την ολοκλήρωση των προσωπικών του επιδιώξεων και, όταν εξαντλήσει τα όρια και κρίνει ότι αυτή δεν έχει τίποτε άλλο να του δώσει, θα την πετάξει σαν στιμένη λεμονόκουπα.

Τόσο καιρό έλεγε ψέματα στον κόσμο

Από την 24-8-2022 ο συγκεκριμένος δικηγόρος έχει κοινοποιήσει μεγάλο αριθμό δελτίων τύπου στα οποία παρουσιάζει ψευδώς ότι στην υπόθεση Πισπιρίγκου εγώ «καταργήθηκα» από τους πελάτες μου και ότι οι πελάτες μου «με έδιωξαν». Ωστόσο, σε χθεσινό (27-12-2022) δελτίο τύπου του, παραληρώντας επί άλλων ζητημάτων άθελά του παραδέχεται, πέντε μήνες μετά την αποκλειστική ανάληψη της υπεράσπισης Πισπιρίγκου, ότι τελικά η τότε εντολέας μου δεν με κατήργησε ΑΛΛΑ ΤΟΥ ΖΗΤΗΣΕ ΝΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΟΥΜΕ στην υπεράσπισή της. Στην παραδοχή αυτή προβαίνει μετά από πέντε ολόκληρους μήνες συστηματικής και μεθοδευμένης δυσφήμησής μου, όταν επέμενε εμμονικά σχετικά με τα περί δήθεν «κατάργησής» μου και αυτοδιαψεύδεται, γελοιοποιούμενος για μία ακόμη φορά. Ταυτόχρονα, με τον τρόπο αυτό ομολογεί ευθέως ότι η περίφημη εκείνη εξουσιοδότηση που σκόπιμα είχε διοχετεύσει στα μέσα ενημέρωσης την 24-8-2022, με την πρόβλεψη περί δήθεν «κατάργησης» κάθε προηγούμενου δικηγόρου, ήταν κείμενο που είχε συντάξει ο ίδιος και είχε αποσπάσει εκβιαστικά την υπογραφή της κατηγορουμένης με αντάλλαγμα την καταβολή της αμοιβής των ιατροδικαστών. Από όλα τα ανωτέρω αποδεικνύεται ότι τόσο καιρό, συνειδητά και με πλήρη επίγνωση, περιφερόταν και παραληρούσε εναντίον μου σε τηλεοπτικούς σταθμούς, λέγοντας ψέματα.

Στα τελευταία δελτία τύπου του επαναλαμβάνει τις αβάσιμες για εμένα κατηγορίες - γελοιότητες περί διορισμού και πληρωμής μου από τηλεοπτική εκπομπή, πράξη για την οποία τον έχω ήδη καταμηνύσει, ενώ έχω επισυνάψει στη μήνυσή μου και τα τραπεζικά παραστατικά καταβολής της δικηγορικής αμοιβής μου από την οικογένεια της κατηγορουμένης. Για την πράξη του αυτή θα προβώ σε δήλωση υποστήριξης της κατηγορίας και δεν πρόκειται να σταματήσω μέχρι την τελική και οριστική ποινική του καταδίκη, ενώ πρόκειται να καταθέσω και αγωγή αποζημίωσης στα πολιτικά δικαστήρια. Ταυτόχρονα, επαναλαμβάνει και την κατηγορία περί δήθεν μη πρόσληψης ιατροδικαστή ως τεχνικού συμβούλου, την ίδια στιγμή που, χωρίς καμία ντροπή, χρησιμοποιεί στην υπόθεση που αγόρασε ως βασικό μάρτυρα ειδικών γνώσεων τον ιατροδικαστή που ΕΓΩ ΕΙΧΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ για την υποστήριξη της υπεράσπισης, καρπούμενος, με τον τρόπο αυτό, τα οφέλη της τεράστιας προσπάθειας που είχα καταβάλει επί πεντάμηνον για την υπεράσπιση της υπόθεσης που μου είχε ανατεθεί.

Με δεδομένη την έκρυθμη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί, επιβάλλεται η άμεση δραστηριοποίηση του νομικού κόσμου της χώρας που θα πρέπει να περιφρουρήσει την σοβαρότητα και την φερεγγυότητά του.

Στην κλιμάκωση όλων των προκλήσεων που ακολούθησαν την αγορά της υπόθεσης της κ. Πισπιρίγκου από τον νέο της συνήγορο προέβην την 30-11-2022 στην υποβολή αναλυτικής-πολυσέλιδης πειθαρχικής αναφοράς σε βάρος του προς το Πειθαρχικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, αντίγραφο της οποίας σας υποβάλλω σε μορφή συνημμένου εγγράφου.

Aκολουθεί η αναφορά του κ. Παπαδόπουλου κατά του κ. Κούγια, στην οποία αναφέρει:
Προς τον κ. Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών

Αναφορά

Του Όθωνα Παπαδόπουλου του Ευαγγέλου, δικηγόρου Θεσσαλονίκης
με Α.Μ. ΔΣΘ 5029, έδρα γραφείου : Πολυτεχνείου 19, τηλ. 2310512151
και 6944508250, με ΑΦΜ 032573146 και ηλεκτρονική διεύθυνση

othonpapadopoulos@hotmail.com.

Κατά

Του Αλεξίου Κούγια, δικηγόρου, κατοίκου Αθηνών, Λεωφόρος

Βασιλίσσης Σοφίας 55, τηλ. 2103253700.

Αθήνα, 30 η Νοεμβρίου 2022

Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,
Λαμβάνω την τιμή να σας γνωστοποιήσω πειθαρχικά παραπτώματα που
τελέστηκαν σε βάρος μου από μέρους του αναφερόμενου συναδέλφου τα οποία
έχουν ως εξής :
ΙΣΤΟΡΙΚΟ
Την 1 η Απριλίου 2022 μου ανατέθηκε η υπεράσπιση ποινικής υπόθεσης με
κατηγορουμένη την κ. Σωτηρία (Ρούλα) Πισπιρίγκου, η οποία κατηγορείτο για την
πράξη της ανθρωποκτονίας από πρόθεση που εφέρετο να έχει τελεστεί στην Αθήνα
την 29 η Ιανουαρίου 2022 σε βάρος της θυγατέρας της Γεωργίας (Τζωρτζίνας)
Δασκαλάκη.
Στα πλαίσια της ανωτέρω εντολής υπεράσπισης παραστάθηκα μετά της
ανωτέρω κατηγορουμένης στην απολογία της ενώπιον της 18 ης Ανακρίτριας
Πλημμελειοδικών Αθηνών, απολογία που έλαβε χώρα την 4 η Απριλίου 2022.
Κατόπιν της απολογίας της, και με την σύμφωνη γνώμη του κ. Εισαγγελέως,
διατάχθηκε η επιβολή του μέτρου της προσωρινής κράτησης σε βάρος της. Την

επιβολή προσωρινής κράτησης ακολούθησε μία περίοδος κατά την οποία έδωσα
αγώνα για την απόδειξη των υπερασπιστικών της ισχυρισμών με την υποβολή
σχετικών αιτημάτων ενώπιον της κ. Ανακρίτριας, την ίδια στιγμή που το σύνολο της
κοινής γνώμης ήταν εξαγριωμένο από το αδίκημα που η ίδια κατηγορείτο ότι είχε
τελέσει, καθώς και με το γεγονός ότι ήταν ήδη ύποπτη ως υπαίτια για τους
θανάτους των άλλων δύο της παιδιών που είχαν αποβιώσει την 13-4-2019 και την
19-3-2021, στην Αθήνα και την Πάτρα αντίστοιχα.
Στα τέλη Ιουλίου 2022 ασκήθηκε ποινική δίωξη κατά της άνω
κατηγορουμένης και για τους θανάτους των δύο μικρότερών της παιδιών και
διατάχθηκε η διενέργεια κύριας ανάκρισης που ανατέθηκε στην 35 η Τακτική
Ανακρίτρια Πλημμελειοδικών Αθηνών. Στο ενδιάμεσο χρονικό διάστημα είχα
εξουθενωθεί με διαρκείς μεταβάσεις μου στην Αθήνα που αφορούσαν άλλοτε
δικαστικές ενέργειες (επισκέψεις στο Ανακριτικό γραφείο προς υποβολή
αιτημάτων, λήψη αντιγράφων και ενημέρωση για την πορεία της ανακριτικής
διαδικασίας), άλλοτε επαφές με μάρτυρες, εκπροσώπους του ιατρικού χώρου για
θέματα απόδειξης της κατηγορίας αλλά και επαφές με την οικογένεια της
κατηγορουμένης, οι οποίοι εξετάστηκαν ως μάρτυρες για την υπόθεση του θανάτου
των δύο μικρότερων παιδιών και άλλοτε για την πραγματοποίηση επισκεπτηρίου
συνηγόρου στο Κατάστημα Κράτησης Γυναικών Κορυδαλλού για την συνεννόηση
και την συνεργασία με την κρατουμένη-κατηγορουμένη (στο χρονικό διάστημα
Απριλίου-Αυγούστου 2022 την επισκέφτηκα στο Κατ.Κράτησης περί τις 30 φορές).
Μετά την άσκηση δεύτερης ποινικής δίωξης σε βάρος της κατηγορουμένης
και με δεδομένο ότι, πλέον, σε βάρος της εκκρεμούσαν δύο ογκωδέστατες ποινικές
δικογραφίες, με πάνω από 100 μάρτυρες η καθεμία, δικογραφίες που ήταν
αδύνατον να συνενωθούν γιατί βρίσκονταν σε διαφορετικό διαδικαστικό στάδιο,
και άρα ακολουθούσαν δύο διαφορετικές δίκες διαρκείας τουλάχιστον 4 μηνών η
καθεμία, διαπίστωσα, προς λύπη μου, ότι θα ήταν αναπόφευκτη η παραμέληση των
υπολοίπων υποθέσεων που χειρίζεται το δικηγορικό μου γραφείο.
Για τον ανωτέρω λόγο κοινοποίησα τον προβληματισμό μου προς την
εντολέα μου και την οικογένειά της και πρότεινα την από κοινού ανάθεση της
υπόθεσης και σε έναν ή δύο ακόμη δικηγορικά γραφεία, ώστε να συνεργαστούμε,

διανέμοντας μεταξύ μας το σχετικό βάρος και όγκο εργασίας, με τρόπο ώστε να μην
τεθεί σε διακινδύνευση η διεκπεραίωση των άλλων υποθέσεων που μας έχουν
ανατεθεί. Οι εντολείς μου με ρώτησαν εάν έχω να τους προτείνω κάποιον
συνάδελφο με τον οποίο θα μπορούσα να συνεργαστώ και επ’αυτού τους
απάντησα ότι δεν θα ήθελα να προτείνω εγώ κάποιον συνάδελφο για να μην
αναλάβω την ευθύνη της όποιας πρότασής μου, ενώ δεν ήθελα να αναμιχθώ
καθόλου και στο θέμα της αμοιβής άλλου συναδέλφου. Οι εντολείς μου με
ρώτησαν εάν έχω κάποιο πρόβλημα με κάποιον συνάδελφο με τον οποίο θα μου
ήταν αδύνατη η συνεργασία και εγώ απάντησα ότι δεν έχω κανένα πρόβλημα με
κανέναν απολύτως συνάδελφο και θα μπορούσα να συνεργαστώ με
οποιονδήποτε.
Γύρω στα μέσα Ιουλίου 2022 οι εντολείς μου με ρώτησαν εάν θα είχα
πρόβλημα να συνεργαστώ με τον αναφερόμενο και εγώ τους είπα ότι δεν έχω
κανένα απολύτως πρόβλημα. Στην συνέχεια, κατόπιν αιτήματος των εντολέων μου,
ήλθα σε επαφή με τον αναφερόμενο και τον ρώτησα εάν είναι πρόθυμος να
συνεργαστούμε στην υπεράσπιση της συγκεκριμένης υπόθεσης και αυτός μου
απάντησε θετικά, δηλώνοντας μάλιστα ενθουσιασμένος σχετικά με τον χειρισμό
της υπόθεσης που είχα κάνει μέχρι τότε και δίνοντας μου θερμά συγχαρητήρια.
Τιμώντας την ανωτέρω συμφωνία μου με τον αναφερόμενο, την 21-7-2022 του
έστειλα μέσω 20 διαδοχικών μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που έχω
αποθηκευμένα στο αρχείο μου ως ψηφιακά αρχεία, αντίγραφα της δικογραφίας
που είχε συνταγεί κατά το στάδιο της προκαταρκτικής εξέτασης για τα δύο
μικρότερα παιδιά της κατηγορουμένης (Μαλένα και Ίριδα), ενώ φρόντισα για την
παράδοση προς αυτόν, από μέρους της αδελφής της κατηγορουμένης,
φωτοαντιγράφων της πρώτης δικογραφίας, αυτής που αφορούσε την κατηγορία της
ανθρωποκτονίας σε βάρος του μεγαλύτερου παιδιού (Τζωρτζίνας). Σε νεότερη
επικοινωνία που είχα με τον αναφερόμενο μου γνωστοποίησε το γεγονός ότι
επρόκειτο να εισαχθεί στο νοσοκομείο για μία επέμβαση ρουτίνας και ότι αμέσως
μετά θα κανονίζαμε την πραγματοποίηση συνάντησης, ούτως ώστε να
ανταλλάξουμε απόψεις αναφορικά με τον χειρισμό της υπόθεσης και να ορίσουμε
μία ενιαία υπερασπιστική γραμμή κοινής αποδοχής.

Γύρω στα μέσα Αυγούστου 2022 ήλθα σε νέα τηλεφωνική επικοινωνία με
τον αναφερόμενο, στα πλαίσια της οποίας ενημερώθηκα από αυτόν, σε πολύ
εγκάρδιο και συναδελφικό κλίμα, ότι ήδη είχε τελειώσει με την ολιγοήμερη
παραμονή του στο νοσοκομείο και ότι την 5 η Σεπτεμβρίου επρόκειτο να μεταβεί
στην Θεσσαλονίκη για άλλη του υπόθεση, οπότε, με αυτήν την ευκαιρία, θα
πραγματοποιούσαμε πολύωρη συνάντηση για να συζητήσουμε τις λεπτομέρειες της
«κοινής μας» υπόθεσης.
Καθ’όλο αυτό το χρονικό διάστημα είχα, σε καθημερινή βάση,
επανειλημμένες τηλεφωνικές κλήσεις μεγάλης διάρκειας από την κατηγορουμένη,
με συνεχή συνεννόηση για τα θέματα που αφορούσαν την υπόθεσή της, στα
πλαίσια μίας σχέσης απόλυτης εμπιστοσύνης που είχε καλλιεργηθεί μεταξύ μας
στην πράξη, μέσα από τις ενέργειες που έκανα για την προώθηση της υπόθεσής της.
Διαρκούσης της σχετικής μας συνεννόησης, την 24 η Αυγούστου 2022 και εν
αναμονή της τότε προγραμματισμένης συνάντησής μας που ήταν, όπως προελέχθη,
για την 5 η Σεπτεμβρίου, και ενώ βρισκόμουν σε τηλεφωνική συνομιλία με την
κατηγορουμένη που με είχε καλέσει από το Κατ.Κράτησης από τις 12:15 η ώρα, με
θέμα την μετάβασή μου στην Αθήνα την οποία είχα προγραμματίσει για την
αμέσως επομένη ημέρα επί σκοπώ πραγματοποίησης προγραμματισμένων
συναντήσεων με εκπροσώπους του ιατρικού χώρου αλλά και πραγματοποίηση
επισκεπτηρίου συνηγόρων στο Κατάστημα Κράτησης Γυναικών Κορυδαλλού, περί
ώρα 13:15 άρχισα να δέχομαι καταιγισμό συνεχόμενων τηλεφωνικών κλήσεων από
εκπροσώπους του Τύπου, στις οποίες δεν απαντούσα. Ταυτόχρονα, κατά την
διάρκεια της τηλεφωνικής μου συνομιλίας με την κατηγορουμένη, η ίδια μου
γνωστοποίησε ότι είχε δεχθεί επίσκεψη από συνεργάτιδα του γραφείου του
αναφερόμενου, στην οποία χορήγησε εξουσιοδότηση-έγγραφο διορισμό του
τελευταίου και με ρώτησε εάν έπραξε σωστά, λαμβάνοντας από εμένα την
απάντηση ότι έπραξε ορθά, διότι θα έπρεπε και ο ίδιος να έχει μία κάποια
νομιμοποίηση πρίν αρχίσει να κάνει οποιαδήποτε ενέργεια σχετικά με την
υπόθεση. Διαρκούσης της συνομιλίας μου με την κατηγορουμένη στο σταθερό
τηλέφωνο του γραφείου μου, έλαβα γραπτό μήνυμα στο κινητό μου τηλέφωνο από
συνεργάτη μου, που μου ζητούσε να τον καλέσω άμεσα γιατί «κάτι σοβαρό

συμβαίνει». Διέκοψα άμεσα την τηλεφωνική μου επικοινωνία με την
κατηγορουμένη από την οποία ζήτησα να με ξανακαλέσει πίσω σε 15΄ και κάλεσα
τον συνεργάτη μου για να δώ τί συμβαίνει. Από τον τελευταίο ενημερώθηκα ότι
όλοι οι ειδησεογραφικοί ιστότοποι της χώρας μετέδιδαν εδώ και μερικά λεπτά ότι η
κατηγορουμένη με καταργούσε από συνήγορό της και διέκοπτε την συνεργασία της
μαζί μου… Του απάντησα ότι δεν είναι δυνατόν να συμβαίνει κάτι τέτοιο, καθώς
ήδη μιλούσα μαζί της επί μία ώρα στο τηλέφωνο και κάναμε προετοιμασία της
αυριανής μετάβασής μου στην Αθήνα χωρίς να μου είχε αναφέρει το παραμικρό,
οπότε μπήκα στο διαδίκτυο και έκπληκτος είδα ότι από το γραφείο του
αναφερόμενου είχε κοινοποιηθεί δελτίο τύπου με το οποίο η κατηγορουμένη του
έδιδε μεν εντολή υπεράσπισής της αλλά, ταυτόχρονα, υπήρχε και υποσημείωση
σύμφωνα με την οποία «καταργούσε» κάθε άλλον, προγενεστέρως
εξουσιοδοτηθέντα, συνήγορο. Τότε, τον κάλεσα στο τηλέφωνο για να ζητήσω
εξηγήσεις για αυτήν την συμπεριφορά και δεν απάντησε στην κλήση μου, ενώ στην
συνέχεια κάλεσα την μητέρα της κατηγορουμένης που μου είπε ότι δεν
επιθυμούσαν την διακοπή της συνεργασίας τους μαζί μου αλλά την συνεργασία
μου με τον αναφερόμενο, όπως είχαμε νωρίτερα από κοινού συμφωνήσει, και ότι ο
αναφερόμενος τους είχε πεί ότι αυτός θα αναλάμβανε το «ποινικό» μέρος της
υπόθεσης, ενώ εγώ θα αναλάμβανα το «αστικό» μέρος, ζητώντας μου παράλληλα
να της εξηγήσω τί σημαίνει αυτό, δηλ. ποιό είναι το «ποινικό» και ποιό το «αστικό»
μέρος της υπόθεσής τους… Μετά από παρέλευση ολίγων λεπτών με κάλεσε εκ νέου
στο τηλέφωνο η κατηγορουμένη και μου είπε ότι δεν είχε διαβάσει το σύνολο του
περιεχομένου της εξουσιοδότησης που είχε υπογράψει και ότι δεν επιθυμούσε με
τίποτα την διακοπή της συνεργασίας της μαζί μου, ενώ άρχισε να μου ζητάει
επίμονα να κοινοποιήσω εγώ νέο, δικό μου, δελτίο τύπου με το οποίο να
ανακοινώνω ότι την υπόθεση θα την χειριζόμασταν μαζί, από κοινού, με τον
αναφερόμενο, όπως άλλωστε είχαμε συμφωνήσει. Εγώ της απάντησα ότι, υπό
αυτές τις συνθήκες, δεν μπορούσα να συνεργαστώ με τον αναφερόμενο διότι
κινήθηκε αντισυναδελφικά, «πίσω από την πλάτη μου» και ότι, για να συνεχίσω την
συνεργασία μου μαζί της, θα έπρεπε να μου χορηγήσει νέα εξουσιοδότηση με την
οποία να καταργεί εκ νέου κάθε άλλο διορισμένο δικηγόρο, δηλ. και τον
αναφερόμενο. Αυτή μου είπε ότι δεν μπορούσε να πράξει κάτι τέτοιο γιατί δεν ήταν

σύμφωνη η οικογένειά της. Στην συνέχεια, μου ζήτησε να το σκεφτώ και να
ηρεμήσω (γιατί ήμουν εμφανώς σε κατάσταση έντονου εκνευρισμού) και μου είπε
ότι θα με καλούσε το ίδιο βράδυ για να το ξανασυζητήσουμε.
Ενδιάμεσα, κατά την διάρκεια της συγκεκριμένης ημέρας, όλες οι
τηλεοπτικές εκπομπές μετέδιδαν την «κατάργησή» μου από την θέση του
υπερασπιστή της συγκεκριμένης υπόθεσης, την «παύση» και την «απομάκρυνσή»
μου από πλευράς της κατηγορουμένης και της οικογένειάς της, δημιουργώντας την
ψεύτικη εντύπωση ότι οι τότε εντολείς μου δεν ήταν ικανοποιημένοι από τις
υπηρεσίες μου, γεγονός που έπληξε το κύρος και την αξιοπρέπειά μου ως
επιστήμονα και επαγγελματία και με εξέθεσε πανελληνίως παρουσιάζοντάς με ως
έναν δικηγόρο που διώχθηκε («καταργήθηκε»), αμφισβητούμενος σε σχέση με την
ποιότητα των, παρεχομένων από τον ίδιο, νομικών υπηρεσιών, εικόνα που δεν είχε
καμία απολύτως σχέση με την πραγματικότητα.
Το βράδυ της ίδιας ημέρας, 24-8-2022, με κάλεσε στο τηλέφωνο η τότε
εντολέας μου σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση, και μου δήλωσε ότι δεν
επιθυμεί σε καμία περίπτωση την λήξη της συνεργασίας της μαζί μου, ωστόσο, ήταν
τέτοιο το δημόσιο κλίμα αμφισβήτησης που είχε καλλιεργηθεί σε βάρος μου ως
αποτέλεσμα της μεθόδευσης του αναφερόμενου συναδέλφου, ώστε μου ήταν
αδύνατον να συνεχίσω το έργο μου, οπότε υποχρεώθηκα να της ανακοινώσω ότι,
υπό τις συγκεκριμένες συνθήκες, δεν μπορούσα να συνεργαστώ με τον
συγκεκριμένο και ότι είχα λάβει την τελική απόφαση να διακόψω την συνεργασία
μου μαζί της. Την επομένη ημέρα έλαβα νωρίς το πρωί τηλεφώνημα από την
αδελφή της κατηγορουμένης, στο οποίο η ίδια με ενημέρωσε ότι η κατηγορουμένη
είχε υποστεί λιποθυμικό επεισόδιο μέσα στην φυλακή και είχε μεταφερθεί στο
νοσοκομείο και μου ζητούσε να κάνω ενέργειες για να μάθω περισσότερες
λεπτομέρειες και εάν ήταν καλά στην υγεία της, γεγονός το οποίο αναφέρω για να
καταδείξω την στενή σχέση εμπιστοσύνης που είχε καλλιεργηθεί μεταξύ μας και την
ανύπαρκτη σύνδεση που υπήρχε, σε εκείνο το χρονικό σημείο τουλάχιστον,
ανάμεσα στους εντολείς και τον αναφερόμενο.
Η, ηθικά και επαγγελματικά, απαράδεκτη στάση του συναδέλφου αποτέλεσε
έκπληξη για εμένα, καθώς ασκώ το λειτούργημά μας στην πόλη της Θεσσαλονίκης

και δεν είχα στενή επαφή μαζί του στο παρελθόν, παρά μόνον όταν βρισκόμασταν
αποσπασματικά σε δικές μου μεταβάσεις στην Αθήνα ή σε δικές του μεταβάσεις
στην Θεσσαλονίκη για κάποιο δικαστήριο. Μου έκανε την χείριστη εντύπωση,
ωστόσο δεν θέλησα να δώσω κάποια συνέχεια. Αποσύρθηκα διακριτικά για να μην
βλάψω την θέση και τα συμφέροντα της κατηγορουμένης και επέστρεψα στον
χειρισμό των υποθέσεων των πελατών του δικηγορικού μου γραφείου.

ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΜΟΥ ΠΟΥ ΧΡΗΖΕΙ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ
Μετά την αποκλειστική ανάθεση της συγκεκριμένης ποινικής υπόθεσης στον
αναφερόμενο (η οποία πραγματοποιήθηκε με τον τρόπο που ανωτέρω αναλυτικά
περιγράφεται) προς μεγάλη μου έκπληξη, παρακολούθησα ότι αυτός ξεκίνησε μία
άνευ προηγουμένου καμπάνια δυσφήμησής μου, δημόσιας προσβολής, καθώς και
προσωπικής και επαγγελματικής απαξίωσής μου, τόσο με δημόσιες δηλώσεις του
στα ΜΜΕ, όσο και με την κοινοποίηση δελτίων τύπου τα οποία αναπαράχθηκαν σε
όλο τον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο. Κατά τις πρώτες ημέρες του Σεπτεμβρίου
2022 παρατήρησα με έκπληξή μου ότι ο αναφερόμενος προχωρούσε στην
κοινοποίηση δελτίων τύπου στα οποία έκανε γενικόλογες αναφορές στους
«προηγούμενους δικηγόρους που είχαν χειριστεί την υπόθεση» και παρέμεινα
αμέτοχος παρακολουθώντας προσεκτικά τις κινήσεις του, μη μπορώντας να
ερμηνεύσω την σκοπιμότητα των κινήσεων αυτών.
Την 22-9-2022, στα πλαίσια μετάβασής μου στην Αθήνα για την
πραγματοποίηση άλλων επαγγελματικών μου υποχρεώσεων έλαβα πρόσκληση σε
γεύμα από τον συνάδελφο – δικηγόρο κ. Σπύρο Δημητρίου, με την ενημέρωση ότι
στο τραπέζι μας θα παρευρίσκονταν και άλλοι συνάδελφοι, πρόσκληση την οποία
δέχθηκα. Όταν έφτασα στο κατάστημα εστίασης διαπίστωσα ότι στην παρέα του
συναδέλφου υπήρχαν και εκπρόσωποι του Τύπου, με τους οποίους συνομίλησα σε
φιλικό κλίμα αποφεύγοντας οποιαδήποτε συζήτηση γύρω από επαγγελματικά-
νομικά θέματα. Κατά την συνάντησή μας αυτή ο συνάδελφός μας κ. Δημητρίου
έβγαλε φωτογραφίες μερικών από τους παρευρισκομένους στην παρέα και, αφού
ζήτησε και έλαβε σχετική άδεια, τις ανήρτησε σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης. Από
το γεγονός αυτό, ο αναφερόμενος προφανώς βρήκε την ευκαιρία που εξ αρχής

επιζητούσε και, την αμέσως επομένη ημέρα, 23-9-2022, κοινοποίησε, προς τους
εκπροσώπους του Τύπου, έγγραφη επιστολή-δελτίο στο οποίο συμπεριέλαβε, χωρίς
την σχετική άδειά μου, την φωτογραφία του προσώπου μου και έβαλε προσωπικά
εναντίον μου με εκτόξευση παντελώς αβάσιμων κατηγοριών, αναφέροντας : «Κατά
την κρίση μου αυτός που δίνει και έδινε στον παρουσιαστή (Σημ.: αναφερόμενος σε
δημοσιογράφο που συμμετείχε στην κοινή παρέα, προσκεκλημένος από άλλο
πρόσωπο και όχι από εμένα) … ήταν ο ίδιος, ο οποίος, δυστυχώς, αντί να την
υπερασπίζεται σταματώντας αυτήν την παράνομη και ακραία συκοφαντική
εκστρατεία εναντίον της, την χρησιμοποίησε για να κάνει δημόσιες σχέσεις με
αυτούς που καθημερινά παρανομούσαν και παρανομούν εις βάρος της, τους
οποίους, αντί να τους καταδικάσει στα δικαστήρια τους κατέστησε προσωπικούς
του φίλους, αποσκοπώντας μόνον στην προσωπική του προβολή και όχι στην
προάσπιση των δικαιωμάτων της κας κατηγορουμένης, όπως επιβάλλει ο νόμος και
ο Κώδικας Δικηγόρων». Και καταλήγει : «Δυστυχώς κάποιοι είτε αγνοούν είτε
κάνουν ότι αγνοούν ότι η υπεράσπιση κατηγορουμένου συνανθρώπου μας από
δικηγόρο είναι ιερό καθήκον και υποχρέωση και το μόνο το οποίο κυριαρχεί στην
συνείδησή μας είναι η υπεράσπιση του κατηγορουμένου που μας εμπιστεύθηκε…»
Με το ανωτέρω δελτίο τύπου ο αναφερόμενος, εκμεταλλευόμενος την
παρουσία μου σε μία κοινωνική εκδήλωση στην οποία είχα προσκληθεί από
συνάδελφο-δικηγόρο, μου απήυθυνε δημόσια κατηγορία για δήθεν διαρροή
εγγράφων της δικογραφίας της πρώην εντολέως μου, κατηγορία απολύτως αβάσιμη
και αστήρικτη και έπραξε τούτο με αποκλειστικό σκοπό την συκοφαντική
δυσφήμησή μου. Είναι χαρακτηριστικό ότι χειριζόμενος την συγκεκριμένη υπόθεση
έχει πολλές φορές καταγγείλει δημόσια την διαρροή εγγράφων της δικογραφίας
στον Τύπο, αναφερόμενος σε έγγραφα που συμπεριλήφθηκαν στην δικογραφία
ΜΕΤΑ την αποχώρησή μου από την υπόθεση, δηλ. σε χρόνο που ήταν αυτός ο
μοναδικός αρμόδιος για την λήψη αντιγράφων από την κ. Ανακρίτρια, γεγονός από
το οποίο προκύπτει ότι είχε γίνει και ο ίδιος θύμα του απαράδεκτου φαινομένου
των διαρροών, το οποίο, μάλιστα, είχε επισημάνει και σε δημόσιες δηλώσεις του. Η
απαράδεκτη, ωστόσο, και συκοφαντική συμπεριφορά του δεν σταμάτησε εκεί, αλλά

την 30-9-2022 εμφανίστηκε στον πανελλήνιας εμβέλειας τηλεοπτικό σταθμό
«ΑΝΤΕΝΝΑ TV» και προέβη στην κάτωθι δήλωση :
«Για την δεύτερη δικογραφία (Σημ. : Εννοεί την δεύτερη χρονικά δικογραφία σε
βάρος της κατηγορουμένης, αυτήν που αφορούσε την κατηγορία της ανθρωποκτονίας σε
βάρος των δύο μικρότερων παιδιών της) ακόμη δεν έχω πάρει αντίγραφα. Αντίγραφα
από την προδικασία έχει πάρει μόνον ο κ. Παπαδόπουλος. Και γι’αυτό ενοχλήθηκα
πάρα πολύ, για το ότι τα αντίγραφα αυτής της προανακριτικής δικογραφίας έχουν
διαρρεύσει. Ή η αστυνομία τα διέρρευσε, ή αυτός που πήρε αντίγραφα τα
διέρρευσε.» Η συγκεκριμένη δήλωση ήταν απόλυτα ψευδής και αβάσιμη, καθώς τα
αντίγραφα της συγκεκριμένης δικογραφίας του είχαν αποσταλεί με μήνυμα
ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στην ηλεκτρονική διεύθυνση που ο ίδιος μου είχε
δηλώσει ήδη από την 21-7-2022, από το διάστημα δηλαδή ακόμα που είχε
συμφωνήσει μαζί μου τον από κοινού χειρισμό της επίδικης υπόθεσης. Από την
συγκεκριμένη δήλωσή του κατάλαβα ότι οι δημόσιες κατηγορίες του για την
διαρροή εγγράφων της δικογραφίας διατυπώνονταν σκόπιμα και δόλια με
μοναδικό κίνητρο την συκοφαντική μου δυσφήμηση, καθώς συνελήφθη
ψευδόμενος, έχοντας προφανώς ξεχάσει ότι τα συγκεκριμένα αντίγραφα του είχαν
σταλεί ηλεκτρονικά και όχι σε έγχαρτη μορφή και άρα μπορούσε να αποδειχθεί από
τα ψηφιακά αρχεία η ακριβής ημέρα και ώρα αποστολής. Από το γεγονός αυτό
πείσθηκα ότι ο αναφερόμενος είχε συνειδητά ξεκινήσει πόλεμο συκοφαντιών
εναντίον μου, τακτική που είχε στο μυαλό του από την περίοδο που μου δήλωνε
«κατενθουσιασμένος από τον αγώνα που έδινα» για την υπεράσπιση της
κατηγορουμένης, ότι είχε προαποφασίσει την πρόκληση της απομάκρυνσής μου
από την υπόθεση ήδη από την περίοδο που συζητούσε (με ενθουσιασμό!) μαζί μου
την υποτιθέμενη επικείμενη συνεργασία μας και ότι με προσέβαλε σκόπιμα
προσπαθώντας να με εκθέσει δημόσια. Μετά την δήλωσή του αυτή, του υπέβαλα
μήνυση ενώπιον του κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών για την παράνομη πράξη
της συκοφαντικής δυσφήμησης που είχε τελέσει σε βάρος μου με την διασπορά των
ανωτέρω ψευδών διαδόσεων για το πρόσωπό μου.
Κατόπιν, την 5-10-2022, και ενώ σε όλο το ενδιάμεσο χρονικό διάστημα
προέβαινε σε δημόσιες δηλώσεις με τις οποίες προσπαθούσε να απαξιώσει την

ποιότητα των παρασχεθεισών από εμένα υπερασπιστικών υπηρεσιών, εξέδωσε νέο
δελτίο τύπου, στο οποίο με κατηγόρησε ότι δήθεν «είχα δημοσιοποιήσει στο
πρωτοσέλιδο της ταμπλόιντ εφημερίδας On time την πρωτοφανή υπερασπιστική
επιλογή, αντί για την χρησιμοποίηση τεχνικών συμβούλων, για τους οποίους η κ.
Πισπιρίγκου και η οικογένειά της ισχυρίζονται ότι έχουν δώσει χρήματα, να ζητήσει
(!!!) να απαντήσουν σε σοβαρά ιατροδικαστικά και παθολογοανατομικά ερωτήματα
οι υπηρεσίες του FBI !!!» Σημειωτέον ότι αυτή η κατηγορία είναι απόλυτα ψευδής
και αβάσιμη καθώς το συγκεκριμένο έντυπο δεν το έχω κάν υπ’όψη μου, δηλ. δεν
το γνωρίζω και δεν το έχω δεί ποτέ μου.
Την ίδια περίοδο προέβαινε συστηματικά σε δημόσιες δηλώσεις σε
τηλεοπτικούς σταθμούς στις οποίες σχολίαζε επικριτικά τους χειρισμούς μου κατά
την διάρκεια της άσκησης των υπερασπιστικών μου καθηκόντων στην συγκεκριμένη
ποινική υπόθεση και διατύπωνε δημόσια μομφές ότι «στην διαδικασία της
ανάκρισης δεν είχε προταθεί τεχνικός σύμβουλος, πράγμα που ήταν «παγκόσμια
πρωτοτυπία», ενώ η πραγματικότητα ήταν ότι κατά τον χρόνο άσκησης των
καθηκόντων μου είχα έρθει σε επαφή με τουλάχιστον τρείς τεχνικούς συμβούλους
για το ενδεχόμενο συνεργασίας μας, επαφές που, όπως πληροφορήθηκα,
προσπαθούσε να συνεχίσει ο ίδιος από το σημείο που τις είχα αφήσει, δηλ. την ίδια
στιγμή που με κατηγορούσε δημόσια για το θέμα των τεχνικών συμβούλων,
προσπαθούσε να καρπωθεί για λογαριασμό του τις μέχρι τότε προσπάθειές μου.
Ταυτόχρονα, με χαρακτήριζε υποτιμητικά ως «πανελίστα» και «συμπαρουσιαστή
τηλεοπτικών εκπομπών», με κατηγορούσε ότι έδιδα αντίγραφα της ποινικής
δικογραφίας που μου είχε ανατεθεί σε δημοσιογράφους, με κατηγορούσε ότι
έπραττα «δημόσιες σχέσεις» προς ζημία της κατηγορουμένης και διάφορα άλλα.
Στην συνέχεια, και αφού προφανώς πληροφορήθηκε από τρίτους το γεγονός
της υποβολής μηνύσεως από μέρους μου εναντίον του για το αυταπόδεικτο
γεγονός της συκοφαντικής δυσφήμησης που είχε τελέσει σε βάρος μου, ο
αναφερόμενος, την 7-10-2022, προχώρησε στην κοινοποίηση νέου δελτίου τύπου
στο οποίο, πραγματοποιώντας θεαματική στροφή 180 μοιρών, μετέβαλε πλήρως,
κατά τρόπο απολύτως υποκριτικό, την μέχρι τότε ακραία κατηγορητική στάση του,
γνωστοποιώντας δημόσια τα εξής :

«Θέλω να κάνω μία έκκληση προς τον συνάδελφο κ. Όθωνα
Παπαδόπουλο… Σε κάθε περίπτωση ως εμπειρότερος και μεγαλύτερος σε ηλικία
δικηγόρος θέλω να παρακαλέσω τον κ. Παπαδόπουλο να ακούσει αυτή την έκκλησή
μου και, αν δημιουργήθηκαν κάποιες μεταξύ μας διαφορές, αυτές μπορούν να
λυθούν σε προσωπικό επίπεδο με μία απευθείας συζήτηση πρόσωπο προς
πρόσωπο και όχι μέσω «πρωινάδικων» και «μεσημεριανάδικων» που έχουν
καταστρέψει την ζωή και την δημόσια εικόνα εκατοντάδων αξιόλογων ανθρώπων».
Ξαφνικά, η πύρινη γλώσσα και οι συκοφαντικές κατηγορίες εναντίον μου,
μετά την κυκλοφορία της είδησης ότι είχα υποβάλει μήνυση εναντίον του,
μετατράπηκε σε «αγνή» και «άδολη» έκκληση για «συνεννόηση» και
«συστράτευση». Η άθλια υποκρισία της συγκεκριμένης δήλωσής του δεν άργησε να
καταδειχθεί δημόσια, καθώς, μόλις λίγες ημέρες μετά, και συγκεκριμένα την 10-10-
2022, και αφού κατανόησε ότι δεν μπορεί να παίζει μαζί μου και ότι δεν θα
ανεχόμουν τις δόλιες μεθοδεύσεις του, προχώρησε στην έκδοση νέου δελτίου
τύπου, με το οποίο επέστρεψε και πάλι στην συστηματική προσβολή της
επαγγελματικής μου αξιοπρέπειας και την απαξίωσή μου ως νομικού και ως
επαγγελματία, δηλώνοντας κατά λέξη τα εξής :
«Την συμβουλεύω λοιπόν (Σημ. : αναφερόμενος στην δημοσιογράφο
Αγγελική Νικολούλη) να μην κάνει το ίδιο λάθος γιατί θα διαπιστώσει κι αυτή πολύ
σύντομα – άμεσα αυτό που θα διαπιστώσουν μέσα στην εβδομάδα οι
«συνάδελφοί» της, «δημοσιογράφοι», «παρουσιαστές», «πρόεδροι και μέλη των
λαϊκών δικαστηρίων», οι οποίοι επί μήνες καταρράκωναν το τεκμήριο αθωότητας
της εντολέως μου με τις εκπομπές τους, την ίδια στιγμή όπου οι δικηγόροι της
αφενός μεν επέτρεψαν αυτή την βάναυση κακοποίηση της αλήθειας, όταν
συμμετείχαν παρανόμως στις εν λόγω εκπομπές, αντί να αποτρέπουν αυτήν την
παρανομία με κατάθεση μηνύσεων και αγωγών αποζημιώσεως και αφετέρου έστω
για τα μάτια του κόσμου δεν άρθρωσαν έστω μία λέξη αντιρρήσεως και
αγανακτήσεως, αλλά και απειλής προσφυγής στην δικαιοσύνη υπέρ της κας
Πισπιρίγκου, την οποία υποτίθεται ότι εκπροσωπούσαν για την διάπραξη εις βάρος
της των αδικημάτων της συκοφαντικής δυσφημήσεως, του μη σεβασμού του

τεκμηρίου της αθωότητος και του άρθρου 252 ΚΠΔ, το οποίο απαγορεύει ρητώς τη
δημοσιοποίηση του υλικού της ποινικής δικογραφίας».
Στο σημείο αυτό θα πρέπει να σημειωθεί ότι καθ’όλο τον μήνα Αύγουστο
2022, θυσιάζοντας τις ημέρες των δικαστικών διακοπών, αφιερώθηκα στην σύνταξη
αγωγών και μηνύσεων κατά των δημοσιογράφων που είχαν πλήξει την
κατηγορουμένη και την οικογένειά της και ότι τα δικόγραφα αυτά είχα αποστείλει
μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στην οικογένεια της κατηγορουμένης για να
επιβεβαιώσουν τα καταγγελλόμενα περιστατικά και να προτείνουν τυχόν
συμπληρώσεις στην σειρά των γεγονότων όπως τα είχαν βιώσει οι ίδιοι. Όταν
διεκόπη η συνεργασία μου με τους τότε εντολείς μου τους δήλωσα ότι τους αφήνω
τα συγκεκριμένα δικόγραφα στην διάθεσή τους για να τα χρησιμοποιήσουν και ότι
δίνω στον νέο τους υπερασπιστή την άδεια να τα καταθέσει αρμοδίως για να
προχωρήσουν οι διαδικασίες. Ωστόσο, εξ όσων τουλάχιστον είμαι σε θέση να
γνωρίζω, κατάθεση αγωγών και μηνύσεων σε δημοσιογράφους δεν έλαβε χώρα
ποτέ. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι, την ώρα που ο αναφερόμενος συνάδελφος με
κατηγορούσε δημόσια ότι δεν έκανα («ως όφειλα») μηνύσεις και αγωγές για να
σταματήσω την δημόσια διαπόμπευση της κατηγορουμένης, είχε στα χέρια του τα
δικόγραφα που ήταν προϊόν δικής μου προετοιμασίας και φροντίδας και
αδιαφορούσε πλήρως για την αξιοποίησή τους με την κατάθεση αυτών στις
αρμόδιες δικαστικές υπηρεσίες.
Στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα ο αναφερόμενος συνέχισε την
προσπάθεια απαξίωσής μου με την δυσφημιστική καμπάνια που διεξήγαγε
εναντίον μου εμφανιζόμενος σε τηλεοπτικές εκπομπές και δηλώνοντας ότι η
προηγούμενη υπεράσπιση της κ. Πισπιρίγκου ήταν «κωμική», «ανύπαρκτη», ότι
«δεν περιφρουρήθηκαν τα νόμιμα δικαιώματά της», ότι «δεν πραγματοποιήθηκαν
νόμιμες ενέργειες και χειρισμοί», «κατά παράβαση του καθήκοντος υπεράσπισης»
και άλλα τέτοια συναφή. Ταυτόχρονα, προχωρούσε σε καταγγελίες για την διαρροή
των εγγράφων της ποινικής δικογραφίας, που συνέχιζε κανονικά και επί των
ημερών του, γεγονός που είχε ως συνέπεια να αρχίσει να αποσύρει σιγά-σιγά την
διατύπωση της συγκεκριμένης κατηγορίας σε βάρος μου (αντικαθιστώντας την με

άλλες κατηγορίες - που προστέθηκαν στην πορεία προς «αντικατάσταση» των
αρχικών - όπως θα καταδείξω κατωτέρω).
Παρά την πάροδο, εν τω μεταξύ, σημαντικού χρόνου από την διακοπή της
παροχής των νομικών μου υπηρεσιών προς την συγκεκριμένη κατηγορουμένη, ο
αναφερόμενος, αντί να τοποθετείται δημόσια, προς ενημέρωση της κοινής γνώμης,
σχετικά με τις ενέργειες που ο ίδιος έκανε κατά την πρόοδο της διαδικασίας, προς
μεγάλη μου έκπληξη, και αντίθετα σε κάθε κανόνα λογικής και σε κάθε κανόνα
επαγγελματικής δεοντολογίας, συνέχισε την εκτόξευση δημοσίων κατηγοριών
εναντίον μου εξακολουθώντας αδιάκοπα την προσπάθεια του για την προσωπική
και επαγγελματική μου μείωση. Την 25η Νοεμβρίου 2022, 3 ολόκληρους μήνες μετά
την διακοπή της συνεργασίας μου με τους πρώην εντολείς μου και ενώ οι
διαδικασίες είχαν προχωρήσει αισθητά και στις δύο δικογραφίες περνώντας σε
επόμενα διαδικαστικά στάδια, και στα πλαίσια μεταγωγής της κατηγορουμένης στα
δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων, ο αναφερόμενος προχώρησε στην
πραγματοποίηση κοινών δηλώσεων ενώπιον μεγάλου αριθμού εκπροσώπων του
τύπου, στις οποίες ανέφερε αυτολεξεί τα εξής : «Οι προηγούμενοι υπερασπιστές
της Πισπιρίγκου μέχρι και ερώτημα στο FBI δήθεν έκανε για να δώσουν να κάνει
παθολογοανατομικές εξετάσεις» (Σημ. : Η αναντιστοιχία μεταξύ ενικού-
πληθυντικού μεταφέρεται αυτούσια για να καταδείξει την κατάσταση σύγχυσης
στην οποία βρισκόταν κατά την διατύπωση των δηλώσεων ο συγκεκριμένος
ομιλητής) «Κωμικά πράγματα δηλαδή. Αποθρασύνθηκαν λοιπόν (σημ:
αναφερόμενος σε δημοσιογράφους τηλεοπτικών εκπομπών) από αυτήν την κωμική
αντιμετώπιση της υποθέσεως, κάποιοι ήθελαν να βγαίνουν κάθε μέρα στην
τηλεόραση και να μην λένε τίποτα και να αφήνουν να κατασπαράζουν την εντολέα
τους, αλλά αυτό έχει τελειώσει ανεπιστρεπτί.» Στα πλαίσια των ανωτέρω δηλώσεών
του ο αναφερόμενος δεν δίστασε, με δημόσιες δηλώσεις του, να χαρακτηρίσει ως
«κωμικό» το έργο του προκατόχου του στον ρόλο της υπεράσπισης. Σημειωτέον ότι
στα πλαίσια των ανωτέρω δηλώσεών του ο αναφερόμενος επεκτάθηκε σε ένα
προφορικό παραλήρημα με εκτόξευση κατηγοριών εναντίον πάντων, εναντίον των
προϊσταμένων της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών, ιδιωτών ιατροδικαστών,
ιατρών, δικαστικών και εισαγγελικών αρχών, άλλων συναδέλφων - δικηγόρων κλπ.

Τελικά, σε μία κορύφωση της λάσπης που από την πρώτη στιγμή
συστηματικά εκτόξευε εναντίον μου ο συγκεκριμένος συνάδελφος, την 27-11-2022
προέβη στην κοινοποίηση νέου δελτίου τύπου στο οποίο ανέφερε αυτολεξεί τα εξής
: «Δικηγόροι και παρουσιαστές υποχρέωσαν την κατηγορουμένη να δεχθεί το
τελευταίο πρίν από εμάς δικηγόρο της Όθωνα Παπαδόπουλο, ο οποίος επίσης
διαβεβαίωσε ότι θα αναλάβει δωρεάν την υπεράσπιση … και ο οποίος δικηγόρος,
αφού παραπλάνησε τους οικείους της κατηγορουμένης ότι δήθεν κανένας έλληνας
ιατροδικαστής ή παθολογοανατόμος δεν θα δεχόταν την επιστημονική της
υποστήριξη, εισέπραξε από την φτωχότατη οικογένειά της ποσό πέραν των δέκα
χιλιάδων ευρώ, τα οποία δήθεν θα ήταν η αμοιβή ιατροδικαστών,
παθολογοανατόμων και άλλων επιστημόνων, μεταξύ των οποίων ένας
ιατροδικαστής Κύπρου ονόματι Πανίκος Σταυριανός και ένας πολύ γνωστός
καθηγητής παθολογοανατομικής διεθνούς φήμης, αλλά ουδέποτε ήρθε σε επαφή
με τους συγκεκριμένους επιστήμονες και τελικά αυτογελοιοποιήθηκε κάνοντας
αίτημα (!!!) στο FBI των ΗΠΑ, αφού αυτό το αίτημα το προέβαλε στην εφημερίδα
ON TIME και μάλιστα ολοσέλιδο στην πρώτη σελίδα, με αποτέλεσμα η κα
κατηγορουμένη τόσο όταν απολογήθηκε για την περίπτωση της Τζωρτζίνας, όσο και
όταν έδωσε εξηγήσεις στην ΥΔΕΖΙ για τους θανάτους της Μαρίας-Ελένης και της
Ίριδος, να μην έχει την δυνατότητα να έχει έστω και μία επιστημονική αντίκρουση,
αλλά συγχρόνως κανείς από αυτούς έστω σε επίπεδο τόσο απολογίας, όσο και
εξηγήσεων να μην συστήσει στην κα κατηγορουμένη ότι όλη αυτή διαδικασία είναι
εντελώς παράνομη, αφού ιατροδικαστικές εκθέσεις και πραγματογνωμοσύνες
ανατρέπονται μόνο με συμπληρωματική - επαναληπτική πραγματογνωμοσύνη από
ιατροδικαστικές υπηρεσίες άλλων πόλεων, στερώντας από την κα κατηγορουμένη
το δικαίωμα διορισμού τεχνικών συμβούλων, ενώ συγχρόνως όλοι οι δικηγόροι
έγιναν παράνομα συμπαρουσιαστές όλων των καθημερινών πρωινών,
μεσημεριανών και απογευματινών εκπομπών και αντί έστω να αντιδράσουν
μηνύοντας τους παρουσιαστές των εκπομπών, γιατί κατακρεουργούσαν το τεκμήριο
της αθωότητας της κας κατηγορουμένης και παρέβαιναν το νόμο δημοσιοποιώντας
υλικό της δικογραφίας, κατέληξαν στο τέλος να συνδιασκεδάζουν σε κοσμικά
events, να φωτογραφίζονται και να έχουν το θράσος να απειλούν τον επικεφαλής
του γραφείου μας κο Κούγια, γιατί ανέδειξε με δημόσιες τοποθετήσεις του αυτή την

απουσία υπερασπίσεως της δυστυχούς κας κατηγορουμένης, την οποία οι
συντελεστές της συγκεκριμένης μεσημεριανής εκπομπής κατέστησαν έρμαιο των
διαθέσεών τους, αφού προηγουμένως με την ανάληψη της δωρεάν υπερασπίσεώς
της εξασφάλισαν την αποκλειστική της εμφάνιση, επιτυγχάνοντας τηλεθέαση
εκατομμυρίων τηλεθεατών καθημερινά, η οποία απέφερε τόσο στην συγκεκριμένη
εκπομπή όσο και στους παρουσιαστές της πακτωλό εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ
αμοιβών αλλά και δημοσιότητα».
Είναι χαρακτηριστικό ότι στο ανωτέρω κείμενο, σε μία ενιαία πρόταση,
χωρίς ενδιάμεση τελεία, εμφανίζονται, με κάποιον τρόπο, ενιαία – συνενωμένα
«ανακατεμένα» : οι τεχνικοί σύμβουλοι, οι διορισμοί και οι αμοιβές, η εφημερίδα
On Time(;), οι ιατροδικαστικές υπηρεσίες, η δημοσιοποίηση του υλικού της
δικογραφίας και τα … κοσμικά events…(!)
Στα πλαίσια του άθλιου και κατάπτυστου αυτού κειμένου που
κοινοποιήθηκε από τον αναφερόμενο, οι όποιες συκοφαντικές αναφορές
ελάμβαναν χώρα σε βάρος μου μέχρι τότε αντικαταστάθηκαν από αναφορές που
υπερβαίνουν τα όρια της εξύβρισης και ο αναφερόμενος προβαίνει με ύπουλο
τρόπο σε ψευδέστατες αναφορές για εμένα που δεν έχουν καμία σχέση με την
πραγματικότητα, και συγκεκριμένα :
 Αναφέρει ψευδώς ότι συμφώνησα με τους άλλοτε εντολείς μου να εργαστώ
δωρεάν, παρουσιάζοντάς με ως δικηγόρο που δουλεύει «τζάμπα» και άρα ως
δικηγόρο χαμηλής επιστημονικής αξίας. Η πραγματικότητα ήταν ότι είχα λάβει
αμοιβή για τις παρασχεθείσες από εμένα υπηρεσίες μέσω ηλεκτρονικής
τραπεζικής (e-banking) που είχε κατατεθεί στον λογαριασμό μου από τον
τραπεζικό λογαριασμό της οικογένειας της κατηγορουμένης.
 Για να με παρουσιάσει ως δικηγόρο που δεν έχει πελατολόγιο ούτε μπορεί να
εξεύρει δική του πελατεία αναφέρει ψευδώς ότι «διορίστηκα» και
«πληρώθηκα» από δημοσιογράφους τηλεοπτικής εκπομπής !... Άκουσα αυτό
προς μεγάλη μου έκπληξη, καθώς δεν είναι δυνατόν να μην γνωρίζει ότι ο
δικηγόρος υπεράσπισης στην ποινική διαδικασία διορίζεται μόνον με δήλωση
του ιδίου του κατηγορουμένου που, για τον λόγο αυτό, στην έναρξη κάθε
ποινικής διαδικασίας ερωτάται σχετικά από το αρμόδιο δικαστικό όργανο, ενώ
για το θέμα της αμοιβής προφανώς δεν έχει ενημερωθεί ότι η καταβολή της

από τους εντολείς μου έγινε διαδικτυακά και άρα μπορεί εύκολα να
αποδειχθεί, και γι’αυτό προφανώς θεωρεί ότι με την δημιουργία σύγχυσης θα
μπορούσε ενδεχομένως να επωφεληθεί. Για την ιστορία και μόνον, σας
αναφέρω ότι η συγκεκριμένη υπόθεση μου προτάθηκε από τον συνάδελφο,
δικηγόρο Αθηνών κ. Νικόλαο Ιωάννου, που ήταν ο προηγούμενος από εμένα
υπερασπιστής της κατηγορουμένης, όταν αυτός, για δικούς του προσωπικούς
λόγους, αποφάσισε να παραιτηθεί από την υπεράσπισή της.
 Ανέφερε ψευδώς ότι δήθεν είχα εισπράξει από τους πελάτες μου 10.000 ευρώ
για να τα δώσω σε ιατροδικαστές και με τον τρόπο αυτό δήθεν τους απέσπασα
το ανωτέρω χρηματικό ποσό. Η συγκεκριμένη ατιμωτική κατηγορία, πέραν του
ότι είναι αναπόδεικτη, πλήττει άμεσα και την εντιμότητά μου ως δικηγόρου,
δημιουργώντας στην κοινή γνώμη, και άρα και στους πελάτες μου, την εικόνα
ότι είμαι πρόσωπο ανέντιμο σε σχέση με τις οικονομικές μου συναλλαγές.
Βέβαια, στο κείμενο του δελτίου τύπου του, δεν επεξηγεί πώς είναι δυνατόν
ένα τόσο σημαντικό γεγονός να γίνεται αντικείμενο επίκλησης από τους πρώην
εντολείς μου τρείς ολόκληρους μήνες μετά την διακοπή της συνεργασίας μας
και, μάλιστα, όταν στον ενδιάμεσο χρόνο έχουν γίνει τόσες πολλές άλλες
υποτιμητικές και επιθετικές για εμένα ανακοινώσεις από το γραφείο του. Είναι
αξιοπερίεργο γεγονός εάν, από την διακοπή της συνεργασίας μου με την
κατηγορουμένη και την οικογένειά της χρειάστηκε να περάσουν τρείς
ολόκληροι μήνες για να αντιληφθούν ότι τους έλειπαν 10.000 ευρώ, την ίδια
στιγμή που ο ίδιος περιγράφει σε δημόσιες δηλώσεις του ότι η συγκεκριμένη
οικογένεια δεν είχε οικονομική δυνατότητα. Δυστυχώς, μετά την διόγκωση της
δημόσιας αντιπαράθεσής μου μαζί του, προσπαθεί, πέραν όλων των άλλων, να
μου κρεμάσει και το στίγμα του «κλέφτη», πράξη για την οποία θα λογοδοτήσει
ενώπιον των εισαγγελικών και δικαστικών αρχών.
 Ανέφερε ψευδώς ότι μετέφερα και παρέστησα στους εντολείς μου ότι είχα
έλθει σε επαφή με τον ιατροδικαστή Κύπρου κ. Πανίκο Σταυριανό, ενώ
ταυτόχρονα «ουδέποτε είχα έλθει σε επαφή μαζί του», ενώ η πραγματικότητα
είναι ότι με τον συγκεκριμένο ιατροδικαστή είχα επανειλημμένη τηλεφωνική
επικοινωνία, αλλά και μεγάλη σε όγκο αλληλογραφία μέσω ηλεκτρονικού
ταχυδρομείου και μηνυμάτων sms, (πλήρη αρχεία της οποίας έχω στην κατοχή
μου) και διαπραγματεύθηκα, πράγματι, την ενασχόλησή του με την υπόθεση,
χωρίς ωστόσο να καταλήξουμε σε συμφωνία και χωρίς να λάβει από εμένα,

ούτε να λάβω εγώ από τους πρώην εντολείς μου για λογαριασμό του, καμία
αμοιβή. Εδώ πρέπει να σημειωθεί ότι δεν είναι δυνατόν να μην γνωρίζει ότι με
τον κ. Σταυριανό είχα μεγάλη σε όγκο επικοινωνία. Μεθοδευμένα, ωστόσο, και
υπόγεια, προσπαθεί να με εκθέσει και ως προς αυτό το ζήτημα, με την ύπαρξη
των αρχείων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου να στέκονται για μία ακόμη φορά
εμπόδιο στις ύπουλες μεθοδεύσεις του (όπως ακριβώς συνέβη και με το
ζήτημα της αποστολής προς τον ίδιο από εμένα αντιγράφων της δικογραφίας).
Είμαι βέβαιος ότι, εάν δεν είχα στα χέρια μου την αλληλογραφία μου με τον
συγκεκριμένο ιατροδικαστή, και σε εκδήλωση του μένους που έχει ο
αναφερόμενος εναντίον μου, στα πλαίσια των ύπουλων μεθοδεύσεών του, θα
έφερνε τον συγκεκριμένο ιατροδικαστή μέχρι και ως μάρτυρα, για να τον βάλει
να καταθέσει ψευδώς ότι δεν είχα έλθει σε επαφή μαζί του και δεν με γνώριζε.
 Για να επιτύχει αποτελεσματικά την επαγγελματική προσβολή μου αναφέρει
ψευδώς ότι στράφηκα στο … FBI υποβάλλοντας αίτημα και, μάλιστα, προσθέτει
προσβλητικά ότι με τον τρόπο αυτό «αυτογελοιοποιήθηκα», ενώ η
πραγματικότητα είναι ότι (φυσικά) εγώ ποτέ δεν έχω κάνει κάποιο αίτημα στην
συγκεκριμένη ή οποιαδήποτε άλλη υπηρεσία του εξωτερικού. Προς επίταση
του συγκεκριμένου ψεύδους επαναλαμβάνει και πάλι ότι δήθεν εγώ έκανα την
αίτησή μου πρωτοσέλιδο σε κάποια εφημερίδα με τίτλο «ON TIME».
 Αναφέρει ψευδώς ότι δεν «συνέστησα στην πρώην εντολέα μου να προσβάλει
την εγκυρότητα της σε βάρος της διαδικασίας για την κατηγορία των θανάτων
των δύο μικρότερων παιδιών της» την ίδια στιγμή που δεν ετίθετο θέμα
τυπικής αλλά ουσιαστικής βασιμότητας της συγκεκριμένης διαδικασίας, έπραξε
δε αυτό για να υπονοήσει μεθόδευση από μέρους μου σε βάρος της ίδιας της
εντολέως μου.
 Επενέβη εκ νέου παράνομα στην ιδιωτική μου ζωή αναφέροντας και πάλι την
ανταπόκρισή μου στο κάλεσμα συναδέλφου σε γεύμα, την συνάντηση που είχε
προηγηθεί – και είχε ήδη ξανααναφέρει, μέσα στο γενικότερο παραλήρημά
του, στα τέλη Σεπτεμβρίου 2022.

Την 28-11-2022 ο αναφερόμενος παραχώρησε συνέντευξη στον
ραδιοφωνικό σταθμό Σκάι της Πάτρας και στον δημοσιογράφο κ. Φλαμή όπου
επανέλαβε τις ίδιες ψευδέστατες και άθλιες αναφορές δηλώνοντας «Η
κατηγορουμένη δεν άσκησε ποτέ υπεράσπιση δια των δικηγόρων της! Ρωτάω

ευθέως τον κ. Παπαδόπουλο: Τι έκανε για την υπεράσπιση της κατηγορουμένης;
Δεν αντελήφθη ότι η όλη διαδικασία ήταν άκυρη και παράνομη και σε αυτήν
στήθηκε ένα τηλεοπτικό σόου;  Δεν κατάλαβε ότι τόσοι ιατροδικαστές έκριναν ότι
όλοι οι θάνατοι ήταν φυσιολογικοί από παθολογικά αίτια; Τι έκανε ο κ.
Παπαδόπουλος; Όταν εμφανίστηκε αυτός ο ανεκδιήγητος ο κ. Λέων που δεν έχει
κάνει ούτε μία νεκροψία στην ζωή του. Και μαζί με τον Παπαδόπουλο εμφανίζονταν
μόνο στα κανάλια για να κάνουν σώου. Παπαδόπουλος και Λέων ήταν
συμπαρουσιαστές των εκπομπών αυτών.» Και κατέληξε : «Η οικογένεια της
κατηγορουμένης έδωσαν σε δικηγόρο 10.000 ευρώ για να βρει και να πληρώσει
τεχνικό σύμβουλο. Μα δεν είδαν ότι δεν υπήρχε καν πραγματογνωμοσύνη;». Με τις
ανωτέρω δημόσιες τοποθετήσεις του στον συγκεκριμένο ραδιοφωνικό σταθμό
επανέλαβε με την ίδια ένταση τις ίδιες κατηγορίες, κατέστησε σαφές ότι, αντί
υπερασπιστικής γραμμής, η υιοθετούμενη από αυτόν στάση έχει ως επίκεντρο μία
σειρά προσώπων που έχουν εμπλακεί με την υπόθεση στο παρελθόν, κατηγορία
από την οποία δεν εξαιρεί ούτε τους συναδέλφους του, και κατέστησε σαφές ότι θα
συνεχίσει να υποστηρίζει τις κατηγορίες που δολίως επαναλαμβάνει, γνωρίζοντας
πολύ καλά ότι αυτές είναι ψεύτικες.

Από όλα τα παραπάνω γίνεται φανερό ότι ο συγκεκριμένος συνάδελφος,
αφού μεθόδευσε δόλια, με κίνητρο την προσωπική προβολή, την αποκλειστική
ανάληψη από μέρους του της υπεράσπισης της υπόθεσης της κατηγορουμένης
Σ.Πισπιρίγκου, άμεσα με την ανάληψη των καθηκόντων του την 24-8-2022 και μέχρι
σήμερα, ξεκίνησε μία άνευ προηγουμένου καμπάνια δυσφήμησης και απαξίωσής
μου και μάχεται μέχρις εσχάτων προβαίνοντας σε απίστευτες υπερβολές και
προκλήσεις. Και όλη αυτή η συμπεριφορά επιδεικνύεται σαφώς εις βάρος των
υπερασπιστικών καθηκόντων, τα οποία έχει επαγγελματική υποχρέωση να
προτάξει.

ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΕΣ ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΜΕΡΟΥΣ ΤΟΥ ΑΝΑΦΕΡΟΜΕΝΟΥ

Σύμφωνα με το άρθρο 35 παρ. 2 του Κώδικα Περί Δικηγόρων «Ο δικηγόρος
τηρεί τους κανόνες ευπρέπειας, προς τους συναδέλφους του και αποφεύγει
υβριστικές, προσβλητικές ή υπαινικτικές εκφράσεις».
Σύμφωνα με την παράγραφο 3 του άρθρου 40 του Κώδικα Περί Δικηγόρων
(Επαγγελματική προβολή) : Οποιαδήποτε προβολή ή δημοσιοποίηση δικηγόρου ή
Δικηγορικής Εταιρείας δεν πρέπει να περιλαμβάνει αναφορές ή συγκρίσεις με
άλλους δικηγόρους ή δικηγορικές εταιρίες σε σχέση με την ποιότητα των
υπηρεσιών».
Σύμφωνα με το άρθρο 140 παρ. 2 του Κώδικα Περί Δικηγόρων (Πειθαρχικά
παραπτώματα) : Πειθαρχικό παράπτωμα του δικηγόρου αποτελεί (μεταξύ άλλων)
και η εν γένει αναξιοπρεπής ή απρεπής συμπεριφορά του.
Σύμφωνα με το άρθρο 7 περίπτωση ε΄ του Κώδικα Δεοντολογίας του
Δικηγορικού Λειτουργήματος ο Δικηγόρος πρέπει κατά την άσκηση του
Λειτουργήματός του να τηρεί ευπρέπεια και μετριότητα εκφράσεων, τόσο στις
προφορικές, όσο και στις γραπτές δικαστικές ή εξώδικες ενέργειες, όχι μόνον προς
τον αντίδικο συνάδελφο, αλλά και προς τους αντίδικους διάδικους, τους μάρτυρες
και όλους τους παράγοντες της δίκης, της διαιτησίας, του συμβιβασμού και κάθε
άλλης διαδικασίας.
Σύμφωνα με το άρθρο Άρθρο 27 του Κώδικα Δεοντολογίας του Δικηγορικού
Λειτουργήματος «δεν επιτρέπεται στο Δικηγόρο (μεταξύ άλλων) να εκφράζεται
υποτιμητικά για συνάδελφο που χειρίστηκε πριν απ’ αυτόν οποιαδήποτε υπόθεση».
Σύμφωνα με το άρθρο 40 του Κώδικα Δεοντολογίας του Δικηγορικού
Λειτουργήματος «Η παράβαση των υποχρεώσεων που απορρέουν από τον Κώδικα
Δικηγόρων ή άλλους νόμους και από τον Κώδικα Δεοντολογίας αποτελεί πειθαρχικό
παράπτωμα και τιμωρείται σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 66 έως 79 του
Κώδικα Δικηγόρων».
Όπως εύκολα γίνεται κατανοητό από το αναλυτικό ιστορικό της παρούσης
αναφοράς μου ο αναφερόμενος, με την ακραία και απρεπή συμπεριφορά του
αγωνίζεται με κάθε μέσο να με προσβάλει στα μάτια του συνόλου της κοινής
γνώμης, να με εκθέσει επαγγελματικά και να με δυσφημήσει με κάθε μέσο. Βέβαια,

το ίδιο πράττει εναντίον μεγάλου αριθμού επαγγελματιών περιφερόμενος σε
τηλεοπτικά κανάλια και διατυπώνοντας αμετροεπείς, προσβλητικούς και
αναξιοπρεπείς χαρακτηρισμούς και δίδοντας μία εσφαλμένη εικόνα τόσο για την
ποιότητα των επιστημόνων που απαρτίζουν τον επαγγελματικό και επιστημονικό
μας κλάδο όσο και για το επίπεδο της παροχής νομικών υπηρεσιών στην χώρα μας.
Είναι χαρακτηριστικό ότι σε τηλεοπτική εκπομπή της Παρασκευής 25-11-2022 στον
τηλεοπτικό σταθμό «Star», ευρισκόμενος σε κατάσταση μεγάλης ταραχής και
εκνευρισμού, εκφέροντας παραληρηματικό και ακραία επιθετικό λόγο που δεν
αρμόζει σε νομικό επιστήμονα και ειδικά σε δικηγόρο, και απευθυνόμενος σε
κάποιον συνομιλητή είπε «Ποιος είσαι ρε εσύ που πετάγεσαι σαν την πορδή;», ενώ
σχολιάζοντας άλλον συνάδελφο, που ήταν απών εκείνη την στιγμή και δεν
συμμετείχε στην συζήτηση είπε «πώς με συγκρίνετε με αυτόν, εγώ και αυτός δεν
είμαστε στο ίδιο επίπεδο».
Επειδή από όλη την ανωτέρω, ανεξέλεγκτη και πέραν κάθε ορίου,
συμπεριφορά του αναφερόμενου συναδέλφου, προκύπτει πέραν πάσης
αμφιβολίας ότι αφενός δεν μπορεί αυτή να μείνει ανέλεγκτη πειθαρχικά, αφετέρου
ότι ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΑ Η ΑΜΕΣΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΙΑ ΝΑ
ΠΑΥΣΕΙ – ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ – ΑΥΤΗ Η ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ.
Για τους ανωτέρω λόγους θεωρώ ότι είναι ζήτημα τιμής για τον
επαγγελματικό μας κλάδο η κίνηση άμεσης πειθαρχικής διαδικασίας σε βάρος του
συγκεκριμένου συναδέλφου, ώστε να του καταστεί γνωστή η υποχρέωση που έχει
έναντι όλων μας για την τήρηση των προβλεπόμενων στον Κώδικα Περί Δικηγόρων
και στον Κώδικα Δεοντολογίας του Δικηγορικού Λειτουργήματος, κανόνων τους
οποίους επιδεικτικά περιφρονεί και συστηματικά παραβιάζει, προσβάλλοντας
ευθέως, όχι μόνον τον Δικηγορικό Σύλλογο ως φορέα αλλά και το σύνολο των
συναδέλφων.

Με τιμή
Ο αναφέρων