Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2022

Νέα αναβολή στη δίκη του υπαρχιφύλακα, που σκότωσε την πρώην σύζυγο του και τη συνάδελφό της


Αναβλήθηκε πριν από λίγο από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας, γιά την 1η Νοεμβρίου 2023 η δίκη, με κατηγορούμενο τον 37χρονο πρώην υπαρχιφύλακα Γιώργο Λιανό, που είχε καταδικαστεί σε δις ισόβια για τις δολοφονίες της 39χρονης πρώην συζύγου του, Πολυξένης, και της συναδέλφου της Σοφίας Σαββίδου, που βρισκόταν μαζί της εκείνη τη στιγμή.

Στον κατηγορούμενο, επιπλέον είχε επιβληθεί ποινή 5 ετών, για παράνομη οπλοχρησία.Σε απόγνωση οι οικογένειες των θυμάτων, που μεγαλώνουν τα ανήλικα παιδιά των δύο γυναικών, έμειναν πάλι με το παράπονο και την οργή, για την αναβολή της δευτεροβάθμιας δίκης, που είναι η δεύτερη.

Η μητέρα της 35χρονης Σοφίας Σαββίδου, που έχασε τη ζωή της καθώς βρισκόταν δίπλα στην πρώην σύζυγο του κατηγορούμενου, την ώρα που πυροβολούσε, δήλωσε πικραμένη και απογοητευμένη, για την νέα αναβολή στη δίκη.

Η κ. Ρόζα Φωτιάδου, η οποία μεγαλώνει το παιδί της κόρης της μαζί με το γαμπρό της, στο άκουσμα της νέας αναβολής της δίκης, για την 1η Νοεμβρίου 2023, είπε:

"H κόρη μου ήταν ένα μάλαμα και δεν είχε καμία σχέση με τίποτα. Να αλλάξει ο νόμος. Και εμείς που ζούμε από πίσω μέχρι να κλείσουμε τα μάτια μας, αυτά που τραβάμε ποιος μας έχει σκεφτεί; Ποτέ δεν θα κλείσει η πληγή, αλλά βλέπω ότι και από το κράτος δεν υπάρχει τίποτα που να μας βοηθάει εμάς. Μας σκοτώνουν δύο φορές με αυτούς τους νόμους"!

Ο κατηγορούμενος σήμερα ζήτησε αναβολή, επειδή έλειπε ο συνήγορος του σε άλλη δίκη στα Ιωάννινα.

Στο πρώτο δικαστήριο είχε ισχυριστεί ότι, βρέθηκε εν βρασμώ ψυχής, όταν σκότωσε τις δύο γυναίκες και πυροβόλησε συνολικά περίπου 26 φορές. Ο ίδιος ο 35χρονος είχε υποστηρίξει ότι φορτίστηκε έντονα όταν η σύζυγός του αποφάσισε να μεταφέρει τα δύο παιδιά τους στη Θήβα και εκείνος δεν θα μπορούσε να έχει επικοινωνία μαζί τους.