Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2022

"Οχι"¨στην αποφυλάκιση Κασιδιάρη και Λαγού από την εισαγγελέα


"Οχι" στην αποφυλάκιση του Ηλία Κασιδιάρη και του Γιάννη Λαγού πρότεινε η Εισαγγελέας του Πενταμελούς Εφετείου της Αθήνας, στη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Η πρόταση της εισαγγελέα, για τους δύο κατηγορούμενους, που είχαν υποβάλει αιτήματα αναστολής εκτέλεσης της ποινής του στην προηγούμενη συνεδρίαση του δικαστηρίου, ήταν απορριπτική.

Αίτημα εξαίρεσης της εισαγγελέας υπέβαλλε ο Κωνσταντίνος Πλεύρης, συνήγορος του Γ. Λαγού.

Η εισαγγελέας είχε την άποψη ότι, οι κατηγορούμενοι οδηγήθηκαν στην φυλακή με την πρωτόδικη απόφαση εξαιτίας των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών, του είδους και της βαρύτητας των πράξεων τους, της περιφρόνησης στην έννομη τάξη, της εθνικοσοσιαλιστικής ιδεολογίας, ενώ κρίθηκαν επικίνδυνα, ριψοκίνδυνα και αδίστακτα άτομα, ενώ τόνισε ότι, δεν συνιστά ανεπανόρθωτη βλάβη το γεγονός ότι, αντιμετωπίζουν οικονομικά ζητήματα, γι΄αυτό και πρότεινε την απόρριψη των αιτήσεων τους.

Ο Ηλίας Κασιδιάρης, που είναι παρών στο δικαστήριο, έκανε αντιπαραβολή με την υπόθεση Λιγνάδη, υποστήριξε ότι ο ίδιος έχει εκτίσει το μεγαλύτερο μέρος της ποινής του και τόνισε:

"Εύκολα δίνονται αναστολές για ειδεχθή εγκλήματα όπως έγινε με τον διευθυντή του εθνικού θεάτρου, εδώ, στην περίπτωση μου, είναι ξεκάθαρα πολιτική η απόφαση και η δίωξη. Η οικογένεια μου χτυπήθηκε όπως χτυπά η μαφία της οικογένειες αντιπάλων της. Ο αδελφός μου τέθηκε σε διαθεσιμότητα από το στρατό, επειδή η μαφία που κυβερνά την Ελλάδα, όταν δεν μπορεί να χτυπήσει τον αντίπαλο, χτυπά την οικογένεια".
» υποστήριξε ο Ηλίας Κασιδιάρης.

Ο Γιάννης Λαγός έκανε λόγο για "καθοδηγούμενη δικαιοσύνη",
τονίζοντας ότι, "περίμενε αυτή την πρόταση και θεωρεί δεδομένη την αρνητική απάντηση του δικαστηρίου".

Είπε:

"Δεν έχω αμφιβολία πόσο καθοδηγούμενη είναι η δικαιοσύνη. Το κάνω διότι θέλω κάθε δύο μήνες που μου δίνει το δικαίωμα ο νόμος, να καταθέτω συγκεκριμένα στοιχεία. Κορόιδο είσαι Γιάννη Λαγέ που ήρθες στην Ελλάδα. Ήμουν κορόιδο γιατί σεβάστηκα αυτούς που με πίστεψαν και ήθελαν να είμαι εδώ. Για τη δολοφονία ενός ατόμου από ένα άτομο μπήκαμε 48 στη φυλακή".

Oπαδοί του ξέσπασαν σε χειροκροτήματα, γεγονός που ενόχλησε την Πρόεδρο του δικαστηρίου, η οποία απείλησε, πως εάν συμβεί ξανά το δικαστήριο θα λάβει μέτρα.

Εκείνη τη στιγμή, οπαδοί του Γιάννη Λαγού που βρίσκονται στο ακροατήριο χειροκρότησαν με την πρόεδρο να επαναλαμβάνει ότι απαγορεύονται τα χειροκροτήματα και πως εάν συμβεί ξανά το δικαστήριο θα λάβει μέτρα.