Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2022

Προφυλάκιση της Εύας Καιλή "βλέπει" ο δικηγόρος της


Προφυλάκιση της Εύας Καιλή "βλέπει" ο συνήγορος της Μιχάλης Δημητρακόπουλος.


"Δύσκολα θα αποφασίσει ο Βέλγος εισαγγελέας την αποφυλάκιση της Εύα Καϊλή με περιοριστικούς όρους. Ο δικηγόρος της Εύας Καϊλή Μιχάλης Δημητρακόπουλος δήλωσε ότι «δεν είναι αισιόδοξος» για την αποφυλάκισή της. Ο εισαγγελέας είπε ότι το παιδί δεν συνιστά λόγο αποφυλάκισης.
Όπως δήλωσε ο κ. Δημητρακόπουλος, από τα ερωτήματα και την εισήγηση του κ. Εισαγγελέα, φάνηκε «όχι απλώς ότι το κλίμα δεν ήταν καλό - θα έλεγα ότι προϋπήρχε στο μυαλό του κ. Εισαγγελέα η πρότασή του, ότι η κ. Καϊλή θα πρέπει να παραμείνει στη φυλακή».

Ο Εισαγγελέας, όπως είπε ο κ. Δημητρακόπουλος, φοβάται μήπως η Εύα Καϊλή θα διαφύγει από τη χώρα.

Μάλιστα, έθεσε θέμα απαγωγής της από τις μυστικές υπηρεσίες του Κατάρ, όταν οι δικηγόροι της Εύας Καϊλή πρότειναν αποφυλάκιση με περιοριστικούς όρους στο σπίτι και με ηλεκτρονικό βραχιολάκι.

Στο ίδιο μήκος κύματος, οι πληροφορίες που έφταναν από τις Βρυξέλλες έλεγαν ότι ο Βέλγος εισαγγελέας έλεγε, επίσης, ότι δεν έχει ακόμη ολοκληρώσει την έρευνα για την υπόθεση Qatargate.


Είχε προηγηθεί το πρωί, η ακρόαση της Εύας Καϊλή, με τους δικηγόρους της, Μιχάλη Δημητρακόπουλου και Αντρέ Ριζόπουλο να κάνουν δηλώσεις στους δημοσιογράφους, που είχαν συγκεντρωθεί από το πρωί έξω από τα βελγικά δικαστήρια, λέγοντας πως η Ελληνίδα Ευρωβουλευτής «είναι αθώα».

Ο δικηγόρος Μιχάλης Δημητρακόπουλος μετέβη ένα 24ωρο νωρίτερα στις Βρυξέλλες, την Τετάρτη (21/12) προκειμένου να παραστεί στη διαδικασία. Ο ίδιος ακολούθησε την υπερασπιστική γραμμή που θέλει την πρώην ευρωβουλευτή να ισχυρίζεται ότι δεν γνώριζε, ούτε συμμετείχε στις πράξεις για τις οποίες κατηγορείται ο σύντροφός της, δεν είχε ποτέ κυριότητα ή κατοχή στα χρήματα που βρέθηκαν στο κοινό τους διαμέρισμα στις Βρυξέλλες, δεν έχει δωροδοκηθεί ποτέ από κανέναν και δεν είχε προσωπική ατζέντα για το Κατάρ.

Τονίστηκε δε, η ανάγκη να βρίσκεται δίπλα στο δίχρονο παιδάκι της.