Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2022

Η κατάρα του Κατάρ

Γράφει ο γνωστός καρδιολόγος Πάνος Σταματόπουλος

Η δύναμη της Γεωγραφίας του Tim Marshall είναι ένα βιβλίο, που όποιος το διαβάσει και έχει στοιχειώδη νοημοσύνη, ίσως καταλάβει τι γίνεται στον πλανήτη που «ζούμε». Μ’ άλλα λόγια ποια είναι η πραγματικότητα για κάθε λαό και κράτος, στην σημερινή εποχή και τον ρόλο του κάθε αιώνα που προηγήθηκε και διαμόρφωσε την
εξέλιξη, στην όποια και έδωσε αρνητικό πρόσημο ή θετικό, ακόμα και ισοηλεκτρική γραμμή και η αξιολόγηση εναλλασσόμενη και τις επιπτώσεις να διαμορφώνουν το μέλλον.

Οι πυλώνες βασικά είναι δύο. Ο ένας είναι το περιβάλλον και οι συνθήκες που διαμορφώνει η φύση και ο ανθρώπινος παράγων. Ο άλλος είναι η εξελίξιμη διαφορά της νόησης και οι ακραίες επιστημονικά αξιολογήσεις να κυμαίνονται από ισοηλεκτρική γραμμή μέχρι το όποιο δυναμικό, μέγεθος μετρήσιμο με την
Φυσική. Να φανταστείτε ότι στην Καρδιολογία η ισοηλεκτρική γραμμή στο ηλεκτροκαρδιογράφημα επιβεβαιώνει την «μη ύπαρξη» ενώ στην εγκεφαλική λειτουργία, την αναστολή της διαφοροποίησης του ανθρώπου, ανώτερη διαβάθμισης θεμελιώδης διαφορά από τα ζώα. Η ιατρική λεπτομερής προσέγγιση, είναι αδρή και επιδέχεται διαφοροποίηση με ειδικές αναφορές.

Οι χώρες της Αφρικής με συγκριτικό τεράστιο μειονέκτημα της μορφής του εδάφους, ΑΜΜΟΣ και χωρίς ΝΕΡΟ, ενώ στην θέση του ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ.

«Αντισταθμιστικός παράγων ισορροπίας σε διαφορετικό σύστημα αξιών ζωής, επί της γης». Απίστευτη οικονομική δύναμη που στο σκηνικό (τελική μορφή) έφερε την ΥΛΗ (χρήμα – πλούτος, να ελέγχει τη νόηση), και η ΥΦΗΛΙΟΣ, να παραδίνεται στον «μαύρο χρυσό».

Αυτό που «συμβαίνει» στο ΚΑΤΑΡ επιβεβαιώνει την άρρωστη
συλλογιστική. Η δωροδοκία στελεχών της ΦΙΦΑ από Καταριανούς για να γίνει το Μουντιάλ εκεί, τώρα, σε ώρες που δεν αλλάζουν τις συνήθειες της κελεμπίας, με οργανοπαίκτες που αλλαζουν συνήθειες γιατί ο εύκολος και τρελός πλουτισμός της Βιομηχανίας του ποδοσφαίρου, του μπάσκετ ή και του κλασικού αθλητισμού, με αμύθητα ποσά, πρόσκαιρη ευφορία δίνουν και χάος με παραλογισμό. Τι λένε οι εικόνες των φιλάθλων στην T.V.;

Η Ψυχιατρική εκτίμηση παρέλυσε και έγινε μελλοντική κατάρα στο
Κατάρ. Ο άλλος «κόσμος» που κατάλαβε τι θα συμβεί στον πλανήτη Γη, οσονούπω, ετοιμάζει ΑΠΟΔΡΑΣΗ από τη Γη και ΜΕΤΑΚΟΜΙΣΗ σε άλλους πλανήτες άμεσα, “al piu presto posibile”.

Απορία έχω γιατί στην διαιτησία «απαγορεύτηκε» η χρήση της
ΚΟΚΚΙΝΗΣ ΚΑΡΤΑΣ όταν συμβαίνει ο ΟΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ. Μήπως το κάθε στάδιο, προοδευτικά ταυτίζεται με το Κολοσσαίο της Ρώμης της Ρωμαϊκής Εποχής; Λοιπόν επιστροφή στον μεσαίωνα;

Θα ακυρώσουμε όποια εξέλιξη πετύχαμε, επειδή κάποιοι μικρόνοες δεν αντέχουν ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ;

Οι ίδιοι προκειμένου να «πλασάρουν» το είδωλό τους ανάμεσα στους διαφορετικούς, έχουν την τύχη να έχουν αβίαστα τεράστιο απόθεμα πλούτου, με το οποίο υποτάσσουν την αδρανοποιημένη αξιολόγηση του νου, που παραλύει και εξαγοράζεται από «αξιολόγηση» των μεγεθών των αισθήσεων και των ενστίκτων που οδηγεί η υλική ευδαιμονία και απόλαυση.

Ο πλουτισμός πάση θυσία χωρίς αναστολή καμμία.