Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2022

"Διά πάσαν νόσον..."

"Θεραπεία" με... "ασπιρίνη" θα προσπαθήσει η Δικαιοσύνη, στη μεγάλη πληγή, που προκάλεσαν οι αποκαλύψεις του EURACTIV, σύμφωνα με τις οποίες, όταν επιχειρήθηκε έλεγχος στην COSMOTE από την ΑΔΑΕ, μετά από αίτημα του Ευρωβουλευτή Γιώργου Κύρτσου και του δημοσιογράφου Τάσου Τέλλογλου, για το αν παρακολουθούνταν από την ΕΥΠ, ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ισίδωρος Ντογιάκος φέρεται ότι, προσπάθησε να μπλοκάρει τον έλεγχο λέγοντας ότι, ήταν παράνομος! Ωστόσο ίδιος το αρνήθηκε.

Μετά από έγγραφο αίτημα της νομικής υπηρεσίας της εταιρίας κι αφού προκλήθηκε τεράστιο πολιτικό ζήτημα, η Εισαγγελία Αρείου Πάγου - πιθανότατα θα την υπογράφει ο ίδιος ο κ. Ντογιάκος - θα απαντήσει εντός του επόμενου διαστήματος με γνωμοδότηση, για να λύσει το θέμα νομικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η γνωμοδότηση δεν θα αφορά μόνο το αίτημα των δυο παρακολουθούμενων προσώπων, δηλαδή του Ευρωβουλευτή Γιώργου Κύρτσου και του δημοσιογράφου Τάσου Τέλλογλου, αλλά ενδεχομένως θα είναι ευρύτερη για τον τρόπο που θα διαχειρίζονται στο εξής οι πάροχοι τέτοια αιτήματα.