Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2022

Ο Αρειος Πάγος στέλνει τρεις εισαγγελείς στην Ευρώπη


Επελέγησαν από το 11μελές Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου οι τρεις ανώτεροι εισαγγελικοί λειτουργοί, που θα αποτελέσουν την ομάδα υποψηφίων, από τους οποίους θα επιλεγεί ένας, για τη θέση του Έλληνα Ευρωπαίου εισαγγελέα, στο Λουξεμβούργο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από τους επτά εισαγγελείς, που ήταν υποψήφιοι, επελέγησαν οι: Νίκος Ορνεράκης, που υπηρετεί ως Ευρωπαίος Εντεταλμένος Εισαγγελέας, στο γραφείο της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας στην Αθήνα, Νίκος Πασχάλης, που ήταν ο εισαγγελέας στη δίκη του ψευτογιατρού και Αννα Καραμόσχογλου.

Εκπληξη αποτέλεσε η απόρριψη της υποψηφιότητας της Εισαγγελέα Ευγενίας Κυβέλου, που ήδη υπηρετεί στο γραφείο της Ευρωπαικής Εισαγγελίας στη Αθήνα.

Η απόφαση του Ανώτατου Δικαστικού Συμβουλίου του Αρείου Πάγου, μαζί με την αίτηση και τον φάκελο υποψηφιότητας των τριών εισαγγελέων, που επελέγησαν, θα διαβιβαστεί μέσω του Υπουργείου Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στο Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προκειμένου να ακολουθηθεί η προβλεπόμενη εκ του κανονισμού επιλογή και ο διορισμός στη θέση του Έλληνα Ευρωπαίου εισαγγελέα.