Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2022

ΚΕΠ: Η ΜΠΑΛΑ ΘΑ ΠΑΙΧΘΕΙ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΜΠΙΤΖΟΥΝΗ!


Ευχές με το δικό της τρόπο στέλνει η Κίνηση Ελευθέρων Ποδοσφαιριστών.


Σε δελτίο Τύπου αναφέρει:

ΚΟΤΙΝΟΣ ΚΑΙ ΚΑΛΛΙΠΑΤΕΙΡΑ

Μία ακόμα χρονιά πέρασε και το Ελληνικό Ποδόσφαιρο δεν κατόρθωσε να βρεί τις λύσεις στα πολλαπλά χρόνια υποκείμενα νοσήματα του και ειδικά στο πυώδες πρόβλημα των χρεών των ΠΑΕ προς τους παλιούς ποδοσφαιριστες τους.

Όμως η ΚΕΠ και το 2022 έδωσε ενωμένη και δυνατή τον πολυμετωπο αγώνα της κερδίζοντας, έστω στα σημεία, tην ΑΝΙΕΡΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ και ευελπιστεί οτι,  το 2023, σύμφωνα με τα σημεία και τους οιωνούς, θα επιβάλλει την οριστική ικανοποίηση των απαιτήσεων των μελών της.

Ακόμα και Η...ΜΕΙΚΤΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΔΔΠ να συνεχίσει να αντιμετωπίζει τους ποδοσφαιριστες και τους δικηγόρους τους ως... εγκληματίες και να προστατεύει τις ΠΑΕ και τους παράγοντες τους,ο αγώνας της ΚΕΠ δεν θα αργήσει να δικαιωθεί, αν κρίνουμε, τόσο από την"μεταστροφή"της ΕΕΑ υπέρ των ποδοσφαιριστών, μέσω των συνεχών καταπτωσεων των εγγυητικών επιστολών των ΠΑΕ και της επιβολής εξοντωτικών προστίμων εις βάρος τους, όσο κυρίως από την πρωτοποριακή νομολογία του Ειρηνοδικείου Αμαρουσίου που με σειρά αποφάσεων του, όχι μόνο αρχικά δεσμεύει τις εγγυητικές των καταχρεωμενων ΠΑΕ αλλά στην συνέχεια διατάσσει την προσωρινή επιδίκαση του 50% των οφειλομένων υπέρ των ποδοσφαιριστών, αναγνωρίζοντας την ύπαρξη αθλητικής διαδοχής και πετώντας στον κάλαθο των αχρήστων τις...αεροπαγιτικες νομολογίες περί καταχρηστικότητας, (μετά την δικαίωση των πρώην επαγγελματιών ποδοσφαιριστών της ΠΑΕ ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ,της ΠΑΕ ΗΡΟΔΟΤΟΣ και της ΠΑΕ ΚΑΒΑΛΑ, ακολούθησαν οι προσωρινες διαταγές κατά της ΠΑΕ ΠΙΕΡΙΚΟΣ,της ΠΑΕ ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ και της ΠΑΕ ΚΑΒΑΛΑ υπέρ ακόμα 8 πρώην παικτών της!)

Ανεξάρτητα πάντως από την πορεία των υποθέσεων στα πολιτικά δικαστήρια και στην ΕΕΑ, θεωρούμε απίθανο το ΔΔΠ να μην προβεί σε...ΑΥΤΟΔΙΟΡΘΩΣΗ της νομολογιακής πορείας του, όχι λόγω της πίεσης που ασκείται από τις καταγγελίες της ΚΕΠ στην Επιτροπή Δεοντολογίας,στην Πειθαρχική Επιτροπή της FIFA και στην Αθλητική Υπερεισαγγελεα του Αρείου Πάγου, αλλά επειδή Η ΜΠΑΛΑ ΘΑ ΠΑΙΧΘΕΙ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΜΠΙΤΖΟΥΝΗ!

Τουλάχιστον αυτό αντιλήφθηκε ως πρόθεση της, ο νομικός σύμβουλος μας κατά την συνάντηση της 16.12.2022 με την Επιτροπή Ελέγχου,Διακυβέρνησης και Συμμόρφωσης,κατόπιν της άκρως τιμητικής πρόσκλησης της Προέδρου της κ.Διονυσιας ΜΠΙΤΖΟΥΝΗ, όπου , παρόντος του Προϊσταμένου της Νομικής Υπηρεσίας της ΕΠΟ κ.Νικολαου ΜΠΑΡΤΖΗ,όχι μόνο εκθεσαμε τις απόψεις μας και απαντήσαμε στα ερωτήματα της αλλά και δεσμευθηκαμε να συνεργασθουμε με την ΕΕΔΣ, μέσω της υποβολής προτάσεων επί των κανονισμών, επί της λειτουργίας των διαιτητικών οργάνων κλπ.  

Μάλιστα σε ένδειξη αυτής της διάθεσης του νομικού μας συμβούλου για συνεργασία, προσφέρθηκαν δύο παλαιά τεύχη της ιστορικής"ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ", που από το 1992 εξέδιδε ο ίδιος μαζί με τον νυν Πρόεδρο του ΙΔΕΑΔ Ανδρέα ΜΑΛΑΤΟ,με προσωπική αφιέρωση του στην κ.Προεδρο και με ευχές, ώστε η "ΚΑΛΛΙΠΑΤΕΙΡΑ"να αποδειχθεί άξια συνεχιστής της "ΚΟΤΙΝΟΣ"!

Γιατί η κ.ΜΠΙΤΖΟΥΝΗ πράγματι είναι άξια συγχαρητηρίων για το πνευματικό της παιδί,την Τράπεζα Νομικών Πληροφοριών του Ποδοσφαίρου"ΚΑΛΛΙΠΑΤΕΙΡΑ" που ήδη βρίσκεται στα σπάργανα με τις πρώτες δημοσιεύσεις ανωνυμοποιημενων αποφάσεων του ΔΔΠ και της Επιτροπής Εφέσεων και επιτέλους επαναφέρει την νομική επιστημοσύνη στην ΕΠΟ μετά από σχεδόν τρείς δεκαετίες, από τότε δηλαδή που ο νυν νομικός σύμβουλος της ΚΕΠ υπηρετώντας το ποδόσφαιρο από την θέση του μέλους της Δευτεροβάθμιας Επιτροπής Επιλύσεως Οικονομικών Διαφορών της ΕΠΟ ως εκπρόσωπος του ΠΣΑΠ είχε συντάξει και εκδώσει για λογαριασμό της επιτροπής και της ΕΠΟ,ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ,ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΝΟΜΟΛΟΓΙΑΚΗ ΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΚΑΠ σε κινητά φύλλα!

Επίσης την δεκαετία του 90', εκτός από την ΕΑΔ, είχε ιδρύσει την πρώτη τράπεζα αθλητικονομικων πληροφοριών, την ΚΟΤΙΝΟΣ(Κεντροφυγος Οργανισμός Τεχνογνωσίας Ιστορικών -Νομικων-Ολυμπιακων Στοιχείων) και το περιοδικό"ATHLOS (ATHletic Law of Olympic Sports)review.

Ποτέ δεν είναι αργά για να επανέλθει η ΕΠΟ σε εκείνη την πορεία που τότε είχαμε χαράξει, αν βέβαια αποφασίσει να επενδύσει πραγματικά πάνω στην "ΚΑΛΛΙΠΑΤΕΙΡΑ" και αποδεχθεί την ανιδιοτελή συνδρομή της ΚΕΠ και του ΙΔΕΑΔ.

Βέβαια όλα εξαρτώνται από την αγαστη και αρμονική συνεργασία των ...5ΜΠ ,δηλαδή ΜΠαλτακος, ΜΠιτζουνη, ΜΠαρτζης, ΜΠουρμπος και...ΜΠούρμπος, όπου κατά σύμπτωση ο μεν ένας, πολύπειρος δικηγόρος, αποτελεί το δεξί χέρι της Προέδρου,ο δεύτερος συνεπωνυμος, τυγχάνει πρόεδρος της ΚΕΠ!
(καλό θα ήταν να συνεργαστεί και ένα ακόμα...ΜΠ,ο κ.ΜΠαντης ο πρόεδρος του ΠΣΑΠΠ αλλά ΜΠΑ, αποκλείεται από την μέχρι τώρα στάση του!)

Καλές γιορτές με σωματική, ψυχική και πνευματική Υγεία και είθε ο νέος χρόνος να αποτελέσει σταθμό για το Ελληνικό Ποδόσφαιρο.

Υ.Γ.1.Το σκάνδαλο των χρεών έχει βάθος τουλάχιστον εικοσαετίας και πανθομολογουμενως θα είχε ενταφιασθεί στις καλένδες της ποδοσφαιρικής και δικαστικής ιστορίας,αν το 2020 δεν είχε ιδρυθεί η ΚΕΠ πάνω στα χνάρια που είχε αφήσει, τόσο η αποτυχημένη προσπάθεια του 2008 με τον πρόδρομο της "ΠΣΕΑΠΔΑΝ (Πανελλήνιος Σύλλογος Επαγγελματιών Αθλητών Πιστωτών ΔΑΝειστών ΠΑΕ-ΚΑΕ-ΤΑΠ)" , όσο και η επιτυχημένη τακτική του νομικού συμβούλου μας που μετά το δικαστικό πραξικόπημα του 2007 στις επιτροπές της ΕΠΟ και την αποπομπή των τακτικών δικαστών, ΚΕΦΑΛΟΠΟΙΗΣΕ την αποδοχή της παρέμβασης του στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών κατά την διαδικασία για το τότε Καταστατικό της ΕΠΟ με αποτέλεσμα μετά την άρση της απαγόρευσης προσφυγής των ποδοσφαιριστών στα πολιτικά δικαστήρια να οδηγεί όλες τις υποθέσεις του στο Ειρηνοδικείο και στο Πρωτοδικείο Αθηνών!

2.Οπως γράφει κι ο Καταστατικός Χάρτης μας, η ΚΕΠ ΔΕΝ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΧΑΛΙΦΑΤΟ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΧΑΛΙΦΑΤΟΥ ΤΗΣ ΠΑΤΗΣΙΩΝ αλλά θα χαρεί μόλις διαλυθεί ησύχως, δηλαδή θα υπάρχει ακόμα και με ένα μέλος αλλά μόλις ικανοποιηθεί και η απαίτηση του τελευταίου μέλους της τότε θα μπορούμε να αποχωρήσουμε από την ποδοσφαιρική σκηνή ανακοινώνοντας οτι η "αποστολή εξετελεσθη"!
Γιατί η ΚΕΠ είναι ίσως η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΩΝ Ή ΣΥΛΛΟΓΟΣ παγκοσμίως που πανηγυρίζει όσο τα μέλη μειώνονται!

3. Παντως αυτή την χρονιά τα μέλη μας αυξάνονταν, γιατί αυτοί που ικανοποιούνταν ήσαν πολύ λιγότεροι από αυτούς που εγγράφονταν.Και για αυτό βέβαια πρέπει να ευχαριστήσουμε την διοίκηση του ΠΣΑΠΠ που εξαιτίας της αδιαφορίας της απέναντι στα παλιά μέλη του, ευθύνεται για την αθρόα μετάγγιση μελών στην ΚΕΠ που με την πορεία των γεγονότων πιθανολογείται βάσιμα οτι θα είναι ραγδαία το 2023!

4.Εδω πρέπει να ευχαριστήσουμε, όσους μας τίμησαν μέχρι τώρα με την εμπιστοσύνη τους και ειδικά όχι μόνο τα πέντε... παιδιά της ΚΑΒΑΛΑΣ που πίστεψαν οτι μία χαμένη υπόθεση του 2010 θα κερδιζοταν το 2022 και μάλιστα στο Ειρηνοδικειο Αμαρουσίου αλλά και στους πρώην 8 συμπαίκτες τους που έστω κι αργά, μόλις έμαθαν την νίκη των 5 αποσκίρτησαν από το... μαντρί της Πατησίων 128,και μέσα σε 10 μέρες από την εγγραφή τους στην ΚΕΠ, κατόρθωσαν να δεσμεύσουν το υπόλοιπο της εγγυητικης με νέα προσωρινή διαταγή του ίδιου Ειρηνοδικείου!

5.Τι να πει για πίστη και υπομονή κι ο... προφήτης της αθλητικής διαδοχής Jean Dennis WANGA που παρότι είχε κερδίσει το 2006 στην τελευταία νόμιμη ΠΕΕΟΔ (με Πρόεδρο την τότε Πρόεδρο Πρωτοδικών κ.ΚΟΤΟΡΛΟΥ που ως συνταξιούχος θήτευσε κι ως πρόεδρος της ΕΕΑ) προχθές ήταν πάλι μάχιμος-παρών στην ΕΕΑ σε μία προσπάθεια μας για μία ακόμα ιστορική απόφαση.

6. Κλεινοντας συγχαίρουμε όσους Ειρηνοδικες και Πρωτοδίκες στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων και δεν υπέκυψαν στις παντοειδείς πιέσεις κι ευχόμαστε το 2023 το φωτεινό παράδειγμα τους να ακολουθήσουν και οι Ανώτατοι Τακτικοί Δικαστές που υπηρετούν ως Διαιτητές στο ΔΔΠ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ 
Χρήστος ΜΠΟΥΡΜΠΟΣ

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ Ευθύμιος ΚΟΥΛΟΥΧΕΡΗΣ

Ο ΝΟΜΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ Γεώργιος ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ