Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2022

Ο Βουρλιώτης ψάχνει τα 28 εκατομμύρια της Καιλή στον Παναμά


Την παρέμβαση του Προέδρου της Αρχής Ξεπλύματος Αντεισαγγελέα ΑΠ ε.τ προκάλεσαν όσα είδαν το φως της δημοσιότητας,  για τρεις ονομαστικούς λογαριασμούς της Εύας Καιλή και μελών της οικογένειας της στον Παναμά, με καταθέσεις 28 εκατομυρίων ευρώ,
 με προέλευση των χρημάτων το Κατάρ.



Ο κ. Βουρλιώτης, που έχει ήδη ξεκινήσει έρευνα σε βάρος της Εύας Καιλή, μόλις ξέσπασε το Qatargate, ενώ έχει ήδη δεσμεύσει  τους λογαριασμούς της Ευρωβουλευτή, καθώς και λογαριασμούς δύο ΜΗΚΥΟ, που ανήκουν στην αδελφή της Μανταλένα,  αναμένεται να επεκτείνει την έρευνα του και στον Παναμά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Πρόεδρος της Αρχής Ξεπλύματος μαύρου χρήματος, στο πλαίσιο της άρσης τραπεζικού απορρήτου θα αναζητήσει από τις Δικαστικές Αρχές του Παναμά στοιχεία, για τραπεζικούς λογαριασμούς  της κ. Καιλή, ή ακόμη και για θυρίδες, προκειμένου να διαπιστωθεί, εάν υπάρχει ροή 28 εκατομυρίων από το Κατάρ, στην ίδια και σε μέλη της οικογένειας της.

Η υπόθεση ήρθε στο φως της δημοσιότητας με ανάρτηση του βουελευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιαννη Μπουρνούς, που εμφάνισε τραπεζικά έγγραφα, ενώ ανέφερε:

"Ήρθαν στο φως οι τραπεζικοί λογαριασμοί σε φορολογικούς παραδείσους των εμπλεκομένων στο μεγαλύτερο σκάνδαλο διαφθοράς του Ευρωκοινοβουλίου. Τρεις λογαριασμοί από αυτούς που βρέθηκαν στον Παναμά ανήκαν στην Εύα Καϊλή, τον πατέρα της Αλέξανδρο Καϊλή και την μητέρα της, Μαρία Ιγνατιάδου. 
Βρέθηκαν 20 εκατομμύρια ευρώ σε δύο καταθέσεις από το Κατάρ προς την Εύα Καϊλή. 4 εκατομμύρια ευρώ σε δύο καταθέσεις από το Κατάρ προς τον Αλέξανδρο Καϊλή. 4 εκατομμύρια ευρώ σε δύο καταθέσεις από το Κατάρ προς την Μαρία Ιγνατιάδου. Σοσιαλιστές μέχρι το μεδούλι οικογενειακώς. Η Ελλάδα διασύρεται διεθνώς και η κατρακύλα δεν έχει σταματημό. Ας είναι καλά η βελγική δικαιοσύνη που κάνει τη δουλειά της και ξεσκεπάζει τον βούρκο".

O συνήγορος υπεράσπισης της κ. Καιλή Μιχάλης Δημητρακόπουλος, αμφισβήτησε τη γνησιότητα των εγγράφων και μάλιστα ανέφερε ότι:

"Θα στείλουμε άμεσα στον κύριο Χαράλαμπο Βουρλιώτη, Πρόεδρο της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές δραστηριότητες τα πλαστογραφημένα έγγραφα, ώστε άμεσα να επικοινωνήσει με τις αρμόδιες αρχές στον Παναμά και να πιστοποιηθεί αυθεντικά η πλαστογραφία τους, συγχρόνως δε θα αποσταλούν στην Διεύθυνση Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, ώστε να εντοπιστεί ο πλαστογράφος που επιχειρεί να παραπλανήσει τους δημοσιογράφους και τους πολίτες".