Παρασκευή 24 Ιουνίου 2022

Συνάντηση στον... έβδομο με το Βερβεσσό!


Στον... έβδομο, όχι ουρανό, αλλά όροφο, με θέα τα αστέρια και τη φωτισμένη Ακρόπολη, μας ανέβασε ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Δημήτρης Βερβεσσός, στην πρώτη μετεκλογική του σύναξη, με τους δημοσιογράφους του Δικαστικού Ρεπορτάζ
.

Μακριά από τις δικαστικές αίθουσες, την πίεση της δουλειάς και το σκληρό πρόσωπο της Δικαιοσύνης, στο Hyper Astro Bar (Αθηνάς 2), στον έβδομο όροφο με θέα την Ακρόπολη και "πιάτο" την Αθήνα, ο Δημήτρης Βερβεσσός, διοργάνωσε μιά πολύ ζεστή βραδιά, με καλεσμένους τους Δικαστικούς Συντάκτες.

Η επανεκλογή του ως Προέδρου στο μεγαλύτερο επιστημονικό σύλλογο της χώρας, αλλά και το κλείσιμο αυτής της τόσο δύσκολης δικαστικής χρονιάς, ήταν το κίνητρο, για την βραδιά, που ξεκίνησε στις 9 και κράτησε μέχρι τις 2.30 μετά τα μεσάνυχτα.

Το κρασί εξαιρετικό, οι μεζέδες εκλεκτοί και η ατμόσφαιρα ευχάριστη, ενώ το αεράκι της καλοκαιρινής βραδιάς, την ώρα που το θερμόμετρο στην πρωτεύουσα έδειχνε κόκκινο, έδινε άλλον αέρα στη δημοσιογραφο-δικηγορική συντροφιά, που βρήκε την ευκαιρία, να ειπωθούν τα... απόκρυφα της Δικαιοσύνης από ρεπορταζ και συνταρακτικές υποθέσεις του παρελθόντος, αλλά και τα τωρινά της που για ευνοήτους λόγους, δεν μπορούν να αναφερθούν...

Επικράτησε έντονα φιλικό κλίμα με κεντρικό πρόσωπο τον κ. Βερβεσσό, ο οποίος με το χιούμορ και την ευστροφία που τον διακρίνει, άδραξε την ευκαιρία για να κάνει «αποκαλύψεις» τόσο από το παρελθόν όσο και από το σήμερα, ενώ δεν έλειψε και η εκλογολογία, γιά κάλπες αμέσως μετά τον Αύγουστο.

Ειδική αναφορά έγινε στις επικείμενες προαγωγές στον Άρειο Πάγο και το Συμβούλιο της Επικρατείας, με το ενδιαφέρον να εστιάζεται στο μέλλοντα Εισαγγελέα Αρείου Πάγου και στα ονόματα των υποψηφίων, για το ανώτερο αξίωμα της Δικαιοσύνης.

Η συζήτηση περιεστράφη στο ποιοι δικαστές στηρίζονται από πολιτικούς, ενώ δεν έλειψε η αναφορά στα έργα του παρελθόντος των υποψηφίων προς προαγωγή δικαστών και τις διασυνδέσεις τους με πολιτικά και όχι μόνο πρόσωπα...



Στην σύναξη αυτή παραβρέθηκε και ο βετεράνος της δημοσιογραφίας και κυρίως του Δικαστικού Ρεπορτάζ Στέλιος Βορίνας, που με την πέννα και το δημόσιο λόγο του ενόχλησε πολλούς και ειδικά δικαστές.



Στην παρέα ήταν και παλαιοί συνάδελφοι, που έδωσαν και δίνουν την ψυχή τους σε αυτό που λέγεται δημοσιογραφία και αντικειμενική ενημέρωση, κάτι που έχει αρχίσει έντονα αρχίσει να εκλείπει στο χώρο των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.

Από τους πιό μαχητικούς εκπροσώπους του Δικαστικού Ρεπορταζ η εξαιρετική δημοσιογράφος Τζώρτζια Κοντράρου, με πολλές αποκαλύψεις στο ενεργητικό της.

Δεν έλειψε ο Αλέξανδρος Αυλωνίτης, από τις πιό εμβληματικές πένες του "Εθνους", όπως και ο Τάκης Τσιμπούκης, που αν και βετεράνος, συνεχίζει τη δράση στο ρεπορταζ.

Αρκετοί στην παρέα ήταν νεότεροι συνάδελφοι, από τηλεοπτικούς σταθμούς και sites, που ξημεροβραδιάζονται στις δικαστικές αίθουσες και στα δικαστικά και εισαγγελικά γραφεία, υπηρετώντας την ενημέρωση.

Από τη νεότερη γενιά των δημοσιογράφων ήταν παρόντες οι: Ντίνα Τσουκαλά, Άννα Κανδύλη, Λία Κοντοπούλου, Μαίρη Ζαρκάδα, Άννα Βλαχοπαναγιώτη, Πέτρος Τρουπιώτης, Φάνης Καραμπατσάκης, Δημήτρης Δαμιανός.

Οι "Δικογραφίες" πανταχού παρόν με τη Μαίρη Μπενέα, που παραβρέθηκε στη συνάντηση με διττή ιδιότητα: Της δικαστικής συντάκτη και του μέλους του ΔΣΑ.

Ενα μεγάλο μπράβο και ένα ευχαριστώ στον πρόεδρο του ΔΣΑ για την ωραία βραδιά και με την ευχή να επαναληφθεί...