Τετάρτη 29 Ιουνίου 2022

Εν αναμονή της πρότασης του εισαγγελέα, περί ενοχής ή όχι του Δημήτρη Λιγνάδη

Αναμένεται να ξεκινήσει σε λίγο στο Μικτό Ορκωτό Δικαστηριο της Αθήνας η πρόταση του εισαγγελέα της έδρας επί της ενοχής του Δημήτρη Λιγνάδη, που κατηγορείται για τέσσερεις βιασμούς.

Το δικαστήριο προς το παρόν έχει διακόψει και συσκέπτεται επί αιτήματος του συνηγόρου υπεράσπισης Αλέξη Κούγια, που ζήτησε να κλητευθούν ο τέταρτος καταγγέλων και μάρτυρες, που δεν προσήλθαν.

Είπε:

Κούγιας: Θέματα που αφορούν την αποδεικτική διαδικασία πρέπει να επιλύονται πριν την εισαγγελική πρόταση. Τα αιτήματα ήταν δικά μας και θέλω τον λόγο. Θα επιμείνω στην κλήτευση του ΒΚ γιατί όπως έχει προκύψει - το αίτημα έγινε όταν ο ΒΚ εμφανίστηκε εδώ ως δικηγόρος εγώ δεν γνωρίζω εάν είναι δικηγόρος. Η συγκεκριμένη προσωπικότητα εμφανίστηκε στην αρχή κουστουμαρισμένος και σήμερα περιφέρεται με ένα αμάνικο. Ο ΒΚ ήταν αυτός που άγρεψε τον Α., σε αυτόν απευθύνθηκε ο Σ., αυτός και η κα Κουρτέση έκαναν όλη αυτή τη διαδικασία ώστε μέσα σε μια παραγεγραμμένη υπόθεση να προστίθενται διαρκώς μάρτυρες. Όπως θυμάστε σε κάθε μάρτυρα η υπεράσπισή μας υπέβαλλε ερωτήσεις για την επαφή με τον ΒΚ και την Κουρτέση. Λείπουν οι φερόμενοι ως βιασθέντες. Ο Α. και ο ΔΜ εξαφανισμένοι εντελώς. Ο Σ. ήρθε πρώτη φορά την προηγούμενη με μια κουστωδία. Ο εντολέας μου ουρλιάζει ότι είναι μια κατασκευασμένη ιστορία από τον ΒΚ, τον ΝΣ, την κα Χατζηαντωνίου και την Κουρτέση. Τον ΝΣ τον είδαμε, επιστρατεύτηκε με όλες τις ιδιομορφίες της προσωπικότητάς του. Ο ΒΚ είναι αυτός που έστησε την ιστορία, εκβίαζε το ΣΕΗ για τη διαγραφή του Λιγνάδη, αυτός πρότεινε και έβαζε στη δίκη όλους, τον Σ., τη ΓΚ, τον ΚΦ, οποιονδήποτε ήταν έτοιμος να συνεργαστεί στη σκευωρία. Πρέπει η αποδεικτική διαδικασία να κλείσει με τον ΒΚ. Υπάρχει ένα αίτημα αυτοψίας. Κυλούσε η διαδικασία και εμφανίστηκαν κάποιες φωτογραφίες που έλειπε η ημερομηνία. Δεσμεύτηκε ο Τ. ότι θα φέρει τις φωτογραφίες και εξαφανίστηκε. Έχουμε μια υπόθεση με βιασμό, ο Θεός να τον κάνει, με πρωκτολειχία του εκλιπαρόντος προς τον Λιγνάδη Σ. Γιατί δεν φέρνουν την ημερομηνία; Αν έρθει η ημερομηνία θα εξαφανιστεί και η τρίτη εκδοχή. Ήρθε ο ιδιοκτήτης και είπε ότι αυτή η φωτογραφία δεν είναι από τον χώρο που ισχυρίστηκαν. Είπε ο ιδιοκτήτης ότι ο ΚΦ από εκεί που είναι δεν μπορεί να δει τον χώρο. Είστε όλοι γνώστες της τοπογραφίας. Δεν γίνεται σε μια τέτοια δίκη να μην γίνει αυτοψία. Η αίτηση για αυτοψία υπεβλήθει στην κα ανακρίτρια από την αρχή και δεν την υλοποίησε, όπως δεν υλοποίησε την κατ' αντιπαράσταση εξέταση, όπως και οτιδήποτε ζήτησε ο Λιγνάδης ενώ έσπευσε να υλοποιήσει τα αιτήματα της άλλης πλευράς. Επιμένουμε στα αιτήματά μας, ο ΒΚ είναι σκοτεινή προσωπικότητα και μακάρι να τον βλέπατε σήμερα και τις άλλες φορές πως περιφέρεται γιατί προσωπικότητα είναι και το κούρεμα και ο τρόπος που ντύνονται και ο τρόπος που μιλάμε.