Δευτέρα 27 Ιουνίου 2022

Δίκη στο Open "Δεν είμαι Μανιάτης αδελφέ"! (BINTEO)


Σκούρα τα βρήκε με τους... Μανιάτες ο Θεσσαλονικιός Κυριάκος Θωμαίδης, όπως ο ίδιος παραδέχτηκε και ζήτησε... υποστήριξη από τον συμπατριώτη του Γιώργο Μπούζο, στην τηλεοπτική "Δίκη", της περασμένης Δευτέρας 20 Ιουνίου.

Καλεσμένοι, μεταξύ άλλων, ήταν ο ανεξάρτητος βουλευτής και Αντιπρόεδρος του κόμματος και ο Γενικός Γραμματέας της Ενωσης Διαιτητών Ελλάδας Γιώργος Σπανέας.

Η συζήτηση, για  τις απίστευτες καθυστερήσεις στη Δικαιοσύνη,  με αφορμή την αποκάλυψη της εκπομπής ότι, κινδυνεύει με παραγραφή μεγάλη υπόθεση στοιχηματικής απάτης, που απασχολεί από το 2014 το ελληνικό ποδόσφαιρο.

ΘΩΜΑΙΔΗΣ: Eγώ θυμάμαι 15 χρόνια πριν, υπό τον τότε υπουργό Δικαιοσύνης Παπαληγούρα και η κ. Μπενέα ενδεχομένως να το θυμάται, να ψηφίζει διάταξη, για ταχύτατη απονομή δικαιοσύνης.
Η διάταξη δεν εφαρμόστηκε ποτέ. Ελπίζω του κ. Τσιάρα, να εφαρμοστεί. 



ΜΠΕΝΕΑ: Δεν είναι τόσο απλό. Υπάρχουν αντιδράσεις από δικηγόρους και δικαστές και είναι σε εξέλιξη αυτή η ιστορία. Δεν είναι τόσο απλό, όπως πάει  να την περάσει ο υπουργός τη διάταξη, δηλαδή να δίνεται μόνο μία αναβολή στο πρόσωπο του δικηγόρου,

ΘΩΜΑΙΔΗΣ: Ναι, αλλά δεν πάει αυτό το πράγμα. Δεν γίνεται να μην τελειώνουμε ποτέ.



ΜΠΕΝΕΑ: Είναι πολυπαραγοντικό πρόβλημα στη Δικαιοσύνη οι καθυστερήσεις. Δεν είναι τόσο απλό. Εδω δεν υπάρχουν αίθουσες. Ξέρετε ότι, αυτή τη στιγμή, το μεγαλύτερο Πρωτοδικείο της χώρας, τα δικαστήρια της Ευελπίδων, δεν λειτουργούν από την Παρασκευή (17 Ιουνίου), λόγω βρωμιάς και ακαθαρσίας?

ΘΩΜΑΙΔΗΣ: Γιατί σταμάτησε η σύμβαση με την εταιρία...



ΜΠΕΝΕΑ: Οι δικαστικοί υπάλληλοι έχουν δίκιο. Θα αρρωστήσουν. Κατέβασαν τα ρολά... Δεν υπάρχουν καθαριστές και καθαρίστριες στα δικαστήρια και μου λέτε για καθυστερήσεις στη Δικαιοσύνη?

MΠΟΓΔΑΝΟΣ: Σας γνωρίζω πολλά χρόνια και θαυμάζω την πορεία σας στο Δικαστικό Ρεπορταζ..

ΘΩΜΑΙΔΗΣ: Πολλά αποκλείεται, γιατί είναι νεοτάτη κ. Μπογδάνο... Είστε πολλοί νέοι και οι δύο..



MΠΕΝΕΑ: Καλά λέει. Πολλά είναι... Αφήστε κ. Θωμαίδη τώρα τα...  θεσσαλονικιώτικα. Καλά λέει ο κ. Μπογδάνος. Πολλά είναι...

ΘΩΜΑΙΔΗΣ: Εχω τρεις Μανιάτες εδώ Γιώργο μου, θέλω βοήθεια... Μπογδάνος, Σπανέας, Μπενέα.



ΜΠΟΓΔΑΝΟΣ: Δεν είμαι Μανιάτης αδελφέ!

ΘΩΜΑΙΔΗΣ: Δεν είστε Μανιάτης?

MΠΟΓΔΑΝΟΣ: Οχι αδελφέ. Ο πατέρας μου είναι Κερκυραίος και η μάνα μου Ναξιώτισα. Στεριά δεν πατώ. Δεν φαίνεται?

ΜΠΕΝΕΑ: Δεν είναι Μανιάτης ο Μπογδάνος κ. Θωμαίδη... Νησιώτης είναι...

ΘΩΜΑΙΔΗΣ: Συγγνώμη..


ΜΠΕΝΕΑ: Επειδή τα λέτε σταράτα κ. Μπογδάνο, γι΄αυτό σας ταυτίζει μ΄εμάς τους Μανιάτες!

ΜΠΟΓΔΑΝΟΣ: Το να με πει κάποιος Μανιάτη, για μένα είναι...

ΜΠΕΝΕΑ: Tιμή!

ΜΠΟΓΔΑΝΟΣ: Και κομπλιμέντο!

Η "Δίκη στο Open" αποκάλυψε την περασμένη Δευτέρα ότι, για μεγάλη υπόθεση στοιχηματικής απάτης, έχουν γίνει τέσσερις εισαγγελικές αναφορές, ασχολήθηκαν δύο αντιεισαγγελείς του Αρείου Πάγου και ένας αθλητικός εισαγγελέας, αλλά παραμένει στα ανακριτικά συρτάρια.

Κατέθεσαν ήδη τρεις μάρτυρες, ένας προπονητής και δύο ποδοσφαιριστές.

Ως ύποπτοι ελέγχονται ένας μεγαλομέτοχος ΠΑΕ, ένας πρόεδρος ΠΑΕ, ένας προπονητής, ένας τεχνικός διευθυντής και τέσσερις ποδοσφαιριστές.

Παρότι η έρευνα χαρακτηρίστηκε κατεπείγουσα, πέρασαν οκτώ ολόκληρα χρόνια χωρίς να ολοκληρωθεί η ανακριτική διαδικασία!

Δείτε την εκπομπή: