Τρίτη 14 Ιουνίου 2022

Παραπομπή Παπαγγελόπουλου και τριών εισαγγελέων στο Ειδικό Δικαστήριο προτείνει η εισαγγελέας ΑΠ. Απαλλαγή γιά τέσσερεις δημοιογράφους!


Μιά πρώτη δικαίωση από τον Αρειο Πάγο, γιά όλους τους δημοσιογράφους, που κατέδειξε - αν μη τι άλλο - ότι, δεν μπορεί να ποινικοποιείται η ελευθερία του Τύπου στο όνομα πολιτικών συμφερόντων, αποτελεί η πρόταση της Αντεισαγγελέα ΑΠ Ελένης Μετσοβίτου - Φλουρή, που ζήτησε να απαλλαγούν ο εκδότης Γιάννης Φιλιππάκης, ο εκδότης και δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης και οι δημοσιογράφοι Γιάννα Παπαδάκου και Αλέξανδρος Τάρκας, γιά τη δημοσιογραφική εμπλοκή τους στην υπόθεση της Novartis .



Aντίθετα η ανώτατη εισαγγελέας πρότεινε να παραπεμφθούν σε δίκη στο Ειδικό Δικαστήριο, ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, και οι τρεις εισαγγελείς Διαφθοράς, με επικεφαλής την εισαγγελέα εφετών Ελένη Τουλουπάκη,
που χειρίστηκε την προκαταρκτική έρευνα και απέστειλε της δικογραφίες για τους πολιτικούς στη Βουλή, όπως και οι συνεργάτες της, επίκουροι εισαγγελικοί λειτουργοί, Χρήστος Ντζούρας και Στέλιος Μανώλης.

Οι κατηγορίες, που τους αποδίδονται κατά περίπτωση είναι σε βαθμό κακουργήματος, για κατάχρηση εξουσίας και ηθική αυτουργία στο συγκεκριμένο αδίκημα καθώς και για το πλημμέλημα της παράβασης καθήκοντος και της ηθικής αυτουργίας σε αυτό.

Οι κατηγορίες σε βάρος τους αφορούν τους χειρισμούς της Εισαγγελίας αναφορικά με τα δέκα πολιτικά πρόσωπα, που ενεπλάκησαν στην υπόθεση της Νοvartis.

Τον τελευταίο λόγο, γιά το ποιοί θα παραπεμφθούν στο Ειδικό Δικαστήριο, τον έχει το Δικαστικό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου, που θα αποφανθεί με βούλευμά του.