Τετάρτη 22 Ιουνίου 2022

Για βιασμό κατηγορείται η Ελληνίδα υφυπουργός του Μακρόν!


Στη σκιά ενός τεράστιου σκανδάλου βρίσκεται η νέα κυβέρνηση του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν, καθώς η νεοδιορισθείσα ελληνικής καταγωγής υπουργός Χρυσούλα Ζαχαροπούλου, κατηγορείται για βιασμό, με τις έρευνες να βρίσκονται σε εξέλιξη.
Σε βάρος της 46χρονης υφυπουργού Ανάπτυξης, Χρυσούλας Ζαχαροπούλου, έχουν γίνει δύο καταγγελίες από μια γυναίκα.
Η υπόθεση ακολουθεί μια σειρά σεξουαλικών σκανδάλων στην κυβέρνηση Μακρόν – τα οποία έχουν οδηγήσει σε κατηγορίες ότι ο επικεφαλής του κράτους είναι πολύ χαλαρός απέναντι σε σοβαρές ποινικές κατηγορίες και αρνείται να τιμωρήσει τους εμπλεκόμενους.

Πηγή της εισαγγελίας του Παρισιού δήλωσε την Τετάρτη στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Marianne ότι η τελευταία υπόθεση αφορούσε την εποχή που η κ. Ζαχαροπούλου ήταν γυναικολόγος.

“Έχει ξεκινήσει έρευνα για δύο φερόμενες πράξεις βιασμού που φέρονται να διαπράχθηκαν στο πλαίσιο των ιατρικών καθηκόντων της υπόπτου“, δήλωσε η πηγή.



lemonde
Μία από τις κατήγορους υπέβαλε δύο καταγγελίες στην αστυνομία το 2012 και το 2017, αλλά αργότερα έκλεισαν χωρίς να ληφθούν μέτρα.

Ο Αμπάντ αρνείται σθεναρά τις κατηγορίες, λέγοντας ότι η αρθρογρύπωση του, μια πάθηση που επηρεάζει τα άκρα, θα καθιστούσε σωματικά αδύνατο να διαπράξει βιασμό. Ο Μακρόν έχει εν τω μεταξύ επιμείνει στον κ. Αμπάντ, λέγοντας ότι δεν υπήρχε λόγος να τον απολύσει λόγω αναπόδεικτων ισχυρισμών.

Τον Ιούλιο του 2020, ο κ. Μακρόν εξέφρασε επίσης την επιθυμία του να ενεργήσει ως “εγγυητής του τεκμηρίου αθωότητας” και “να μην υποκύψει στο συναίσθημα”, όταν αρνήθηκε να απολύσει τον υπουργό Εσωτερικών του, Ζεράλ Νταρμανέν, παρά την κατηγορία βιασμού εναντίον του.

Αφού έκλεισε την υπόθεση εναντίον του κ. Darmanin χωρίς καμία περαιτέρω ενέργεια, η εισαγγελία του Παρισιού ζήτησε την απόρριψη της υπόθεσης στις αρχές του 2022.

Το ίδιο συνέβη και με τον Nicolas Hulot, πρώην υπουργό του Μακρόν αρμόδιο για την ενεργειακή μετάβαση.

Ο κ. Hulot ενεπλάκη σε υπόθεση σεξουαλικής βίας το 2018, αλλά ο αρχηγός του κράτους δεν τον απέλυσε, προειδοποιώντας για “ανάκριση”.

Αυτό οδήγησε σε σφοδρή κριτική του Μακρόν από την πρώην υπουργό για τα δικαιώματα των γυναικών Laurence Rossignol, η οποία δήλωσε: “Ο Εμανουέλ Μακρόν δεν έχει καταλάβει ότι δεν μπορούμε να αντιμετωπίζουμε τις κατηγορίες για σεξουαλική βία, λέγοντας: “Δεν υπάρχει, προχωρήστε, δεν υπάρχει τίποτα να δείτε, θα σταθώ στο ύψος μου”.