Δευτέρα 13 Ιουνίου 2022

Από τη Χαλκίδα στη Θήβα ο πρώην ανακριτής του Noor One

Ούτε χρόνο δεν έκλεισε καλά - καλά στο Πρωτοδικείο Χαλκίδας και μετατέθηκε στο Πρωτοδικείο Θηβών.

Ο λόγος, για τον Πρόεδρο Πρωτοδικών Ιωάννη Πετρόπουλο και πρώην ανακριτή του Noor One, o οποίος δεν έμεινε στο Πρωτοδικείο Χαλκίδας, στο οποίο είχε μετατεθεί, κατόπιν δικής του επιθυμίας, το Μάιο του 2021, από το Πρωτοδικείο Πειραιά, που υπηρετούσε μέχρι τότε.

Το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου, ένα χρόνο μετά τη μετάθεση του Προέδρου Πρωτοδικών κ. Πετρόπουλου στη Χαλκίδα, όπου είναι και ο τόπος κατοικίας του, τον μετέθεσε στο Πρωτοδικείο Θηβών, άγνωστο εάν το ζήτησε ο ίδιος ο δικαστής.

Ο Πρόεδρος Πρωτοδικών Ιωάννης Πετρόπουλος ήταν ο τρίτος, κατά σειρά ανακριτής, που είχε οριστεί να ερευνήσει την υπόθεση του Noor One και την έστειλε αρχείο, διαφωνώντας με τον Εισαγγελέα Εφετών Οδυσσέα Τσορμπατζόγλου, που του ζητούσε να διενεργήσει εννέα συμπληρωματικές ανακριτικές πράξεις!

Ο κ. Πετρόπουλος διατύπωσε τη διαφωνία του στις εννέα ανακριτικές πράξεις, που ζητούσε ο τότε εισαγγελέας Εφετών Πειραιά κ. Τσορμπατζόγλου, λίγο πριν από τη λήξη της θητείας του ως ανακριτή Διαφθοράς, καθώς είχε γίνει δεκτό το αίτημα μετάθεσής του στο Πρωτοδικείο Χαλκίδας.

Να σημειωθεί ότι, μέχρι τότε ο κ. Πετρόπουλος είχε ζητήσει να μετατεθεί, ενώ είχε δηλώσει και αποχή από την υπόθεση, επειδή ο πατέρας του είχε διατελέσει ποδοσφαιρικός εισαγγελέας. Μάλιστα, η μετάθεση του στη Χαλκίδα, είχε γίνει δεκτή από το Νοέμβριο του 2020, αλλά δεν είχε υλοποιηθεί, προκειμένου να ολοκληρώσει την ανάκριση για την πολύκροτη υπόθεση του Noor One.

Το Πρωτοδικείο Θηβών απέχει περίπου 46 χιλιόμετρα από το Πρωτοδικείο Χαλκίδας.

Τώρα, που ακρίβυνε και η βενζίνη...